عضو دفتر سیاسی حزب «مقاومت فردا» ضمن تاکید بر اینکه ممانعت از ورود شخصیتهای مقاومت به تونس تحت تاثیر دیکتههای خارجی صورت گرفت، تصریح کرد که با هرگونه عادی سازی روابط با رژیم صهیونیستی به شدت مقابله میکنیم.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری فارس در تونس، بحث و جدل در محافل مقاومت و احزاب دارای گرایشهای ملی در تونس در مورد ممانعت مسئولان تونسی از ورود هیئتی از مقاومت لبنان به این کشور بالا گرفت.
مسئولان تونس مانع از ورود هیئتی از مقاومت لبنان به سرپرستی «حسن عزالدین»، مسئول روابط عربی حزب الله بعد از ورود به فرودگاه «قرطاج» به این کشور شده و از اعطای روادید به سید «ابو عماد الرفاعی» نماینده جنبش جهاد اسلامی لبنان امتناع کردند که قرار بود، به همراه ائتلاف مخالف رژیم صهیونیستی در همایش «حاکمیت و مقاومت در جنبشهای عربی» در تونس شرکت کند.
این اقدامات با شروع بررسی پیش نویس قانون اساسی و گنجاندن فصلی برای عادی سازی روابط با رژیم صهیونیستی توسط مجلس ملی موسسان تونس همزمان شد.
در همین راستا خبرنگار خبرگزاری فارس با «عبدالکریم صلموک»، عضو دفتر سیاسی حزب «مقاومت فردا» گفتوگویی داشت که از نظر خوانندگان میگذرد.
صلموک در این خصوص میگوید، تردیدی وجود ندارد که اخراج هیئت مقاومت از تونس تصادفی نبوده و حکومت تونس در این اقدام تعمدی داشته و در این راستا به نظر میرسد که دخالتها و دیکتههایی از خارج صورت میگیرد که این نیاز هوشیاری و بیداری مردم تونس را میطلبد.
وی در این خصوص که آیا آمریکا در حال ایجاد پایگاهی نظامی در جنوب تونس است، گفت که اهالی جنوب تحرکاتی را گزارش دادهاند، اما هنوز به نتیجه قطعی در این خصوص نرسیدهایم.
صلموک در خصوص عادی سازی روابط با رژیم صهیونیستی و تلاشهایی که در این خصوص صورت میگیرد، تاکید کرد که ما با تمام این تلاشها مقابله میکنیم و اجازه چنین امری را نخواهیم داد.
***آنچه در زیر میآید، مشروح این گفتوگو است***
فارس: دقیقاً چه اتفاقی در فرودگاه قرطاج تونس رخ داد، چرا شخصیتهای مقاومت توسط مسئولان تونس اخراج شدند؟
صلموک: ما از این اقدام حکومت مبنی بر اخراج هیئت حزب الله لبنان به سرپرستی حسن عزالدین از فرودگاه قرطاج تونس غافلگیر شدیم، این اقدام همزمان با بررسی بند 27 قانون اساسی مربوط به محکوم کردن عادی سازی روابط با رژیم صهیونیستی صورت میگیرد، بنابراین ما این اقدام را تصادفی نمیدانیم. اقدام دولتی که نخست وزیر آن دست در دست «جان مک کین» اقدام به اخراج هیئت مقاومت میکند، نشانگر وجود دیکتههای خارجی علیه مسئولان تونس است که صهیونیستم جهانی آن را بر دولت تونس تحمیل میکند. ما از ملت تونس میخواهیم که در قبال طرحهای استعماری هوشیار باشند، چرا که امکان دارد، دولت نیز در این طرحها دست داشته باشد. در حالی که سفیر آمریکا به کرات به ایالتهای مدنین و تطاوین سفر میکند و اخباری درباره پایگاه آمریکایی در جنوب تونس نقل میشود و همچنین خبر ربوده شدن خودروی حامل افرادی با ملیتهای آمریکایی در منطقه برج الخضراء در جنوب تونس و میزبانی از المرزوقی برای اولین بار در یک کشور عربی و اسلامی در نشست هولوکاست نقل میشود، اخراج هیئت مقاومت و ممانعت از شرکت در تظاهراتی که ما برگزار میکنیم، تصادفی نیست.
فارس: امکان دارد در مورد صحت اخباری که اخیرا در مورد پایگاه نظامی آمریکا در جنوب تونس منتشر میشود، توضیح دهید؟
صلموک: با توجه به اینکه من از جنوب تونس میآیم و به گفته اهالی و ساکنین این منطقه تحرکات مشکوکی توسط افراد بیگانه در مناطقی که حتی خود تونسیها هم بدان آشنایی ندارند، وجود دارد، همچنین روزنامههای الجزایری هم در این خصوص اخباری در این مورد نقل کردهاند. ما همه این موارد را رصد میکنیم و با هرگونه طرح استعماری مخالفت خواهیم کرد، همچنین از برادرانمان در الجزایر و لیبی میخواهیم که نسبت به این طرحهای شوم هوشیار باشند.
فارس: این روزها نمایندگان مجلس ملی تونس بررسی قانون اساسی جدید را شروع کردهاند و شاید شبهه انگیزترین و بحث برانگیزترین مسئله، عادی سازی روابط با رژیم صهیونیستی در قانون اساسی است، نظر شما در این مورد چیست؟
صلموک: ما اقدام به توزیع بیانیه در بین نمایندگان محترم مجلس موسسان کردیم و از آنها میخواهیم که به تعهدات انتخاباتی خود و به اینکه مجرمانه بودن عادی سازی روابط با رژیم صهیونیستی یک درخواست مردمی است، پایبند باشند. همچنین با توجه به اینکه امروز عناصر بیگانه برای تونس تصمیم میگیرند، این نگرانی را داریم که بند مجرمانه بودن عادی سازی روابط به مجرمانه دانستن مقاومت تبدیل شود. دولت ننگ و عار به نفع عادی سازی روابط با رژیم صهیونیستی فعالیت میکند، ولی بدون تردید تمام کسانی که به آمریکا و رژیم صهیونیستی دل خوش کردهاند، توسط ملت ریشه کن خواهند شد.
فارس: پاسخ شما به اتهام کسانی که میگویند، ائتلاف مخالف صهیونیستی شما برای بهره برداری سیاسی از مجرمانه دانستن عادی سازی روابط میباشد، چیست؟
صلموک: هرگز اینگونه نیست، این ائتلاف برای بهره برداریهای سیاسی تشکیل نشده است، ما فرزندان مقاومت هستیم و به پیکار خود ادامه خواهیم داد و در مقابل هر بندی از قانون اساسی در مورد عادی سازی روابط با رژیم صهیونیستی ایستادگی خواهیم کرد، ولی مزایده و بهره برداری سیاسی از طرف مسئولان حکومت صورت میگیرد که با طرفهای بیگانه در مورد مسئله فلسطین سازش میکنند. این حکومت برای به دست آوردن کرسی و مقام رو به عادی سازی روابط با رژیم صهیونیستی آورده و تمام شعارها و وعدههای انتخاباتی که در دهه هشتاد و نود که گوشهای ما را پاره میکرد، زیر پا گذاشته است. آنها شعار «خیبر خیبر یا یهود، جیش محمد سیعود» (ای یهودیان خیبر را به یادآورید، ارتش محمد(ص) باز خواهد گشت) را میدادند، ولی امروز برای ما روشن شد که همه اینها شعارهای دور و درازی برای فریب و استفاده ابزاری از دین بوده است. شاید ضایعهای که امت اسلام را به جای مبارزه با رژیم صهیونیستی به سمت مبارزه با مقاومت سوق داد دلیل دیگری بر این مسئله است، دولت تونس نیز هیچ تفاوتی با دولت مرسی و تروریستهای سوریه ندارد.
فارس: آیا اقدامات دیگری برای اعمال فشار به مجلس ملی موسسان صورت گرفته است؟
صلموک: ما در چارچوب ائتلاف فعالیتهای متعددی داریم و در کنار آن در رسانهها و از طریق تماس با نمایندگان مجلس نیز این مسئله را مطرح و تلاش میکنیم با مسئولان دولتی تماس برقرار کنیم و در آینده نیز اقدامات جدیتری انجام خواهیم داد.
فارس: در صورتی که عادی سازی روابط با رژیم صهیونیستی صورت گیرد، دست به چه اقدامی میزنید؟
صلموک: ما انتظار داریم که ملت به این اقدام واکنش نشان دهند، در صورت تحقق چنین امری ممکن است این احزاب منحل شوند. امیدواریم که این موضوع تصویب نشود، همچنین به نیابت از حزب مقاومت فردا و نیروهای آن و از طرف ملت تونس، از هئیت مقاومت لبنان پوزش میطلبیم.