افراد مسلح با حمله به روستایی در مرکز نیجریه 40 خانه را به آتش کشیده و حدود 30 تن از جمله زنان و کودکان را کشتند.
به گزارش فارس به نقل از پایگاه خبری الیوم السابع، اخبار برخی تحولات آفریقا در زیر آمده است:
افراد مسلح حدود 30 تن را در حمله به یک روستا کشته و خانهها را به آتش کشیدند
افراد مسلح صبح دیروز دوشنبه به روستایی در مرکز نیجریه حمله کردند و چند خانه را در این روستا آتش زدند که به کشته شدن شماری منجر شد.
پلیس و شاهدان این حمله را با یک اختلاف قومی قدیمی مرتبط دانستند.
آمار قربانیان حمله به روستای شونونگ در ایالت پلاتو تا این لحظه مشخص نیست و شاهدان از احتمال کشته شدن 30 نفر از جمله زنان و کودکان و زخمی شدن دست کم 25 نفر خبر دادند اما پلیس کشته شدن پنج نفر را تایید کرد.
کریس اولاکپه، رئیس پلیس ایالت پلاتو این حمله را تایید کرد و از تحقیق درباره آن خبر داد.
وی به خبرگزاری فرانسه گفت: ما کشته شدن پنج نفر و آتش زدن شمار زیادی خانه را شاهد بودیم.
به گفته شاهدان، بیش از 40 خانه آتش زده شد و مهاجمان گله های گوسنفدان را کشته و یا با خود بردند.
چوپان های مسلمان عضو قوم حوسا - فولانی به ارتکاب این حمله متهم هستند.
ایالت پلاتو در همسایگی کادونا «کمربند مرکزی» نیجریه محسوب می شود که منطقه مسلمان نشین شمال کشور را از جنوب مسیحی نشین جدا میکند.
دیده بان حقوق بشر ماه دسامبر گذشته اعلام کرد حدود 10 هزار نفر از سال 1992 به علت اختلافات مذهبی و قومی در این دو ایالت کشته شدند و شمار قربانیان بعد از 2010 به هزاران نفر رسیده است.
مسیحیان که به گروه های کوچک تقسیم شده اما در این دو ایالت اکثریت جمعیت را تشکیل میدهند و مسلمانان یکدیگر را به تبعیض و توسل به خشونت متهم میکنند.
حمله معترضان به مرکز پلیس شهر القطار تونس/وزارت کشور: مهاجمان تحت پیگرد هستند
وزارت کشور تونس اعلام کرد: عوامل حملات جنایتکارانه و کورکورانه به یک مرکز پلیس در شهر «القطار» در استان قفصه در جنوب این کشور را تحت پیگرد قضایی قرار میدهد.
این وزارتخانه در بیانیهای اعلام کرد: مرکز پلیس و نیروهای امنیتی در شهر القطار طی سه شب گذشته با سنگ و بطریهای آتش زا هدف قرار گرفته است و عوامل آن معترضان به نتایج آزمون استخدامی یک شرکت دولتی که در زمینه محیط زیست فعالیت دارد هستند.
در این بیانیه آمده است: نیروهای پلیس و یک مرکز امنیتی در شهر القطار هدف حملات مجرمانه و کورکورانه قرار گرفتهاند و این شهر در روزهای جمعه، شنبه و یکشنبه صحنه اعتراضات خشونت آمیز به نتایج آزمون استخدامی یک شرکت دولتی بود.
بر اساس این بیانیه، این حملات خسارات سنگینی به نیروهای امنیتی و وسایل کار آنها در مرکز وارد کرد و هنوز شمار نیروهای مصدوم و مجروح پلیس مشخص نیست.
در این بیانیه آمده است: معترضان این مرکز امنیتی را آتش زدند و ساختمان بخشداری را غارت کردند. معترضان همچنین به املاک و داراییهای خصوصی متعلق به شهروندان تونسی خسارات زیادی وارد کردند.
وزارت کشور تونس در این بیانیه افزود: معترضان راههای مواصلاتی بین استان قابص در جنوب شرق تونس و قفصه را مسدود کردند، لاستیک خودرو آتش زدند، از تردد خودروها جلوگیری کردند، کامیونهای حامل سوخت و فسفات را نگه داشتند و بار آنها را در جادههای عمومی تخلیه کردند.
وزارت کشور تونس در این بیانیه با تاکید بر اینکه با حق برپایی اعتراض مسالمت آمیز مخالف نیست گفت: ولی حملات جنایتکارانه و کورکورانه به نیروهای امنیتی و مرکز پلیس در شهر القطار عجیب بود.
این بیانیه افزود: عاملان حملات مذکور حتما تحت پیگیرد قضایی قرار میگیرند، نمیتوانند از دست قانون فرار کنند و با هماهنگی دادستانی کل تحقیق عادلانه ای درباره حوادث شهر القطار صورت میگیرد.
سازمان ملل: خشونتها در آفریقای مرکزی یک میلیون نفر را آواره کرد
سخنگوی سازمان ملل متحد اعلام کرد در درگیریها و مناقشه کنونی در جمهوری آفریقای مرکزی حدود یک میلیون نفر از خانه خود گریختهاند و بیش از دو میلیون نفر نیز در این کشور به کمک بشر دوستانه نیازمندند.
فرحان حق در نشستی خبری گفت: بر اساس ارزیابیهای اخیر دفتر هماهنگی امور بشر دوستانه سازمان ملل متحد شمار آوارگان حدود یک میلیون نفر است که بیش از نیمی از آنها در بانگی، پایتخت جمهوری آفریقای مرکزی، آواره شدهاند.
وی افزود: از 24 دسامبر شمار آوارگان در بانگی 40 درصد افزایش یافته است.
بر اساس جدیدترین آمار و ارقام دفتر هماهنگی امور بشر دوستانه سازمان ملل متحد، حدود دو میلیون و 200 هزار نفر یا حدود نیمی از جمعیت جمهوری آفریقای مرکزی به کمک بشر دوستانه نیازمندند.
فرحان حق تاکید کرد: با این حال، ناامنیها و همچنین نبود بودجه و عدم دسترسی به افراد نیازمند و آسیب دیده از خشونتها همچنان مانعی در تلاشها برای کمک رسانی است.
وی افزود: ناامنی، واکسیناسیون اضطراری در مقابل سرخک را در جمهوری آفریقای مرکزی مختل کرده و دیگر خدمات کمک رسانی نیز در فرودگاه بینالمللی بانگی مختل شده است، این فرودگاه حدود یکصد هزار نفر را در خود جای داده است.
سخنگوی سازمان ملل متحد گفت: به رغم چالشها و مشکلات، نهادهای سازمان ملل متحد و شرکای آن که در امور بشر دوستانه فعالیت میکنند، به توزیع کمکهای ضروری بین افراد نیازمند ادامه میدهند.
برنامه جهانی غذا ماه دسامبر بیش از 1.7 تن مواد غذایی را بین حدود 250 هزار نفر توزیع کرد.
اردن: سازمان ملل به ماموریت خود در حفظ امنیت لیبی ادامه بدهد
اردن بر حمایت خود از ماموریت سازمان ملل متحد در لیبی تاکید کرد.
ناصر جوده، وزیر امور خارجه اردن در دیدار با طارق متری فرستاده سازمان ملل متحد در لیبی جدیدترین تحولات مربوط به لیبی را با وی بررسی کرد.
این مقام اردنی با اشاره به اهمیت حفظ امنیت نیروهای سازمان ملل متحد در لیبی و نقش آنها در کمک به مردم این کشور خواستار ادامه این ماموریت شد.
در جریان قیام مردمی لیبی در سال 2011، اردن با ارائه کمکهای تدارکاتی به ناتو از جمله معالجه زخمیها در بیمارستانهای اردن و اکنون با آموزش نیروهای پلیس در این کشور ایفای نقش میکند.
آلمان: جناحهای رقیب در سودان جنوبی در مذاکرات وقت کشی میکنند
«فرانک والتر اشتاینمایر» وزیر امور خارجه آلمان طرفهای درگیر در سودان جنوبی را به وقت کشی متهم کرد.
مارتین شفر سخنگوی وزارت امور خارجه آلمان به نقل از اشتاینمایر گفت: جامعه بینالمللی باید به صورت شفافتر و قاطعتری بر سودان جنوبی فشار آورد.
آلمان تاکنون مبلغ نیم میلیون یورو به آوارگان در سودان جنوبی کمک کرده است.
درگیریها بین نیروهای سلواکر رئیس جمهور سودان جنوبی و نیروهای وفادار به ریک ماشار معاون سابق رئیس جمهور و رهبر شورشیان سه هفته قبل در پایتخت سودان جنوبی آغاز شد اما به نیمی از 10 ایالت این کشور نیز گسترش یافت.
یک جوان موریتانیایی به خاطر بی حرمتی به پیامبر با حکم اعدام روبه رو است
یک منبع قضایی موریتانی اعلام کرد یک جوان به دلیل نوشتن مقالهای انتقادی درباره پیامبر اکرم (ص) به ارتداد متهم شد و با اعدام مواجه است.
این جوان موریتانیایی که از دوم ژانویه در نوادهیبو در شمال غرب موریتانی بازداشت شده است به دادگاه تحویل داده شد.
دادگاه این جوان را به بی حرمتی به پیامبر اکرم (ص)، متهم کرده است.
یک منبع قضایی اعلام کرد: روز یکشنبه گذشته حکم انتقال وی به زندان غیر نظامی نوادهیبو صادر شد.
این منبع افزود: بی حرمتی به پیامبر اسلام در قوانین کیفری موریتانی ارتداد به شمار میرود.
این منبع گفت: نویسنده این مقاله در برابر یک قاضی قرار خواهد گرفت و قاضی از وی خواهد خواست حرف خود را پس بگیرد و اظهار پشیمانی کند و در صورتی که وی از این کار خودداری کرد با اعدام مواجه خواهد شد.