چند گروه کمک رسان روز جمعه اعلام کردند بیش از 800 هزار تبعه مالی در گرسنگی به سر می برند و سه میلیون تبعه دیگر این کشور نیز در معرض خطر گرسنگی قرار دارند.
این سازمانهای کمک رسان که از جمله آنها می توان به موسسه های بین المللی «کر» و «آکسفام» اشاره کرد، طی بیانیه مشترکی اعلام کردند شورش در مالی، پیامدهای بحران غذایی سال 2012 و کاهش تولید محصولات غذایی در این کشور باعث شده است دسترسی مردم به منابع اصلی غذایی به شدت کاهش پیدا کند.
بـه گـزارش خبرگـزاری فرانسه از داکار، «فرانک وانتله» مدیر موسسه «اقدام علیه گرسنگی» در مالی در این باره گفت:«در صورتی که به نیازهای غذایی مردم مالی توجه نشود، شمار افرادی که در معرض خطر گرسنگی و بحران غذایی در این کشور قرار دارند به احتمال زیاد دو برابر خواهد شد.»
بر اساس گزارش منتشر شده از سوی برنامه جهانی غذا در ماه ژوئیه، سه چهارم خانوارهای مالی در شرایط امنیت غذایی قرار ندارند. این موضوع به ویژه در مناطق گائو، تومبوکتو، کیدال و موپتی قابل مشاهده است. همچنین بنا بر اعلام سازمان های خیریه، شمار افراد گرسنه در این مناطق طی ماههای اخیر به شدت افزایش پیدا کرده است.
بر اساس اعلام مقامات مالی، فصل کمبود مواد غذایی که پیش از فصل بعدی برداشت محصولات کشاورزی آغاز می شود، به احتمال زیاد طی سال کنونی زودتر از زمان همیشگی فرا خواهد رسید. کاهش بارش باران، کمبود غلات، کاهش محصولات کشاورزی و ناکارآمدی بازار باعث شده مردم مالی هنوز نتوانسته باشند از عهده مشکلات ناشی از فصل کمبود مواد غذایی گذشته برآیند.
«هلنه کوئه آو» رئیس هیئت «انسجام بین المللی» در مالی گفت: «شرایط امنیتی ناپایدار باعث افزایش فشار بر زیرساختها و خدمات اولیه در مناطق امن تر می شود و فعالیتهای اقتصادی را که مردم برای بهبود وضع خود به آن نیاز دارند به حالت توقف در می آورد. بدین ترتیب، مردم در برابر کوچکترین فشارها آسیب پذیر می شوند.»
مالی تا چندی پیش یکی از نمونه های اقتصادهای با ثبات در غرب آفریقا شمرده می شد. این درحالی است که وقوع کودتا و شورش در این کشور که از نه ماه پیش آغاز شد، ناپایداری شرایط این کشور و آواره شدن بیش از 200 هزار نفر را در پی داشت.
تنها 55 درصد از درخواستهای کمک سازمان ملل متحد برای مردم مالی در سال 2013 محقق شد و پیش بینی می شود دورنمای کمکها در سال 2014 نیز تیره باشد.