کارشناس امور نفتی در گفتگو با شبکه تلویزیونی انگلیسی زبان روسیه گفت: کشور لیبی در آستانه تجزیه قرار گرفته است، زیرا بخش نفت خیز شرق لیبی تمایل دارد کشوری کاملاً مستقل از طرابلس برای خود تشکیل دهد.
به گزارش شبکه تلویزیونی راشا تودی، مجری این شبکه ابتدا گفت، شرایط کنونی کشور لیبی بسیار وخیم است، زیرا این کشور نفتخیز هم اکنون فقط قادر است به اندازه پنجاه درصد از نیازهای داخلیِ خود نفت تولید کند. همچنین در رتبه بندی اخیر در رابطه با فساد (دولتی و غیره)، لیبی در رده صد و هفتاد و دوم کشورهای دنیا قرار گرفته است. در حال حاضر حدود هزار و هفتصد گروه مختلف مسلح در سراسر لیبی فعال هستند که کنترل امنیت این کشور را از دست دولت مرکزی آن خارج کرده اند. از چهارصد انبار مختلف تسلیحاتی که در لیبی وجود دارد، فقط پنج درصد از آن تحت کنترل دولت مرکزی این کشور است. کارشناسان می گویند این کشور در آستانه تجزیه شدن قرار گرفته است.
استورات الیوت، سردبیر نشریه «اخبار نفتی اروپا و آفریقا»، در گفتگوی اختصاصی با مجری این شبکه درباره مشکلات لیبی و احتمال تجزیه این کشور گفت، بسیاری از مردم در شرق لیبی کاملاً راضی و خوشحالند که تا زمانی که بتوانند دولت مستقل خود را در این بخش نفخیز لیبی برپا کنند، در گوشهای بنشینند و منتظر بمانند. آنان میخواهند کشوری کاملاً مستقل از طرابلس در اختیار داشته باشند که احتمالاً پایتخت آن بنغازی خواهد بود.
وی در خاتمه افزود، برخی از مردم در شرق لیبی احساس میکنند، این منصفانه نیست که درآمدهای نفتی آنان به طرابلس فرستاده شود. از همینرو، آنان خواهان صادرات نفت برای خود به صورت مستقل هستند و همین امر، احساسات جداییطلبی را در این منطقه تشدید میکند. اگر بنغازی راهی مجزا برای صادرات مستقل نفت از شرق لیبی پیدا کند و جامعه بینالمللی نیز آن را بپذیرد، این مسئله به احتمال بسیار زیاد منجر به تجزیه لیبی به دو بخش شرقی و غربی خواهد شد.