نيروهاي سيشل و فرماندهي نظامي آمريکا در آفريقا (آفريکام) روز جمعه چند فروند هواپيماي بدون سرنشين را که براي شناسايي راهزنان دريايي سوماليايي که در اطراف مجمع الجزاير سيشل و اقيانوس هند فعاليت دارند از آنها استفاده مي شود، آزمايش کردند.
جوئل مورگان وزير حمل و نقل و محيط زيست سيشل که رياست کميته مبارزه با راهزني دريايي را در کشورش بر عهده دارد در اين باره گفت «با استفاده از اين نوع هواپيماها مي توان حضور راهزنان را که با کشتي هاي کوچک خود در اقيانوس هند فعاليت مي کنند و به زحمت شناسايي مي شوند، شناسايي کرد».
به گزارش خبرگزاري فرانسه از ويکتوريا، قدرت هاي بزرگ دريايي جهان از سال گذشته براي مبارزه با راهزنان دريايي در خليج عدن و اقيانوس هند که فعاليت آنها به يک معضل بزرگ جهاني بدل شده است، کشتي هاي جنگي خود را به اين آبها اعزام کردند.
ارتش آمريکا در بيانيه اي اعلام کرد هواپيماهاي «ام کيو نه MQ-9» هواپيماهاي شناسايي و جنگي هستند؛ بر اساس برنامه هاي تنظيم شده، اين نوع هواپيماها در سيشل، اسلحه حمل نمي کنند ولي توانايي آن را دارند. در اين بيانيه به تعداد هواپيماهاي موجود از اين نوع در سيشل اشاره نشده است.
مجمع الجزاير سيشل که از يکصد و پانزده جزيره تشکيل شده است، هشتاد و پنج هزار نفر جمعيت و پانصد نفر نيروي نظامي دارد و براي مبارزه با راهزنان دريايي درخواست کمک هاي بين المللي کرده است.
محدوده ميان آبهاي سيشل تا خليج عدن که رابط ميان قاره آفريقا و آسيا است و سالانه بيست و پنج هزار کشتي از آن عبور مي کند، مدتها است به منطقه اي مناسب براي فعاليت گسترده راهزنان دريايي سوماليايي بدل شده است.
بر اساس اعلام سازمان بين المللي دريانوردي، راهزنان دريايي پارسال به يکصد و سي کشتي باري حمله کرده اند.