استقرار نیروهای ارتش تونس در استان القصرین این کشور در پی اعتراضات خشونت بار به فقر و گرانی این منطقه، اقدام ارتش سودان جنوبی در بازپس گیری مرکز استان نفت خیز الوحده از شورشیان از جمله تحولات آفریقا است.
به گزارش خبرگزاری فارس اخبار برخی تحولات آفریقا در زیر آمده است:
در پی اعتراضات خشونت بار مردمی، تانک ها و نیروهای ارتش تونس در استان القصرین در غرب این کشور مستقر شدند
روزنامه فرامنطقه ای القدس العربی نوشت: مقامات تونس در پی درگیری های شدید بین پلیس و معترضان به بیکاری و گرانی در شهر القصرین از دیروز پنجشنبه تانک ها و تجهیزات نظامی و امنیتی زیادی را در این شهر در مرکز غرب این کشور مستقر کردند.
یک منبع امنیتی به خبرگزاری فرانسه گفت که در درگیری های شدید بین پلیس و صدها تظاهرات کننده که حدود چهار ساعت به طول انجامید هشت تن از نیروهای امنیتی زخمی و یک خودروی پلیس به آتش کشیده شد.
معترضان در حی النور به سوی نیروهای امنیتی سنگ و بطری های آتش زا پرتاب می کردند و پلیس نیز در پاسخ اقدام به شلیک گاز اشک آور به سوی معترضان کرد.
شهرهای فریانه و مکناسی در استان بوزید در غرب تونس نیز شاهد درگیری بین پلیس و معترضان بود که به آتش کشیده شدن یک مرکز پلیس منجر شد.
ارتش سودان جنوبی شهر نفت خیز بنتیو را از شورشیان بازپس گرفت
به گزارش رویترز، ارتش سودان جنوبی امروز جمعه اعلام کرد نیروهای ارتش این کشور شهر شمالی بنتیو را که در جریان درگیری های اخیر به کنترل شورشیان درآمده بود ، باز پس گرفتند.
شهر بنتیو در استان نفت خیز الوحده واقع است که از زمان اشغال آن توسط شورشیان تولید نفت نیز در آنجا به حالت تعلیق درآمده بود.
فیلیپ آغویر در مورد بازپس گیری بنتیو مرکز ایالت نفت خیز الوحده گفت : هنگامی که شما کنترل شهر بنتیو را به دست بگیرید، یعنی اینکه کنترل همه مناطق نفت خیز در استان الوحده را به دست گرفته اید.
وی افزود :بازپس گیری این شهر در ساعت دو و نیم بعد از ظهر صورت گرفت.
سازمان ملل اعلام کرده است که بر اثر درگیری ها در سودان جنوبی که بیش از سه هفته طول کشیده است، بیش از یک هزار نفر کشته و 230 هزار نفر از مردم این کشور آواره شده اند.
به رغم برگزاری مذاکرات صلح بین نمایندگان دولت جوبا با شورشیان در کشور اتیوپی، درگیری ها در سودان جنوبی همچنان ادامه دارد.
بر اثر درگیری میان نیروهای وفادار به ریک ماشار، معاون پیشین رئیس جمهور و سلواکر، رئیس جمهور سودان جنوبی تولید نفت نیز در استان الوحده از 450 هزار بشکه به 200 هزار بشکه در روز کاهش یافت.
شورشیان سودان جنوبی دولت اوگاندا را به حملات هوایی علیه مواضع خود متهم کردند اما کامپالا این ادعاها را رد کرده است.
نیروهای ارتش اوگاندا نیز بنا به درخواست سلوا کر در حال گشت زنی در اطراف فرودگاه بین المللی جوبا و همچنین کاخ ریاست جمهوری هستند.
ابراز امیدواریم میانجی آفریقایی بحران سودان جنوبی برای دستیابی نزدیک این کشور به آتش بس
سیوم مسفین نماینده نهاد آفریقایی بین دولتی توسعه موسوم به «ایگاد» که نظارت بر مذاکرات دو طرف در آدیس آبابا پایتخت اتیوپی را بر عهده دارد ، گفت:من بسیار خوشبینم، زیرا ما پیشرفت خوبی در راستای تفاهم بین دو طرف داریم و امیدواریم در کمترین زمان در مورد آتش بس به توافق برسیم.
دولت و شورشیان سودان جنوبی مذاکرات خود را در آدی آببا، پایتخت اتیوپی از دوشنبه گذشته آغاز کردند. شورشیان آزادی زندانیانی را که روزهای اول درگیری دستگیر شدند، به عنوان پیش شرط آتش بی تعیین کرده اند درحالی که جوبا با رد این درخواست اعلام می کند این افراد باید روند قضایی عادی را طی کنند.
مسفین افزود میانجی های ایگاد تلاش می کنند راه حلی برای این موضوع بیابند اما نمی توان این موضوع را پیش شرطی برای توافق دانست.
وی انتقال زندانیان به ایگاد و یا سازمان ملل متحد و یا آزادی آنان به قید وثیقه را از موضوعات مورد بحث دئر مذاکرات برای حل این موضوع دانست.
وزیر دفاع فرانسه: آفریقای مرکزی هر چه سریع تر رئیس جمهور جدید را انتخاب کند/انتخابات تا پیش از پایان سال برگزار شود
ژان-ایو لودریان وزیر دفاع فرانسه که کشورش در باتلاق اشدید ناامنی ها در آفریقای مرکزی گرفتار آمده امروز جمعه در پی اعلام استعفای رئیس جمهور و نخست وزیر آفریقای مرکزی ابراز امیدواری کرد که هر چه سریع تر جانشینی برای میشل جوتودیا رئیس جمهور آفریقای مرکزی تعیین و انتخابات ریاست جمهوری تا پیش از پایان سال در این کشور برگزار شود.
لوردیان گفت : شورای ملی انتقالی آفریقای مرکزی که این وظیفه را به عهده دارد باید گزینه دیگری را به طور موقت انتخاب کند زیرا هدف آن است پیش از پایان سال انتخابات ریاست جمهوری برگزار شود.
لودریان گفت: امیدواریم این شورا هر چه سریع تر برای جانشین رئیس جمهور انتقالی جمهوری آفریقای مرکزی تصمیم گیری کند و این امر در امنیت انجام شود و اکنون مهم ترین چالش در این کشور خلع سلاح شبه نظامیان است.
میشل جوتودیا رئیس جمهور آفریقای مرکزی که جامعه بین الملل وی را به انفعال در برابر خشونت ها و درگیری های بین مسلمانان و مسیحیان در این کشور متهم کرده است، امروز جمعه تحت فشار مقامات کشورهای مرکزی آفریقا در انجامنا پایتخت چاد استعفای خود را اعلام کرد.
شرکت کنندگان در نشست فوق العاده کشورهای مرکزی آفریقا در انجامنا پایتخت چاد امروز جمعه از استعفای میشل جوتودیا رئیس جمهور آفریقای مرکزی و نیکلاس تیانگایه نخست وزیر وی خبر دادند.
در بیانیه نهایی این نشست روز جمعه اعلام شد پس از کشتارهای قومی و درگیری های بین مسیحیان و مسلمانان که از هفته ها پیش اوضاع جمهوری آفریقای مرکزی را مرگبار و بحرانی کرده است، مقامات جامعه اقتصادی کشورهای مرکزی آفریقا استعفای رئیس جمهور و نخست وزیر جمهوری آفریقای مرکزی را مورد توجه قرار داد.
این بیانیه افزود: این نشست همچنین شورای ملی انتقالی و همچنین دیگر نهادهای جامعه آفریقای مرکزی را دعوت می کند با میانجی گری و حمایت کشورهای جامعه اقتصادی کشورهای مرکزی آفریقا، اتحادیه آفریقا و شرکای بین المللی به بررسی اوضاع بانگی ادامه دهند تا بحران جمهوری آفریقای مرکزی هرچه سریعتر در سطح سیاسی حل شود.
30 شورشی الشباب از جمله چند سرکرده در حمله ارتش کنیا به شمال غرب سومالی کشته شدند
ارتش کنیا امروز جمعه اعلام کرد در حمله ای هوایی به یک اردوگاه آموزشی در سومالی ، دست کم 30 شورشی الشباب ، از جمله چند تن از سرکرده های این گروه کشته شدند.
ارتش کنیا اعلام کرد: جنگنده های ارتش سومالی پنجشنبه شب اردوگاه شورشیان الشباب را موسوم به غرباراهی ، در منطقه جیدو در 600 کیلومتری شمال غربی موگادیشو ، پایتخت سومالی و نزدیک مرز کنیا و اتیوپی هدف قرار دادند.
یکی از مسئولان بلندپایه ارتش کنیا گفت: جنگنده های نیروهای دفاعی کنیا به یک اردوگاه الشباب که نشستی در آن برگزار شده بود ، حمله کردند. در این حمله بیش از 30 شورشی الشباب کشته شدند که برخی از آنها از سرکرده های این گروه بودند.
یک مسئول دیگر نیز گفت: ارتش کنیا در تلاش است تا هویت قربانیان این حمله هوایی را مشخص کند.
وی افزود پنج خودروی شورشیان و دیگر اهداف کلیدی الشباب در این حمله منهدم شدند.
گفته می شود ده ها شورشی نیز در این حمله زخمی شده باشند.
کنیا از اکتبر 2011 با پیوستن به نیروهای اتحادیه آفریقا در سومالی به این کشور در مقابله با شورشیانش کمک می کند.
در پی حملات انتقام جویانه الشباب به خاک کنیا ، اوهورو کنیاتا رئیس جمهور کنیا قول داده است حضور نظامیان خود را در سومالی حفظ کند.
در حمله سپتامبر گذشته نیروهای الشباب به مرکز تجاری وست گیت نایروبی ، پایتخت کنیا ده ها تن کشته و زخمی شدند.