نهاد ریاست جمهوری رواندا روز جمعه شایعه مرگ پل کاگامه رئیس جمهور این کشور را رد کرد.
انتشار این شایعات باعث به راه افتادن صحنه هایی از شور و شوق در بین مردم در شهر مرزی گوما در خاک جمهوری دموکراتیک کنگو شد.
خوشحالی مردم این شهر از آن جهت است که رواندا هر از گاهی در خاک جمهوری دموکراتیک کنگو دخالت نظامی می کند و از شورشیان علیه دولت مرکزی کینشازا حمایت می کند. رواندا در جنگ های منطقه ای جمهوری دموکراتیک کنگو در فاصله سال های 1996 تا 1997 و 1998 تا 2003 همواره از شورشیان در مقابله با دولت مرکزی کنگو حمایت کرده است.
به گزارش خبرگزاری فرانسه از کیگالی،نهاد ریاست جمهوری رواندا با انتشار اطلاعیه ای اعلام کرد ما نمی دانیم این شایعه که موجب شادی مردم در شرق جمهوری دموکراتیک کنگو شده است چگونه در این مناطق پراکنده شده است. اما شایعات کاملا دروغ است و هیچ پایه ای ندارد.
پل کاگامه 56 ساله از سال 1994 تاکنون یعنی از زمانی که شورشیان جبهه میهنی رواندا، نیروهای رواندایی عامل نسل کشی این سال را شکست دادند قدرت را در این کشور در دست دارد. در نتیجه این نسل کشی که در سال 1994 رخ داد حدود 800 هزار نفر کشته شدند. بیشتر کشته شدگان از اقلیت توتسی ها بودند.
طرفداران و ستایشگران پل کاگامه ، او را فردی دوراندیش و ژرف بین در مسائل اقتصادی می دانند اما منتقدانش ، او را فردی مستبد می دانند که هر گونه مخالفتی را در نطفه خفه می کند. در مجامع بین المللی نیز پل کاگامه به سبب حمایت از شورشیان در شرق جمهوری دموکراتیک کنگو انتقاد می کنند.از قرار معلوم شایعه مرگ پل کاگامه را برخی از شبکه های اجتماعی پخش کرده اند.در شهر گوما پایتخت استان نورد-کیوو در مرز رواندا ، چهارصد تا پانصد هزار نفر به خیابان ها ریختند و به شادی پرداختند. در نتیجه جنگ های خونینی که با حمایت رواندا در این منطقه از خاک جمهوری دموکراتیک کنگو رخ داده است تاکنون بیش از 500 هزار نفر کشته شده اند.