علی زیدان نخست وزیر لیبی روز شنبه گفت این کشور در صدد اعزام نیروی نظامی به مناطق ناآرام جنوب این کشور است.
این تصمیم به دنبال حمله افراد مسلح به پایگاه نیروی هوایی لیبی در بزرگترین شهر جنوب این کشور پس از درگیری ها بین قبایل مسلح و شبه نظامیان رقیب، اتخاذ شد.
به گزارش خبرگزاری رویترز از طرابلس، زیدان گفت گروه کوچکی از افراد مسلح وارد پایگاه نیروی هوایی لیبی در خارج از شهر سبها (770 کیلومتری جنوب طرابلس) شدند ولی نیروهای دولتی کنترل سبها و فرودگاه غیرنظامی آن را در دست دارند. نخست وزیر لیبی در سخنانی که تلویزیون لیبی پخش کرد بدون اعلام جزئیات افزود، هم اکنون درگیری های پراکنده در پایگاه هوایی یاد شده ادامه دارد ولی این درگیری ها ظرف چند ساعت آینده یکسره خواهد شد.
زیدان افزود، وزیر دفاع خود را به مصراته فرستاده است تا به نیروهای مستقر در این منطقه دستور دهد به سمت جنوب کشور حرکت کنند. شماری از سربازان و شبه نظامیانی که بعد از کسب تجربه نظامی در قیام مسلحانه سال 2011 مهارت بیشتری در جنگیدن دارند در شهر مصراته مستقر هستند.
زیدان در این سخنرانی افزود: «به نیروهای زرهی و نیروهای مستقر در منطقه نظامی مصراته دستور داده شده است که به همراه انقلابیون مصراته به سمت جنوب کشور حرکت کنند... ماموریت این نیروها در جنوب، ماموریتی ملی برای برقراری امنیت و ثبات در منطقه است».
از سوی دیگر وزارت دفاع لیبی روز شنبه اعلام کرد این کشور از نیروی هوایی برای پایان دادن به ناآرامی در مناطق بیابانی جنوب این کشور استفاده کرده است. نیروهای هوادار معمر قذافی مسئول این ناآرامی ها شناخته می شوند. پارلمان لیبی نیز به دنبال حمله افراد مسلح به یک پایگاه نیروی هوایی نزدیک شهر سبها، نیروهای ارتش را به حال آماده باش در آورد.
عبدالرزاق الشباهی سخنگوی وزارت دفاع لیبی به خبرنگاران در طرابلس گفت، نیروهای نظامی مجهز شدند و هواپیماهایی به منطقه اعزام شدند که به اهداف مورد نظر حمله کردند.
دولت لیبی با کمک ارتش نوپای این کشور که در مرحله آموزشی قرار دارد با جدیت برای سیطره بر گروه های مسلحی که در سرنگونی معمر قذافی رهبر لیبی در دو سال و نیم پیش نقش داشتند تلاش می کند. این گروه ها سلاح هایشان را نگه داشته اند تا برای دستیابی به خواسته های سیاسی و مالی اعمال فشار کنند. کنترل ضعیف مرزها و کمبود تجهیزات در ارتش موجب شده است لیبی به گذرگاه قاچاق سلاح به نیروهای القاعده در کشورهای جنوب صحرای بزرگ آفریقا و همچنین به گذرگاه جنگجویان اسلام گرا که قصد شرکت در جنگ در سوریه را دارند تبدیل شود.
قدرت های غربی از بی ثباتی در مناطق کم جمعیت جنوب لیبی که با نیجر و چاد و سودان و مصر هم مرز است احساس نگرانی می کنند. همچنین باندهای قاچاق مهاجران از مرزهای جنوبی لیبی به منظور انتقال پناهجویان به لیبی و از آنجا به اروپا از طریق دریای مدیترانه استفاده می کنند.