یکی از رهبران سازمان «تسامح» تونس با اشاره به اینکه مقاومت گزینهای غیر قابل چشم پوشی از سوی مردم تونس است، هرگونه عادی سازی روابط با رژیم صهیونیستی را امری غیر ممکن دانست.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری فارس از تونس ، ندادن اجازه ورود هیئت مقاومت لبنانی به رهبری شیخ «حسن عزالدین»، مسئول روابط عربی حرب الله پس از پای گذاشتن به فرودگاه «قرطاج» تونس و ندادن ویزا به «ابو عماد الرفاعی»، نماینده جهاد اسلامی در لبنان، ائتلاف تونسی مخالف صهیونیسم را از برگزاری کنفرانساش تحت عنوان «حاکمیت و مقاومت در تحرکات عربی» باز نداشت که قرار بود، این دو هیئت نیز در آن حضور یابند.
این اقدام دولت تونس سوالات بسیاری را درباره این اقدام ایجاد کرده است، به همین دلیل خبرنگار خبرگزاری فارس در تونس در این ارتباط با «ضو الجلالی»، یکی از رهبران «سازمان تسامح تونس» گفت وگویی انجام داده است.
الجلالی معتقد است که حکومت تونس هم اکنون در حال دادن امتیازهایی به کشورهای غربی است و نمود آن حذف بند جرم دانستن عادی سازی روابط با رژیم صهیونیستی است.
وی تاکید کرد که مردم تونس در قبال این اقدامات دست بسته نخواهد بود و از حکومت تونس میخواهد که از مقاومت به خاطر این اقدام عذرخواهی کند.
الجلالی همچنین درباره حقیقت اخبار منتشره در خصوص ایجاد پایگاه نظامی آمریکایی در جنوب تونس تصریح کرد که حکومت تونس این خبرها را تاکنون تکذیب کرده است.
آنچه در زیر میآید، مشروح این گفتوگو است:
فارس: قضیه ندادن اجازه ورود هیئت مقاومت لبنانی جهت ورود به تونس یکی از مهمترین محورهای کنفرانس روز گذشته بود، ممکن است، در این خصوص توضیح دهید؟
الجلالی: در واقع انتخاب عنوان «حاکمیت و مقاومت در تحرکات عربی» برای کنفرانسی که برگزار شد، به همین منظور بود وبه نظر من اقدامی کاملا به جا بود و آنچه در قبال هیئت مقاومت صورت گرفت، آشکارا بیانگر این امر است که حکومت تونس از مقاومت حمایت نمیکند و این اقدام اولین در نوع خود به شمار نمیآمد. به نظر میرسد که حکومت تونس امتیازهایی را به بیگانگان و غربیها داده و در برابر خواستههای آنها سر فرود آورده است. از ابتدا بند 27 قانون اساسی نادیده گرفته شد و چند روز پیش در مجلس موسسان تدوین قانون اساسی مناقشههایی در خصوص رژیم صهیونیستی و عادی سازی روابط با آن صورت گرفت تا پس از آن از ورود هیئتهای مقاومت ممانعت به عمل آید که این دلیلی آشکار بر زیرپا گذاشته شدن قانون اساسی است.
فارس: به نظر شما چه اهدافی در پس ممانعت از ورود هیئتهای مقاومت برای حضور در این کنفرانس و همچنین مراسم سومین سالگرد پیروزی انقلاب تونس وجود دارد؟
الجلالی: به نظر اقداماتی در دست انجام است تا مانع جرم دانستن عادی سازی روابط با رژیم صهیونیستی شود و اگر چنین شود، بدون تردید این بهار آتش به جان حکومت خواهد زد و بالطبع این نشان میدهد که نمیتوان تفاوتی میان آنچه داعش در عراق انجام میدهد و حکومت ما در تونس قائل شد. آنچه حکومت ما دست به آن زد شایسته و سزاوار ملت تونس و انقلاب آن نیست و به نظر ما حکومت تونس باید از این اقدام خود عذرخواهی کند.
فارس: این روزها بحث و مناقشههای بسیاری در خصوص بند عادی سازی روابط با رژیم صهیونیستی و تمایل حکومت به تصویب این بند وجود دارد، نظر شما در این خصوص چیست؟
الجلالی: بند 27 قانون اساسی کاملا حذف شد تا پس از آن در مقدمه این قانون بر نژاد پرست بودن صهیونیسم تاکید شود، اما این بخش نیز حذف شد، در حالی که ما بر این باوریم که هیچ انقلابی قامت راست نمیکند و پایههایش مستحکم نمیشود، مگر با مقابله با صهیونیسم و این مقابله ممکن است به اشکال و انواع مختلف صورت گیرد، از مقاومت مبارزاتی با آن تا درج تحریم عادی سازی روابط با رژیم صهیونیستی در قانون اساسی و در این میان اطلاع داریم که دخالتهایی از سوی کشورهای خارجی از جمله سفارتخانههای آمریکا و فرانسه و آلمان در حال انجام است، تا بند تحریم عادی سازی روابط با رژیم صهیونیستی در قانون اساسی جدید تونس گنجانده نشود.
فارس: آیا گامهایی برای مقابله با این اقدام برداشته شده تا قوه مقننه تونس را تحت فشار بگذارد؟
الجلالی: همزمان با برگزاری جشنها و مراسم سومین سال بزرگداشت انقلاب تونس تلاش میکنیم تا اقداماتی را برای تصحیح مسیر انقلاب و سوق دادن آن به سمت مقاومت انجام دهیم و در این خصوص تظاهراتی را برای یادآوری جرم شمردن عادی سازی روابط با رژیم صهیونیستی و ددمنشی این رژیم برگزار خواهیم کرد، افزون بر اینکه هیئتی به نمایندگی ائتلاف مبارزه با صهیونیسم راهی مجلس موسسان شد تا اعتراض خود را نسبت به حذف بند مربوط به جرم دانستن عادی سازی روابط با رژیم صهیونیستی به اطلاع مسئولان امر برساند و همچنین فعالیتهای دیگری مد نظر است که در زمان خود اجرا خواهد شد.
فارس: اگر این بند در قانون اساسی گنجانده شد، چطور؟
الجلالی: واقعیت امر این است که در تونس ستونی وجود دارد که از زمان حکومت بورقیبیه تا کنون از این امر حمایت میکرده و ما خواهان تصویب آن در حال حاضر نیستیم، اما اگر چنین شود، هیچ کس نمیتواند، عواقب ناشی از آن را حدس بزند. چراکه این اقدام فاجعهای برای مردم تونس خواهد بود.
فارس: آیا میتوان گفت، گزینه مقاومت امروز در تونس به خطر افتاده است؟
الجلالی: خیر گزینه مقاومت همیشه پیروز است و نشانههای بسیاری در این خصوص وجود دارد، هم اکنون سوریه موفقیتها و پیروزیهای پیاپی و بزرگی علیه گروههای مسلح تکفیری و مزدوران امپریالیسم به دست میآورد و ملت تونس همراه و حامی آن است.
فارس: ممکن است، بفرمایید خبرهای منتشره در خصوص احداث پایگاه نظامی آمریکایی در جنوب تونس تا چه اندازه صحت دارد؟
الجلالی: تصریحات رسمی این خبرها را رد کرده، اما امیدواریم این تکذیبها با قاطعیت کامل صورت گیرد.