کارشناس مسائل منطقه تاکید کرد کشیده شدن انفجارها به قاهره به معنای بی ثبات بودن مصر است و عاملان آن هیچ ارتباطی با انقلاب بیست و پنجم ژانویه ندارند.
به گزارش شبکه تلویزیونی المیادین، طلال عتریسی در گفتگویی با این شبکه درباره انفجارهای امروز و اهداف اینگونه انفجارها در مصر گفت: به نظر من این حوادث بسیار خطرناک است و به منزله اعلام پیوستن مصر به جمع کشورهایی است که هدف حملات گروه های افراطی و تندرو قرار دارند مانند آنچه در لیبی، عراق، لبنان و سوریه شاهد آن هستیم. این مسئله بسیار خطرناک است بخصوص که روند انتقال سیاسی در مصر در حال انجام است. بدون شک انفجارها به این معناست که اتهامات باید متوجه اختلافات داخلی بین اخوان و ارتش و دیگر نیروها در مصر شود. کسانی که این انفجارها را انجام می دهند می خواهند اختلافات را تشدید کنند. این حوادث به اخوان المسلمین و احتمال هرگونه آشتی داخلی در مصر لطمه شدیدی وارد می کند و تهدیدی برای مصر و ثبات این کشور است و به نظر من مسئله فراتر از این است. وقتی انفجارهایی در سینا روی میدهد گفته می شود گروه هایی در آنجا هستند و درگیری هایی تاریخی در آنجا وجود دارد اما کشیده شدن انفجارها به قاهره به این معناست که مصر کشوری بی ثبات است.
وی در ادامه در پاسخ به این سوال که با توجه به انتخابات پارلمانی و ریاست جمهوری که مصر پیش روی دارد، آیا اوضاع مصر به سمت افزایش اینگونه اقدامات تروریستی پیش می رود که در منطقه نیز شاهد موارد دیگری در سوریه و لیبی هستیم گفت: به نظر من متاسفانه اوضاع به سمت افزایش انفجارها و تلاش برای جلوگیری از برگزاری انتخابات ریاست جمهوری و پارلمانی در این کشور پیش می رود و به نظر من تنها راه مقابله با این حوادث نیز آشتی ملی واقعی در داخل کشور است.
وی در ادامه درباره پیش بینی خود از اوضاع مصر در ساعات و روزهای آینده گفت: بزرگترین مشکل جنبش های اسلامی این است که جایگزین مناسبی برای مشارکت با گروه های دیگر ارائه ندادند. بزرگترین اشتباه جنبش اسلامی مصر این بود که پس از به قدرت رسیدن در مصر قدرت را در انحصار خود گرفت و همین امر باعث شد دیگران علیه آن قیام کنند و آنچه امروز شاهد آن هستیم هزینه این اشتباه استراتژیک و بزرگ است.
وی در بخش دیگری از سخنان خود در پاسخ به این که جنبش اسلامی در مصر که یک سال قدرت را در دست داشت نه تنها مسئولیت خود را نمی پذیرد بلکه نگران آن است که ارتش و حکومت کنونی مصر قدرت را در انحصار خود بگیرند گفت: همین گونه است. بدون شک این نگرانی وجود دارد که قدرت در مصر دوباره در انحصار گرفته شود. به نظر من اخوان المسلمین پس از در انحصار گرفتن قدرت در مصر، با از دست دادن قدرت، هزینه این کار را پرداخت در نتیجه هیچ توجیهی ندارد که با اخوان اینگونه رفتار شود و اعضای آن بازداشت و این گروه غیرقانونی و تروریستی اعلام شود. معلوم نیست حکومت جدید در مصر چه روشی را در پیش بگیرد. آیا قدرت را در انحصار خود می گیرد. بر همین اساس مصر که در انتظار انتخابات به سر می برد به آشتی ملی نیاز دارد بدون آن که هیچ یک از گروه ها در حاشیه قرار بگیرند تا اشتباهات گذشته دوباره تکرار نشود.
عتریسی در ادامه با تاکید بر این که با انفجارها و اقدامات تکفیری باید از طریق تدابیر شدید امنیتی مقابله کرد افزود: اما هنوز معلوم نیست آیا گروه اخوان المسلمین این کارها را انجام می دهد یا خیر. هنوز چیزی ثابت نشده است. شاید برخی گروه ها و رویکردها به چنین کارهایی می اندیشند و گروه های دیگر از این مسئله سود می برند. به شکل خاص القاعده در چارچوب فعالیت خود هرج و مرج بهترین شرایط را برای فعالیت این گروه جهت انتشار افکار و تبلیغات خود فراهم می کند. آنچه در مصر و سوریه و عراق روی می دهد نشان دهنده آن است که هرج و مرج بهترین فضا برای القاعده است.
کارشناس در ادامه درباره انفجار امروز و ارتباط آن با سالگرد انقلاب بیست و پنجم ژانویه در مصر گفت: شاید کسی که این انفجار را انجام داده است می خواهد از این طریق پیامی به نیروهای امنیتی مصر بدهد مبنی بر این که نمی تواند سالگرد انقلاب بیست و پنجم ژانویه را جشن بگیرد. این انقلاب متعلق به همه مردم مصر است و همه در آن شرکت داشته اند. انفجار در قاهره بسیار خطرناک است و کسی که آن را مرتکب شده است هیچ ربطی با انقلاب ندارد.