پايگاه اطلاع رساني سوييسي روماندي نيوز روز شنبه خبر داد:
اتحاديه آفريقا، تحريمها عليه مسئولان كودتا در گينه كوناكري را به اجرا در آورد.
به گزارش گروه اخبار صوتي و تصويري ايرنا، روماندي نيوز نوشت : رامتان لامامرا كميسر صلح و امنيت اتحاديه آفريقا امروز (شنبه) در كنفرانس مطبوعاتي در آديس آبابا كه در حاشيه نشست بررسي بحران در ماداگاسكار برگزار شد، از اعمال تحريمهايي عليه دهها نفري خبر داد كه با بازگشت به نظم قانون اساسي گينه مخالف هستند.
بنابر گزارش؟ اين تحريم ها؟ مواردي چون ممنوعيت سفر و انسداد داراييهاي خارجي مسئولان نظامي و غير نظامي را شامل ميشود كه در پي كودتاي ۲۳ دسامبر سال ۲۰۰۸ميلادي، در گينه به قدرت رسيدند.
لامامرا افزود: براي هماهنگي مواضع و اتخاذ تدابير مناسب در برابر كودتاچيان، فهرست اسامي مشمولان تحريم ها، به كشورهاي عضو اتحاديه آفريقا، شوراي امنيت سازمان ملل متحد و اتحاديه اروپا ارسال شده است .
روماندي نيوز يادآور شد: پيش از اين، اتحاديه آفريقا و همچنين جامعه اقتصادي كشورهاي غرب آفريقا (سادك)، عضويت گينه را در اين دو سازمان تعليق كرده بودند، همچنان كه اتحاديه اروپا و آمريكا؟ كودتايي را كه به رهبري سروان موسي داديس كامارا، در گينه بوقوع پيوست، تحريم كردند.
اين نشريه فرانسوي زبان متذكر شد: بر خلاف تعهدات داخلي و نيز به رغم اصرار جامعه بينالمللي ، كامارا اميدوار دارد؟ در انتخابات رياست جمهوري كه قرار است ماه ژانويه برگزار شود، خود را به عنوان نامزد انتخابات معرفي كند.
اتحاديه آفريقا پيش از اين در ضرب الاجلي كه زمان آن ۱۸اكتبر به پايان رسيد، از سركردگان كودتا و بويژه از كامارا خواسته بود تا همانطور كه در زمان كودتا اعلام كرده بودند، به طور كتبي اعلام كنند كه در انتخابات رياست جمهوري گينه شركت نميكند.
روماندي نيوز؟ از اميدواري اتحاديه آفريقا به ميانجي گريهاي بلز كومپائوره رييس جمهوري بوركينافاسو در حل بحران گينه، خبر داد و افزود:
نظاميان كودتاچي پس از سركوب خونين تظاهرات مخالفان خود در اعتراض به كانديداتوري كامارا و ايجاد ديكتاتوري در گينه در ۲۸سپتامبر، با محكوميت بينالمللي مواجه شدند.
بر اساس گزارش؟ كودتاچيان اعلام كردند كه در جريان اين سركوب ۵۶غير نظامي كشته و ۹۳۴نفر ديگر مجروح شدند. اين در حالي است كه سازمانهاي خيريه، تعداد كشتهشدگان را ۱۵۰تا ۲۰۰نفر و تعداد مجروحان را بيش از يك هزار نفر تخمين ميزنند.
قرار است، كميتهاي بينالمللي ، براي تعيين آمار دقيق و نيز شناسايي مسئولان اين سركوب، تشكيل شود.