شهرهای مختلف لیبی در اعتراض به تمدید فعالیت کنگره ملی این کشور شاهد تظاهرات مردمی بود و در همین حال گروههای شبه نظامی مقرهای نخست وزیری و چند وزارتخانه را محاصره کردند.
به گزارش فارس به نقل از پایگاه خبری فیتو، اخبار جدیدترین تحولات لیبی در زیر آمده است:
تظاهرات در اعتراض به تمدید فعالیت کنگره ملی لیبی
صدها تن از شهروندان لیبیایی دیروز شنبه در چند شهر لیبی در اعتراض به تمدید فعالیت کنگره ملی لیبی تا یک سال دیگر تظاهرات کردند.
تظاهرات کنندگان خواستار توقف کار کنگره ملی لیبی تا هفتم فوریه آتی بر اساس اعلامیه قانون اساسی این کشور هستند.
بر اساس برنامه زمانی کنگره ملی لیبی که همان پارلمان کنونی این کشور است این کنگره وظیفه تشکیل کمیته تدوین قانون اساسی و سپس به همه پرسی گذاشتن قانون اساسی تدوین شده و در نهایت دعوت به برگزاری انتخابات تا قبل از فوریه آتی را داشته است.
عمر حمیدان سخنگوی رسمی کنگره ملی لیبی دوشنبه گذشته اعلام کرد این کنگره که عالی ترین قدرت سیاسی و قانون گذاری در لیبی به شمار میآید دوره فعالیت خود را یک سال دیگر تمدید کرد.
عمر حمیدان افزود: کنگره ملی، اصل پیشنهادی کمیسیون نقشه راه را برای دوره انتقالی با 102 رای موافق از مجموع 126 رای تصویب کرد و بر این اساس دوره فعالیت این کنگره تا 24 دسامبر 2014 برای تحویل قدرت به هر هیئت قانون گذاری دیگر تمدید شد.
اعضای کنگره ملی موسسان ژوئیه 2012 برای تدوین قانون اساسی و فراهم کردن مقدمات برگزاری انتخابات سراسری در مدت 18 ماه انتخاب شدند.
در طرابلس تظاهرات کنندگان در میدان شهدای این شهر تجمع کرده و شعار «تمدید نمی پذیریم» و «بروید بروید» سر میدادند.
آنها هر گونه طرحی برای تمدید فعالیت کنگره ملی لیبی را رد کردند.
گروههای مسلح ساختمانهای دولتی طرابلس را محاصره کردند
شماری از معترضان لیبیایی امروز یکشنبه مقر نخست وزیری لیبی را محاصره کرده و خواستار برکناری علی زیدان نخست وزیر و عدم تمدید کار کنگره ملی این کشور شدند.
معترضان با سر دادن شعارهایی خواستار سرنگونی دولت و پایان یافتن کار کنگره ملی این کشور شدند.
شاهدان گفتند گروهی مسلح درب ساختمان وزارت خارجه را بسته و خواستار برکناری دولت هستند.
افراد مسلح مقر دادستانی کل بالا ترین نهاد قضایی در لیبی و همچنین ساختمانهای وزارت مخابرات و پست مرکزی را نیز بستند.
هویت این گروههای مسلح هنوز مشخص نشده اما آنها خواستار سرنگونی دولت هستند.
طبقه سیاسی لیبی با هرگونه تمدید دوره فعالیت این کنگره مخالف و معتقد است باید به دوره انتقالی پایان داد تا کشور بتواند نهادهایی دائمی برای مقابله با هرگونه نا امنی داشته باشد.
از سوی دیگر روند برگزاری انتخاب اعضای کمیته موسسان تدوین قانون اساسی با مشکل مواجه شده است زیرا شمار اندکی از لیبیاییها برای شرکت در این انتخابات در مراکز انتخاباتی ثبت نام کردهاند در حالی که مهلت ثبت نام 31 دسامبر به پایان میرسد.
قرار است کمیته قانون اساسی از 60 نفر و به طور مساوی از سه منطقه تاریخی لیبی (برقه در شرق، طرابلس در غرب و فزان در جنوب) تشکیل شود.
انتظار میرود قانون اساسی، مسائل اساسی از جمله نظام حاکم، مشخص کردن اقلیتها و جایگاه شریعت اسلام را حل و فصل کند.
نخست وزیر الجزایر برای احیای روابط با لیبی به طرابلس میرود
عبدالمالک سلال نخست وزیر الجزایر امروز یکشنبه در طرابلس، پایتخت لیبی با همتای لیبیایی خود ریاست نشست کمیته بزرگ مشترک دو کشور را برعهده خواهد داشت.
رمطان لعمامره وزیر خارجه الجزایر تصریح کرد: سفر نخست وزیر الجزایر به لیبی عمق روابط برادرانه دو کشور، احترام متقابل، همکاری و روابط حسن همسایگی بین دو کشور را نشان میدهد.
لعمامرة گفت: سفر سلال به لیبی احیای روابط و شراکت اقتصادی بین دو کشور برادر را نشان میدهد و در این سفر مسائل اقتصادی و مشارکت دو کشور در زمینههای مختلف مورد بررسی قرار میگیرد.
سودان و لیبی تامین امنیت مرزهای مشترک را بررسی کردند
کمیسیون دفاع کنگره ملی لیبی دیروز در حضور کاردار سفارت سودان در لیبی و مستشار نظامی آن ساز و کار اجرای توافقنامههای منعقد شده بین دو کشور در زمینه تامین امنیت و کنترل مرزهای مشترک را بررسی کردند.
طرف سودانی در این دیدار بر آمادگی کشورش برای کمک به آموزش نیروهای ارتش ملی و پلیس لیبی تاکید کرد.
ترکیه در لیبی سرمایه گذاری اقتصادی میکند
دیروز اولین همایش مشترک لیبی و ترکیه برای بازسازی و سرمایه گذاری در لیبی در محل کنگره ملی لیبی در طرابلس برگزار شد.
برخی بازرگانان لیبیایی و ترک و تعدادی از موسسههای صنعتی و اقتصادی در لیبی در این همایش حضور داشتند.
دو طرف در این همایش زمینههای همکاری مشترک و فرصتهای سرمایه گذاری در لیبی را بررسی کردند.