ادامه درگیریهای قومی بین هواداران سلوا کر رئیس جمهور سودان جنوبی با شبه نظامیان وفادار به معاون سابق سلواکر نگرانی ها درباره بروز جنگ داخلی فراگیر و گسترده در این کشور را بیشتر کرد.
به گزارش خبرگزاری فارس، از پانزدهم دسامبر گذشته، حدود نیمی از 10 ایالت سودان جنوبی، صحنه، درگیری های شدید بین هواداران سلوا کر و نظامیان وفادار به ریک ماشار، معاون سابق سلواکر است.
ماشار که در ماه ژوئیه گذشته برکنار شده بود، به تلاش برای کودتا متهم شده است.
این جنگ قدرت باعث بروز خشونت های قومی بین قبایل وابسته به این دو فرد شده است.
درگیری ها اکنون اطراف دو شهر نفت خیز مالاکال و بنتیو ایالت الوحده جریان دارد که به کنترل شورشیان درآمده است.
فیلیپ آغویر سخنگوی ارتش سودان جنوبی اعلام کرد: نیروهای دولتی سودان جنوبی مجبور به دفع حملات نیروهای وفادار به ریک ماشار معاون سابق رئیس جمهور سودان جنوبی هستند.
از سوی دیگر کشورهای آفریقایی همسایه سودان جنوبی خواستار آتش بس در سودان جنوبی شدند.
سران کشورهای شرق آفریقا که در نایروبی پایتخت کنیا گردهم آمده بودند، برای ریک ماشار معاون سابق رئیس جمهور سودان جنوبی ضرب الاجل تعیین کردند.
آنان از ریک ماشار خواستند همانند سلوا کر رئیس جمهور سودان جنوبی، آتش بس فوری را بپذیرد.
تدروس آدهانوم گبریسوس وزیر امور خارجه اتیوپی گفت: ما از تعهد دولت جمهوری سودان جنوبی برای آتش بس فوری استقبال می کنیم و از دکتر ریک ماشار و دیگر طرف ها می خواهیم تعهد مشابهی بدهند. اگر تا چهار روز دیگر این طور نشود، ما به اقدامات دیگر روی خواهیم آورد.
ریک ماشار در گفت وگوی تلفنی با بی بی سی بدون مشخص کردن اینکه آتش بس را می پذیرد یا خیر خواستار ایجاد ساز و کاری معتبر برای نظارت بر آتش بس شد.
وی همچنین آزادی دو زندانی سیاسی که اخیرا به اتهام کودتا بازداشت شدند تایید کرد و خواستار آزادی دیگر زندانیان شد.
سودان نیز در حال تخلیه شهروندان خود و اتباع دیگر کشورهای شرق آفریقا از شهر بنیتو است.
خبرگزاری رسمی سودان به نقل از یک مقام وزارت امور خارجه سودان اعلام کرد هواپیماهای سازمان ملل با پنج پرواز، اتباع سودانی و آفریقایی را به منطقه مرزی هجلیج در سودان انتقال دادند و قرار است این عملیات ادامه پیدا کند.
سازمان ملل اعلام کرده است هزاران نفر در خشونتهای سودان جنوبی کشته و بیش از 120 هزار نفر نیز مجبور شدهاند خانه های خود را رها کنند و 63 هزار نفر آنها در پایگاههای نیروهای صلحبان سازمان ملل پناه گرفتهاند.
دولت سودان جنوبی معاون رئیس جمهور سابق را مانعی بر سر راه آتش بس دانست و گفت ماشار شبه نظامیان جوان را برای حمله به مواضع دولت بسیج کرده است.
جیمز وانی ایگا معاون رئیس جمهور کنونی سودان جنوبی گفت: ماشار موانعی بر سر راه مذاکرات قرار داده است.
سازمان ملل متحد نیز اعزام تدریجی پنج هزار و 500 تن از نیروهای خود به سودان جنوبی را آغاز کرده است.
روز جمعه گذشته هفتاد و دو تن از نیروهای بنگلادشی سازمان ملل متحد که در جمهوری دموکراتیک کنگو مستقر بودند وارد سودان جنوبی شدند.
جامعه بین الملل نگران است درگیری میان حامیان رئیس جمهور و معاون رئیس جمهور سابق به جنگ داخلی منتهی شود.