سالوا کر رئیس جمهور سودان جنوبی و ریئک ماچار معاون پیشین رئیس جمهور سودان جنوبی که اکنون به رقیب وی تبدیل شده است، به هیئت میانجی اتحادیه آفریقا قول دادند برای حل و فصل اختلافات خود بدون تعیین هیچ پیش شرطی مذاکره کنند.
ژرار آرو، نماینده فرانسه در سازمان ملل متحد، روز جمعه این خبر را در کنفرانسی مطبوعاتی در مقر سازمان ملل در نیویورک اعلام کرد. وی در این کنفرانس نتایج رایزنی های اضطراری اعضای شورای امنیت سازمان ملل متحد را درباره اوضاع سودان جنوبی به اطلاع خبرنگاران رساند. فرانسه در ماه دسامبر ریاست دوره ای شورای امنیت سازمان ملل متحد را بر عهده دارد.
ژرار آرو گفت :« ما خبردار شده ایم که رئیس جمهور کنونی و معاون پیشین رئیس جمهور سودان جنوبی و همچنین بیوه جان گارانگ قبول کرده اند برای پایان دادن به بحران کنونی سودان جنوبی مذاکرات بدون پیش شرط انجام دهند.» ژرار آرو در این باره توضیحات بیشتری ارائه نکرد.
جان گارانگ که در سال دو هزار و پنج جان باخت رئیس تاریخی شورشیان جدایی طلب جنوب سودان بود که مبارزاتش در نهایت به استقلال سودان جنوبی منجر شد.
قرار است امشب وزرای امور خارجه کشورهای جیبوتی، اتیوپی، کنیا، اوگاندا و سودان در نشستی در جوبا پایتخت سودان جنوبی در چارچوب تشکیلات بین دولتی توسعه ( ایگاد) اوضاع سودان جنوبی و راههای حل بحران این کشور را بررسی کنند.
نماینده فرانسه در سازمان ملل متحد گفت :« سودان جنوبی با یک بحران سیاسی روبرو است که اگر از طریق گفتگو حل و فصل نشود می تواند به یک جنگ داخلی در این کشور منجر شود.»
آرو ابراز امیدواری کرد که هیئت میانجی ایگاد بتواند راه حلی برای بحران سودان جنوبی پیدا کند.
اعضای شورای امنیت سازمان ملل متحد در پایان رایزنی های خود درباره سودان جنوبی به اتفاق آرا بیانیه ای غیرالزام آور تصویب کردند که در آن از سالوا کر و ریئک ماچار خواسته شده است به مسئولیت های خود در قبال کشورشان عمل کنند و ضمن آغاز گفتگوهای مستقیم برای حل بحران، از طرفداران خود بخواهند به خشونت ها و خصومت ها پایان دهند تا از وخیم تر شدن اوضاع جلوگیری شود.
رقابت های سالوا کر و ریئک ماچار سرمنشا بحران کنونی سودان جنوبی است.
به گزارش خبرگزاری فرانسه از نیویورک، پانزده عضو شورای امنیت سازمان ملل متحد در بیانیه خود درگیری ها و خشونت های هدفمندی را که برضد غیرنظامیان و برخی گروههای قومی در سودان جنوبی صورت می گیرد، به شدیدترین وجه ممکن محکوم کردند. آنها در بیانیه خود حمله به پایگاه نیروهای صلحبان سازمان ملل متحد در منطقه اکوبو در شرق سودان جنوبی را به شدت محکوم کردند. در این حمله مردان مسلح قبیله نوئر شماری از غیرنظامیان قبیله دینکا و دو نیروی کلاه آبی هندی را به قتل رساندند.
اعضای شورای امنیت همچنین بر حمایت خود از نیروی صلحبان بین المللی در سودان جنوبی تاکید کرده و خواستار آن شدند که این نیرو به ماموریت خود به ویژه حفاظت از غیرنظامیان با قاطعیت ادامه دهد.