بیماری طاعون در ماداگاسکار شایع شده است.
به نوشته روزنامه لوفیگارو چاپ پاریس، ماداگاسکار روز پنج شنبه اعلام کرد از هشتاد و شش مورد شناسایی شده مبتلا به طاعون در ماه نوامبر تا کنون سی و نه تن جان خود را از دست داده اند. مقامات ماداگاسکار از شیوع گسترده این بیماری نگرانند.
این بیماری در ماداگاسکار توسط موش هایی منتقل می شوند که در پی جنگل زدایی از زیستگاه طبیعی خود خارج شده اند. این جوندگان که کک آنها انسان را آلوده می کند، به سوی شهرها و محل جمع آوری زباله ها حرکت می کنند. آمار منتشر شده نگران کننده است. نود درصد بیماران به شکل ذات الریه ای بیماری مبتلا شده اند که خطرناک ترین نوع آن است و از طریق بزاق از انسان به انسان منتقل می شود.
با این حال وزیر بهداشت ماداگاسکار اعلام کرده تدابیر بهداشتی لازم اتخاذ شده است. درمان این بیماری نیز به طور رایگان در دسترس است.
عامل بیماری طاعون که از سال هزار و هشتصد و نود و چهار شناخته شده است، باکتری با نام یرسینیا پستیس است. درمان این بیماری هم اکنون شناخته شده است. آنتی بیوتیک ها در این بیماری باید سر وقت مصرف شوند.
الیزابت کارنیه مسئول مرکز مرجع طاعون انستیتو پاستور در پاریس می گوید طاعون به سرعت می کشد. در صورتی که به سرعت دارو تجویز نشود میزان مرگ و میر ناشی از شکل خیارکی به چهل تا هفتاد درصد می رسد. در مورد شکل ذات الریه ای نیز در صورت امکان درمان باید قبل از بروز اولین نشانه ها باشد در غیر این صورت میزان مرگ و میر صد در صد خواهد بود.
از سال دوهزار و سه بیماری با آزمایشی پانزده دقیقه ای تشخیص داده می شود. این آزمایش پیش از این یک هفته زمان نیاز داشت.
طاعون خیارکی با تب بالا و تورم غدد لنفاوی همراه است که در نهایت منجر به عفونت می شود. شکل ذات الریه ای هم که نتیجه حرکت باسیل ها به سوی ریه است می تواند طی سه روز فرد را بکشد.
این بیماری بیشتر در کشورهای فقیر و درگیری جنگ شیوع پیدا می کند. از میان بیست و یک هزار و هفتصد و بیست و پنج مورد گزارش شده ابتلا به این بیماری در سال دوهزار ده هزار و پانصد مورد متعلق به جمهوری دموکراتیک کنگو و هفت هزار و دویست مورد مربوط به ماداگاسکار بوده است.
کانون دیگر این بیماری در چین، پرو و آسیای مرکزی است. آمریکا نیز با داشتن پنجاه و هفت مورد طی ده سال در جایگاه یازدهم در مورد شیوع بیماری قرار دارد.