بالا رفتن شمار کشتهها و آوارگان سودان جنوبی در پی تشدید درگیریها و کم رنگ شدن امیدها برای دستیابی قریب الوقوع به آتش بس، تحت پیگرد قرار گرفتن فعال زن مغربی به اتهام تهدید سفیر مصر از جمله تحولات آفریقا است.
به گزارش خبرگزاری فارس به نقل از خبرگزاری فرانسه و پایگاه الیوم السابع، اخبار برخی تحولات افریقا در زیر آمده است:
آمریکا شهروندان خود را از سفر به نیجریه برحذر داشت
وزارت امور خارجه آمریکا با اشاره به ناآرامی های نیجریه مربوط به گروه شورشی بوکوحرام، به شهروندان آمریکایی درباره سفر به 16 ایالت از مجموع 36 ایالت این کشور غرب آفریقا هشدار دارد.
این وزارتخانه در پیامی که بر روی پایگاه اینترنتی خود قرار داد اعلام کرد سال قبل 9 شهروند خارجی از جمله چندین آمریکایی در گروگان گیری های جنوب غرب نیجریه کشته شدند.
در این پیام به شهروندان آمریکایی گفته شده است که از نیروهای امنیتی نیجریه امید دریافت کمک نداشته باشند و در برخی مناطق همچون مراکز امنیتی، کلیساها، مساجد،هتل ها، باشگاه ها، رستوران ها و بازارها و سایر مناطقی که محل تردد مسافران خارجی است، مراقبت بیشتری انجام دهند.
دولت نیجریه با اعلام وضع فوق العاده در سه ایالت شمالی این کشور هزاران نیروی نظامی را در این مناطق مستقر کرده است، این سه ایالت مساحتی معادل یک ششم این کشور را تشکیل می دهند.
400 هزار تن از درگیری ها در سودان جنوبی آواره شده اند
در مدت یک ماه از درگیری های بین ارتش دولتی و شورشیان سودان جنوبی در حدود 400 هزار نفر مجبور شدند خانه و دیار خود را رها کنند.
350 هزار تن از این آوارگان هنوز در سودان جنوب به سر می برند و بقیه به کشورهای همسایه پناه برده اند.
بیش از 60 هزار آواره در پایگاه های سازمان ملل به سه می برند.
در منطقه مینکامان در سودان جنوبی 84 هزار نفر پس از عبور از باتلاق های نیل سفید در زیر درختان منطقه سکنی گزیده اند و تنها دارایی آنها لباسی است که به تن دارند.
نهادهای امداد بشردوستانه تلاش های خود را برای کمک به غیرنظامیانی که از درگیریهای سودان جنوبی فرار می کنند افزایش داده اند.
سازمان غیردولتی آکسفام یکی از نخستین سازمان هایی به شمار می رود که به افرادی که وارد منطقه مینکامان می شوند کمک می کند.
یکی از مدیران آکسفام با اشاره به مشکل اصلی کمبود آب منطقه گفت: آب رود نیل قابل آشامیدن نیست و تصفیه آب یکی از مشکلات موجود است و به علت نبود تاسیسات بهداشتی خطر شیوع وبا وجود دارد.
آخرین شهر مهمی که هنوز در دست شورشیان قرار دارد، شهر بور است که بسیاری از ساکنان آواره آن در وضعیت روحی و معیشتی مصیبت باری به سر می برند.
توبی لانزر مسئول عملیات بشردوستانه سازمان ملل در سودان جنوبی از نوعی فاجعه بشردوستانه قریب الوقوع در کشور جوان سودان جنوبی خبر داده است.
بر اساس اعلام سازمان ملل در درگیری های خشونت آمیز در این کشور بیش از هزار نفر کشته شده اند.
بر اساس اعلام یک تحلیلگر گروه بین المللی بحران شدت درگیری ها در حدود 30 منطقه بیم آن را به وجود آورده است که شمار کشته ها به ده هزار نفر برسد.
دیدار نماینده آمریکا و میانجیگران منطقه ای با رهبر شورشیان سودان جنوبی
از سوی دیگر هیئت شورشیان در سودان جنوبی اعلام کرد نمایندگان آمریکا و میانجیگران منطقه ای در درگیری های سودان جنوبی دیروز شنبه با ریک ماشار، معاون سابق رئیس جمهور این کشور و رهبر شورشیان دیدار کردند.
در بیانیه ای که به امضای میونگ جی کان مشاور مطبوعاتی ماشار رسیده و امروز یکشنبه منتشر شده، آمده است: دونالد بوث نماینده ویژه آمریکا در سودان جنوبی و سودان به همراه میانجیگران منطقه ای به مکانی نامشخص در سودان جنوبی رفتند تا با دکتر ریک ماشار دیدار کنند.
این در حالی است که به نظر می رسد مذاکرات در آدیس آبابا، پایتخت اتیوپی، با هدف دستیابی به توافق نامه آتش بس به کندی پیش می رود.
میانجیگران منطقه ای در تلاش برای متقاعد کردن دو طرف درگیر و تدوین سند آتش بس هستند
درگیری ها در سودان جنوبی در روز 15 ماه دسامبر و در پی متهم شدن ریک ماشار معاون سابق سلوا کر به تلاش برای کودتا صورت گرفت.
اقدام جوبا در دستگیری 11 تن از حامیان ماشار کمی پس از آغار درگیری و مخالفت با آزادی آنها، مهم ترین مانع بر سر رسیدن صلح محسوب می شود.
ماشار خواستار آزادی این 11 نفر و حضور آنها در مذاکرات صلح آدیس آبابا است اما سلواکر با این قضیه مخالف است و می گوید آنها باید محاکمه شوند.
سودان جنوبی: 11 زندانی سیاسی حامی ماشار را آزاد نمی کنیم/آنها به جرم کودتا محاکمه می شوند
آتنی وک آتنی، سخنگوی دولت سودان جنوبی تاکید کردکه جوبا به موضع خود درباره مجازات عاملان کودتای نافرجام اخیر پایبند است.
وی افزود:خیلی تاسف بار است اگر جامعه بین المللی نخواهد با سودان جنوبی به عنوان کشوری دارای حاکمیت مستقل همکاری کند و تاسف بار است اگر جامعه بین المللی بخواهد با شورشیان همکاری داشته باشد. ما کشوری مستقل هستیم و انتظار داریم جامعه بین المللی مواضع دولت ما را درک کند، زیرا دولت می داند که کودتایی طراحی شده در شانزده دسامبر رخ داد و به جرم عاملان این اقدام باید در محاکم قضایی رسیدگی شود. ما نمی دانیم چرا جامعه بین المللی نمی تواند موضع ما را در این خصوص درک کند.
یک فعال زن مغربی به اتهام تهدید سفیر مصر تحت پیگرد قرار گرفت
یک فعال زن مغربی به اتهام تهدید سفیر مصر در رباط در پی برقراری تماس تلفنی با سفارت مصر برای اعلام حمایت خود از محمد مرسی رئیس جمهور مخلوع مصر، تحت پیگرد قرار گرفت.
خدیجه منصوری 25 ساله و عضو حزب اسلامگرای عدالت و توسعه مغرب، حزب حاکم، در پی شکایت سفیر مصر از او، 12 فوریه محاکمه می شود.
این زن جوان 31 دسامبر با سفارت مصر ماس گرفت و به شخصی که تلفن را جواب داد گفت مقامات جدید مصر قانونی نیستند و بنابراین سفیر مصر باید خاک مغرب را ترک کند.
سفیر مصر از این زن به علت تهدید علیه خود شکایت کرده است.
جبهه آزادی ملی الجزایر خواستار نامزد شدن مجدد بوتفلیقه در انتخابات شد
عمار سعدانی، دبیر کل حزب جبهه آزادی ملی الجزایر از عبدالعزیز بوتفلیقه، رئیس جمهور این کشور خواست بار دیگر نامزد انتخابات ریاست جمهوری شود.
4 کشته در حمله شورشیان رواندایی به شرق کنگو
در حمله شورشیان رواندایی، یک محافظ پارک ملی ویرونگا در شرق جمهوری دموکراتیک کنگو کشته شد.
مدیریت این پارک در بیانیه ای اعلام کرد این حمله بامداد شنبه در 10 کیلومتری شمال گوما، مرکز استان کیووی شمالی توسط شبه نظامیان نیروهای دموکراتیک آزادیبخش رواندا رخ داد.
دو تن دیگر از محافظان جنگل در این حمله به شدت زخمی شدند. سه تن از مهاجمان نیز کشته شدند و یکی دیگر از آنها به اسارت گرفته شد.
این حمله در واکنش به تلاش های محافظان پارک برای آنکه شبه نظامیان نتوانند کنترل منطقه ای که پیش از این تحت کنترل شورشیان جنبش ام 23 ( 23 مارس) بود، به دست گیرند رخ داد.
پارک ملی ویرونگا در سال 1925 تأسیس شد. این پارک که قدیمی ترین پارک ملی آفریقاست از سال 1979 در فهرست میراث جهانی یونسکو قرار دارد.