خبرگزاری فرانسه در گزارشی از بانگی به قلم سیسیل فیلاتری نوشت :
در آستانه اعلام نامزدهای ریاست جمهوری موقت جدید در جمهوری آفریقای مرکزی در روز یکشنبه ، درگیری هایی جدید در این کشور آفریقایی آغاز شد.
پس از کودتای ماه مارس سال 2013 شورشیان « سلکا » در جمهوری آفریقای مرکزی ، خشونت های قومی این کشور آفریقایی محصور در خشکی را فرا گرفت. سازمان ملل متحد هشدار داده است کشتار در جمهوری آفریقای مرکزی ممکن است تبدیل به نسل کشی شود.
در حالی که درگیری ها در جمهوری آفریقای مرکزی روز شنبه نیز بدون وقفه ادامه یافت ، صندوق بین المللی نجات کودکان اعلام کرد یک دستگاه کامیون حامل مسلمانان که در حال فرار به سمت شمال غرب این کشور بود با حمله ای نارنجکی روبرو شد و براثر آن 23 نفر ازجمله سه کودک کشته شدند.
روبرت لانکنا از مسئولین صندوق بین المللی نجات کودکان گفت این نشانه ای دیگر از وضع بسیار خطرناک کودکان و خانواده های آنها در جمهوری آفریقای مرکزی است و اینکه آنها در حالی که سعی دارند جان خود را نجات دهند ، هدف حمله قرار می گیرند.
سلکا پس از منصوب کردن رهبر خود به عنوان رئیس جمهور در کشوری که اکثریت آنها سنی هستند ، یک گروه ممنوعه اعلام شد. پس از آن برخی از اعضای سلکا کشتار ، غارت ، تجاوز و دیگر جنایات را آغاز کردند و همین مسئله باعث شد تا مسیحیان نیز گروه های شبه نظامی را برای مقابله با آنها تشکیل دهند. این درگیری ها باعث شد تا جمهوری آفریقای مرکزی با چرخه ای از حملات تلافی جویانه روبرو شود.
یکی از افسران نیروی پاسدار صلح آفریقایی در جمهوری آفریقای مرکزی در مصاحبه با خبرگزاری فرانسه گفت در شهرهای بوار در غرب این کشور در نزدیکی کامرون ، سیبوت در شمال بانگی پایتخت جمهوری آفریقای مرکزی و بوآلی در شمال غرب پایتخت همچنان خشونت و درگیری ادامه دارد.
وی که خواست نامش فاش نشود افزود مردم همچنان در وضعی سخت و ناامید کننده قرار دارند و با نزدیک تر شدن زمان انتخابات ، اوضاع بدتر شده است.
حدود 4400 نیروی آفریقایی و 1600 نیروی فرانسوی برای کمک به احیای نظم و امنیت در جمهوری آفریقای مرکزی ، در این کشور مستقر شده اند اما هر دو این نیروها خواستار پشتیبانی از آنها شده اند.
فرانک والتر اشتاینمایر وزیر امور خارجه آلمان در آستانه نشست روز دوشنبه اتحادیه اروپا که پیش بینی می شود استقرار 500 سرباز اروپایی را در جمهوری آفریقای مرکزی تصویب کند گفت اروپا نمی تواند فرانسه را در تلاش برای برقراری نظم و امنیت در این کشور تنها بگذارد.
وی در مصاحبه با روزنامه فرانکفورتر آلگماینه افزود برقراری صلح و آرامش در جمهوری آفریقای مرکزی به سود اروپا است زیرا پیامدهای بی ثباتی ، آوارگی و تروریسم در آفریقا گریبانگیر اروپا نیز خواهد بود.
میشل جوتودیا 11 ماه مارس تحت فشار رهبران آفریقایی از سمت خود به عنوان رئیس جمهور جمهوری آفریقای مرکزی کنار رفت.
پارلمان انتقالی جمهوری آفریقای مرکزی قرار است روز دوشنبه برای انتخاب رئیس جمهور موقت جدید رای گیری کند.
ژان ایو لودریان وزیر دفاع فرانسه روز شنبه گفت نیروهای فرانسوی همزمان با رای گیری برای انتخابات رئیس جمهور جدید جمهوری آفریقای مرکزی ، به شدت هوشیار هستند.
فرانسه همچنین از شورای امنیت سازمان ملل متحد درخواست کرده است تعداد نیروهای پاسدار صلح سازمان ملل را در جمهوری آفریقای مرکزی افزایش دهد.