درگیریهای چند هفتهای در شهر راهبردی بور در سودان جنوبی بیش از سه هزار و پانصد کشته برجا گذاشت و در همین حال ریاست جمهوری سودان از اعلام تصمیمهای سیاسی مسرت بخش در آینده نزدیک برای مردمش خبر داد.
به گزارش فارس به نقل از پایگاه خبری الیوم السابع، اخبار برخی تحولات مربوط به سودان و سودان جنوبی در زیر آمده است:
خارطوم: عمر البشیر خبرهای خوشی برای آغاز صلح فراگیر در سودان دارد
جعفر الصادق المیرغنی، معاون رئیس جمهور سودان تاکید کرد تصمیم های قریب الوقوع رئیس جمهور خبرهای خوشی برای همه مردم سودان خواهد بود.
المیرغنی پس از بازگشت از سفرش به انگلیس و مصر گفت: سودان رو به مرحله جدیدی است، همه باید اختلافات را کنار گذاشته و آماده سازندگی باشند و توافقهایی در داخل کابینه و یا با مخالفان حاصل شده است.
معاون رئیس جمهور سودان گفت: این تصمیمهای رئیس جمهور پایانی به کشمکشها و آغازگر گفتوگوی عمیقی است که منافع ملی کشور را محقق میکند.
وی بر ضرورت استفاده از این فرصت تاریخی با مضاعف کردن فعالیت سیاسی و امتیازدهیهای اساسی از سوی همه طرفها تاکید کرد و گفت: همه احزاب سیاسی باید منابع کشور و شهروندانش را در اولویت قرار بدهند.
جوبا بر توسعه روابط خود با خارطوم تاکید کرد
عمر البشیر، رئیس جمهور سودان دیروز نامهای از سلواکر میاردیت همتای سودان جنوبی خود دریافت کرد که مربوط به تحولات اخیر در این کشور و روابط دوجانبه جوبا-خارطوم بود.
این نامه را عمر البشیر دیروز در دیدار با تیلار دینق، مشاور حقوق ریاست جمهوری سودان جنوبی دریافت کرد.
دینق گفت سلواکر در این نامه قدردانی دولت و مردم کشورش از موضع سودان در قبال درگیریهای اخیر را تقدیم عمر البشیر کرد.
دولت خارطوم در طول درگیریهای یک ماه گذشته در سودان جنوبی حدود ده هزار تن از آوارگان را در شهر مرزی در خاک سودان اسکان داد.
مشاور عمر البشیر تاکید کرد که کشورش به دنبال توسعه روابط با خارطوم و اجرای همه توافقنامههای به امضا رسیده بین دو سودان است.
عمر البشیر بر اجرای مفاد توافقنامه صلح خود با شورشیان سابق جنبش عدالت و برابری تاکید کرد
عمر البشیر، رئیس جمهور سودان بر ضرورت تسریع روند اجرای توافقنامه صلح به امضا رسیده با جنبش عدالت و برابری تاکید کرد.
رئیس جمهور سودان در دیدار با هیئتی از جنبش عدالت و برابری به ریاست بخیت دبجو بر تعهد کشورش برای اجرای همه بندهای توافقنامه به امضا رسیده در دوحه تاکید کرد.
قرار است مفاد این توافقنامه از امروز دوشنبه با هماهنگی دفتر صلح دارفور اجرا شود.
3500 تن در درگیریهای شهر بور سودان جنوبی کشته شدند
درگیری شدید بین نیروهای دولتی سودان جنوبی و شورشیان وفادار به ریک ماشار، معاون سابق رئیس جمهور سودان جنوبی در شهر راهبردی بور هزاران کشته برجا گذاشت.
دینق داو، نماینده شهر بور مرکز استان جونگلی سودان جنوبی گفت سه هزار و پانصد تن در بور کشته شدند.
وی افزود: شمار کشتهها در مناطق مسکونی هزار و 100 تن بوده است اما حدود دو هزار تن نیز که برای فرار از درگیریها قصد عبور از رودخانه را داشتند کشته شدند.
وی افزود: اگر این ارقام کشتهها را به شمار اجساد موجود در بیمارستان و کلیسای شهر اضافه کنیم به حدود سه هزار و پانصد تن میرسد.
دینق گفت: این آمار مربوط به تاریخ هجدهم دسامبر گذشته تا نوزدهم ژانویه است که شورشیان جنایات فجیعی را طی مدت تصرف این شهر مرتکب شدند.
نروژ نگران شکننده بودن آتش بس در سودان جنوبی است
بورگه برنده وزیر امور خارجه نروژ توافق آتش بس در سودان جنوبی را بسیار شکننده توصیف کرد.
این وزیر نروژی که به سودان سفر کرده است در گفتوگو با خبرگزاری فرانسه گفت: آتش بس میان دولت و شورشیان در سودان جنوبی بسیار آسیب پذیر است و باید روشهای کارآمدی را به کار برد تا بتوان آن را حفظ کرد.
اینکه هر دو طرف مناقشه در سودان جنوبی همدیگر را به نقض آتش بس متهم کردهاند بسیار نگران کننده است و تصور من این است که باید اقداماتی در جهت اجرای صحیح این قرارداد اتخاذ شود تا بتوانیم میزان رعایت مفاد آن را ارزیابی کنیم.
میانجیگری آمریکا، نروژ و انگلیس در مذاکرات صلح سال 2005 در سودان، به پایان بیش از 20 سال جنگ داخلی در این کشور و تقسیم شدن آن به دو قسمت و اعلام استقلال سودان جنوبی در ژوییه 2011 منجر شد.
از آن زمان تاکنون، این سه کشور همچنان به تلاش برای برقراری صلح و توسعه در سودان و سودان جنوبی ادامه میدهد.
سودان جنوبی از پانزدهم دسامبر گذشته صحنه درگیری های خونین میان نیروهای وفادار به سلواکر رئیس جمهور این کشور و حامیان ریک ماشار، معاون سابق رئیس جمهور که در ژوئیه برکنار شد، شده است.
در درگیریهای میان دو طرف حدود ده هزار نفر کشته و بیش از هفتصد هزار نفر آواره شده اند.
پس از سه هفته مذاکرات فشرده و پر از اختلاف میان دو طرف در آدیس ابابا پایتخت اتیوپی با میانجیگری ایگاد، طرفین در نهایت پنجشنبه شب قرارداد آتش بسی را امضا کردند که از روز جمعه به اجرا گذاشته شد.