استاد دانشگاه الازهر مصر از اینکه برخی کشورهای عربی و اسلامی همسو با سیاستهای غرب در جهان اسلام برای فتنه انگیزی در جهان اسلام و در بین امت اسلامی تلاش میکنند، ابراز تاسف کرد.
«اشرف فهمی موسی» استاد دانشگاه الازهر مصر و مشاور سابق دینی و مذهبی مرکز اسلامی نیویورک در آمریکا در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری فارس در قاهره میگوید که امت اسلامی که در حقیقت کشورهای اسلامی را در بر میگیرد، در این برهه از زمان با مشکلات بسیاری مواجه است.
موسی دلیل این مشکلات را وجود شکاف و تفرقه در صفوف مسلمانان دانست که متاسفانه غرب به تشدید این شکافها و اختلافات کمک بسیاری میکند و در این بین رژیمهای عربی و اسلامی یافت میشوند که به غرب در این راه و جهت پیاده کردن این سیاست کمک بسیاری میکنند.
آنچه در زیر میآید، مشروح گفتوگوی فارس با این استاد دانشگاه الازهر مصر است.
فارس: چگونه میتوان با فتنههایی مقابله کرد که موجودیت امت اسلامی را تهدید میکند؟
موسی: بدون تردید اولین راه مقابله با چنین فتنههایی توسل جستن به کتاب خدا و سنت رسول اوست. پس از آن باید نیات و مقاصد خود را پاک کنیم و منافع ملی و امت اسلامی را در راس اولویتها و مهمتر از منافع شخصی خود قرار دهیم و در راه متحد و یکپارچه کردن امت اسلامی در مبارزه و مقابله با دشمنان گام بر داریم.
فارس: چرا برخی کشورها اقدام به فتنهانگیزی در بین امت اسلامی میکنند و چه منافعی را از این حیث دنبال میکنند؟
موسی: تفرقه و دو دستگی در جهان اسلام موجب ایجاد حقد و کینه در دل کشورهای مسلمان علیه یکدیگر شده است، به حدی که این حقد و کینه در برخی از کشورهای اسلامی موجب جبههگیری و خصومت ورزی آنها علیه دیگر کشورهای مسلمان شده است، به همین دلیل است که مشاهده میکنیم برخی از کشورهای اسلامی همسو با طرحها و توطئههای آمریکایی و صهیونیستی گام بر میدارند و به مزدور آنها تبدیل شدهاند و منافع خود را به جای اینکه در بین ملل اسلامی جستجو کنند، در میان دشمنان جستجو میکنند و بیتردید آنها لکه ننگی بر پیشانی جهان اسلام هستند.
فارس: آیا غرب از جمله آمریکا و رژیم صهیونیستی به این کشورهای عربی و اسلامی برای برافروختن کینهها و فتنهها نیز کمک میکنند؟
موسی: در این امر تردید وجود ندارد، چون این کشورها خواهان تسلط و حاکمیت بر سراسر جهان هستند و در این راه از فرصتی برای نفوذ در جهان اسلام و عرب و ایجاد تفرقه و شکاف در آن استفاده میکنند و در این راه متاسفانه کشورهایی در جهان اسلام یافت میشوند که با آنها همراهی میکنند.
فارس: نقش دستگاهها و نهادهای مذهبی و دینی برای مقابله با این فتنهها و نزدیکی ملل اسلامی به یکدیگر را چگونه ارزیابی میکنید؟
موسی: الازهر یکی از بزرگترین و قدیمیترین دستگاهها و نهادهای مذهبی در جهان اسلام است که تلاشها و اقدامات قابل توجهی را برای متحد و یکپارچه کردن صفوف انجام داده است و بیتردید در این عرصه باز هم دارای طرحها و برنامههایی است که آن را به اجرا خواهد گذاشت.