روزنامه الوطن قطر روز سه شنبه در یادداشت روز خود نوشت:« به نظر می رسد آینده سودان جنوبی تکراری از نسل کشی در رواندا باشد».
در این مطلب آمده است، به نظر می رسد سودان جنوبی که از کشور سودان جدا شده است در مسیر فاجعه باری گام برداشت که شبیه به کشتار قبیله ای در روانداست، کشتاری که در آن صدها هزار انسان اعم از زن و مرد و کودک بی گناه قربانی شدند.
در همان ساعات نخستین درگیری مسلحانه میان هوداران رئیس جمهور سودان جنوبی و نظامیان هوادار معاون سابق ریاست جمهوری،آتشی در کشور ایجاد شد که نه تنها صدها نفر در این آتش قربانی شدند بلکه کشورهای زیادی برای خارج کردن اتباع خود از سودان جنوبی مجبور شدند هواپیماهایی را به این کشور اعزام کنند.
اعزام هواپیماها برای تخلیه اتباع کشورهای مختلف اقدام مشروعی است اما نمی توان آن را واکنش درست به اوضاع نامناسب سودان جنوبی دانست زیرا بهترین راهکار در چنین شرایطی افزایش فشار بر هر دو طرف درگیری است تا ادامه درگیری ها متوقف شود.
شرایط در سودان جنوبی به گونه ای است که به نظر می رسد این کشور در همان مسیری در حرکت است که روندا یا دارفور سودان تجربه کردند.
ممکن است جنگ قبیله ای در سودان جنوبی به مسئله داخلی تعبیر شود اما نمی توان پیامدهای منطقه ای این جنگ را نادیده گرفت و آن را مسئله داخلی خواند.
نعمتی چون سرمایه نفت در سودان جنوبی که باید در راه آبادانی کشور هزینه شود حال به مصیبتی برای مردم این کشور تبدیل شده است زیرا درآمد حاصل از آن برای شعله ورتر کردن دامنه یک جنگ قبیله ای هزینه می شود، جنگی که نتیجه اش جز ویرانی کشور، کشتار مردم و امکان فرار هزاران نفر به خاک سودان نخواهد بود.
در چنین شرایطی مداخله های منطقه ای مثل ارسال واحدهای نظامی اوگاندا به سودان جنوبی برای تامین امنیت جوبا، پایتخت این کشور، فقط دامنه درگیری ها را بیشتر می کند.
دو طرف درگیری برای گفتگو اعلام آمادگی کرده اند اما تجهیزات نظامی و آمادگی نیروها برای ادامه نبرد چیز دیگری می گوید.