استاد دانشگاه آمریکایی قاهره گفت: تنش در روابط مصر و قطر تشدید خواهد شد.
وی در پاسخ به این پرسش که چرا مصر سفیر قطر را در قاهره عنصر نامطلوب اعلام و از مصر اخراج نمی کند، گفت: دلایل زیادی در این زمینه وجود دارد. مصر نمی خواهد روابط این کشور با کشورهای عربی متشنج شود. شمار زیادی از کارگران مصری در قطر کار می کنند. کشورهای نفت خیز عرب منطقه خلیج فارس در موارد متعدد نشان دادند که به توافقات پایبند نیستند و ممکن است هزاران کارگران خارجی را از قطر اخراج کنند. تلاش هایی در شورای همکاری خلیج فارس به ویژه از جانب عربستان سعودی برای متقاعد کردن مقامات قطری درباره مواضع این کشور صورت گرفت و قاهره منتظر نتیجه این تلاش ها بود ولی با صدور بیانیه دیروز وزارت خارجه قطر روشن شد که این تلاش ها شکست خورده است و باید در آینده شاهد تنش بیشتر در روابط قاهره و دوحه بود.
اختلافات قدیمی در روابط دو طرف وجود دارد. شبکه تلویزیونی الجزیره در امور مصر دخالت می کند و قطر حمایت روشنی از جماعت اخوان المسلمین در مصر دارد. حتی حمایت های اقتصادی قطر از مصر به دلیل به قدرت رسیدن اخوان المسلمین در مصر بود. زمانی که اخوانی ها در این کشور به قدرت رسیدند کمک اقتصادی بیش از دو میلیارد دلاری در اختیار قاهره قرار گرفت ولی پس از برکنار شدن محمد مرسی در مصر روابط اقتصادی قاهره و دوحه نیز متشنج شد و مصر کمک های اقتصادی قطر را به این کشور بازگرداند. با وجود اوضاع بد اقتصادی در مصر ولی قطر تصمیم گرفت سپرده خود را از بانک مرکزی مصر خارج کند.
عبدالجواد تاکید کرد: قطر در ابتدای تحولات در کشورهای عربی بر روی گروه های اسلامی حساب باز کرده بود و تا حدی در این زمینه موفق بود چرا که این گروه ها توانستند در شماری از کشورها به قدرت برسند. در حال حاضر با افول قدرت گروه های اسلامی باید قطر در مواضع خود بازنگری کند و قدرت گرفتن جریان های ملی را در کشورهای عربی بپذیرد.