یک روزنامه صهیونیستی گفته است که مأموران موساد قصد داشتهاند ماندلا را به یک صهیونیست تبدیل کنند.
به گزارش خبرگزاری فارس، یک روزنامه صهیونیستی در گزارشی ادعا کرده است نلسون ماندلا، رهبر ضد استعمار و آپارتاید آفریقای جنوبی در کشور اتیوپی از مأموران موساد آموزشهایی در زمینه جنگافزارها دریافت کرده است.
اسنادی که روزنامه هاآرتص به آنها اشاره میکند همچنین نشان میدهند که مأموران موساد قصد داشتهاند ماندلا را «به یک صهیونیست تبدیل کنند.»
طبق ادعاها نلسون ماندلا که چند هفته پیش درگذشت در سال 1962 و چند ماه پیش از آنکه در آفریقای جنوبی دستگیر شود این آموزشها را دریافت کرده و موساد وی را فردی متمایل به ایدههای کمونیستی تشخیص داده بود.
هاآرتص ادعا کرده مستندات این موضوع از سندی به دست آمده که در اداره «آرشیوهای ملی اسرائیل» موجود است و جزو اسناد فوق محرمانه طبقهبندی شده است.
ماندلا طی دهه 1950 رهبر مبارزه با آپارتاید در آفریقای جنوبی بود. او چندین بار قبل از آنکه در دهه 1960 تشکیلات مخفی ایجاد کند، دستگیر، محاکمه و آزاد شد. در ژانویه 1962، او به طور مخفیانه و غیرقانونی از آفریقای جنوبی گریخت و از چندین کشور آفریقایی از جمله اتیوپی، الجزیره، مصر و غنا بازدید کرد. هدف او ملاقات با رهبران کشورهای آفریقایی و دریافت کمکهای مالی و نظامی از انها برای بازوی نظامی کنگره ملی آفریقا، حزب خودش بود که به صورت زیرزمینی فعالیت میکند.
طبق ادعای هاآرتص، نامهای که از موساد به وزارت خارجه ارسال شده نشان میدهد که ماندلا در طول این مدت در اتیوپی توسط مأموران موساد آموزشهای نظامی دید. این مأموران از هویت اصلی ماندلا آگاه نبودند.
این نامه که جزو اسناد فوق محرمانه طبقهبندی شده مربوط به 11 اکتبر سال 1962 است به زمانی مربوط میشود که دو ماه از دستگیری ماندلا در آفریقای جنوبی میگذشت.
موساد این نامه را به سه مخاطب ارسال کرده است: ناتانل لرچ رئیس کرسی آفریقا در وزارت خارجه، ژنرال آهارون رامض، رئیس اداره همکاریهای بینالمللی وزارت خارجه و اولین فرمانده نیروی هوایی اسرائیل و شامول دیبون، سفیر اسرائیل در اتیوپی بین سالهای 1962 تا 1966.
در نامه ادعا شده هاآرتص عنوان شده ماندلا با گفتن کلمه عبری «shalom» (برای سلام و خداحافظی) حال و احوالپرسی میکند و مشکلات یهودیها و اسرائیل آشنا است. در این نامه همچنین آمده که عوامل موساد سعی داشتند ماندلا را صهیونیست کنند.
در این نامه آمده است: «در گفتوگو با وی، او دیدگاههای سوسیالیستی ابراز کرد و گاهی این برداشت ایجاد میشد که او به سمت کمونیسم گرایش دارد.»