مشاور فرهنگي رييس جمهوري و رييس سازمان اسناد و کتابخانه ملي در ديدار با رييس گالري ملي زيمباوه بر افزايش همکاري فرهنگي و برگزاري نمايشگاه تصاوير نسخ خطي ايراني در اين کشور تاکيد کرد.
به گزارش روز جمعه ايرنا به نقل از کتابخانه ملي ايران ، در ديدار امروز علي اکبر اشعري مشاور فرهنگي رئيس جمهور و رئيس سازمان اسناد و کتابخانه ملي و خانم دارين ايواندا رئيس گالري ملي زيمبابوه ضمن آشنايي با فعاليت هاي گالري ملي اين کشور به تجربيات سازمان اسناد و کتابخانه ملي کشورمان در برگزاري نمايشگاه هاي تصاوير نسخ خطي ايراني در نقاط مختلف جهان اشاره کرد و افزود: پيشنهاد مي کنيم به منظور آشنايي مردم زيمبابوه با پيشينه غني تاريخي و فرهنگي ايران سال آينده نمايشگاه تصاوير نسخ خطي ايراني در گالري ملي زيمبابوه برگزار شود .
دارين ايواندا رئيس گالري ملي زيمبابوه نيز در اين ديدار از پيشنهاد مشاور فرهنگي رئيس جمهور کشورمان استقبال کرد و افزود : ما با توجه به تجربيات سازمان اسناد وکتابخانه ملي جمهوري اسلامي ايران و جايگاه اين سازمان در ميان نخبگان ايراني خواستار برگزاري نمايشگاهي از نسخه اصل برخي از مجسمه هاي سنگي موجود در گالري ملي زيمبابوه در محل کتابخانه ملي ايران هستيم .
مومني سفير جمهوري اسلامي ايران در حراره نيز در اين ديدار گفت : دکتر احمدي نژاد تاکيد زيادي بر گسترش روابط با زيمبابوه به عنوان يکي از اولويت هاي سياست خارجي جمهوري اسلامي ايران در حوزه آفريقا دارند که ما نيز بر همين اساس آماده ايم از هرگونه گسترش روابط به خصوص در حوزه روابط فرهنگي حمايت کنيم .
لازم به ذکر است گالري ملي زيمبابوه 52 سال پيش و با هدف جمع آوري و نگهداري از آثار مختلف فرهنگي و هنري حکومت رودزياي شرقي تاسيس شد و هم اکنون بسياري از آثار تاريخي و هنري اين کشور را از سراسر آفريقا و جهان جمع آوري کرده و هر ساله با برگزاري نمايشگاه هاي مختلف ميزبان بسياري از جهانگردان است .
مشاور فرهنگي رئيس جمهور کشورمان صبح امروز همچنين با رئيس دانشگاه دولتي زيمبابوه نيز ديدار و گفتگو کرد.
رئيس سازمان اسناد وکتابخانه ملي ايران ضمن معرفي فعاليت هاي آموزشي اين سازمان گفت : ما در دو حوزه دوره هاي کوتاه مدت آموزشي براي کارشناسان خارجي و همچنين دوره هاي الکترونيکي خود آماده همکاري و انتقال تجربيات به دانشگاه دولتي زيمبابوه هستيم .
رئيس دانشگاه دولتي زيمبابوه نيز در اين ديدار به تلاش هاي خود براي برقراري ارتباط با دانشگاههاي کشورمان اشاره کرد و افزود : ما خواستار برگزاري دوره هاي فلسفه و ادبيات فارسي با همکاري جمهوري اسلامي ايران در اين دانشگاه هستيم.
مشاور فرهنگي رئيس جمهور همچنين ضمن بازديد از کتابخانه مرکزي اين دانشگاه گفت : اين کتابخانه در صورت آغاز دوره هاي فلسفه و ادبيات فارسي احتياج به تکميل منابع خود در اين رشته ها دارد که کتابخانه ملي جمهوري اسلامي ايران در اين زمينه اقدام خواهد کرد.
مسئولين اين کتابخانه نيز از همکاري و پيشنهاد مشاور فرهنگي رئيس جمهور کشورمان استقبال کرده و از آمادگي خود براي ايجاد بخش مخصوص کتابهاي مورد نياز دانشجويان رشته هاي زبان و ادبيات فارسي و فلسفه خبر دادند .
ديدار با مقامات و شخصيت هاي فرهنگي مختلف زيمبابوه و بازديد از آرشيو ملي و کتابخانه ملي اين کشور از ديگر برنامه هاي امروز سفر مشاور فرهنگي رئيس جمهور کشورمان به زيمبابوه بود .