کارشناس مصری گفت : عامل اصلی استعفای دولت ببلاوی بحران اقتصادی و اعتصاب های کارگری بوده است.
به گزارش شبکه تلویزیونی المیادین ، نور ندی مشاور وزیر نیروهای کار و مهاجرت مصر در ارتباط زنده تلویزیونی با این شبکه گفت : عامل اصلی استعفای دولت الببلاوی در مصر اعتصابهای کارگری بوده است. اما نمی توان فقط مسئله تعیین حداقل دستمزد را به عنوان عامل اعتراضات کارگری به شمار آورد. جامعه کارگری مصر تصویری از الگوی اداره امور اقتصادی کشور در ذهن دارد که دولت الببلاوی نتوانست این تصویر را عینیت ببخشد و خواسته های مردم مصر در حوزه زندگی و آزادی و کرامت انسانی را محقق سازد.
وی در بخش دیگری گفت متاسفانه اعتصابهایی که در مصر صورت می گیرد نامنظم و بی برنامه است.
المیادین گفت: کارشناسان اقتصادی هشت عامل را به عنوان عوامل اصلی استعفای دولت الببلاوی برشمرده اند که شامل افزایش آمار بیکاری و رسیدن تعداد بیکاران به سه و نیم میلیون نفر، افزایش تورم ورسیدن آن به 2 / 10درصد در سال جاری ، ادامه مشکل تامین انرژیم و تعطیلی 25 درصد از کارخانه های سیمان و فولاد ، افزایش کسری بودجه ، کاهش ذخایر پولی ، ادامه کسری بودجه تراز پرداختی ، توقف گردشگری به علت انفجارها و تهدیدات امنیتی و بازگشت اعتراضات گروهی خیابانی است.
نور ندی در بخش دیگری در این مصاحبه گفت دولت مصر عملا با 20 تا 30 درصد از پتانسیلی که دارد کار می کند.براین اساس 70 تا 80 درصد از ظرفیت موجود بلااستفاده باقی مانده است.مسئول این ضعف مدیریت سیاسی کشور است.مدیریت سیاسی در دولت الببلاوی در اداره امور اقتصادی مصر شکست خورد.
وی افزود دیوان سالاری موجود در مصر نیز دچار فساد است و در عملکرد دولت مشکل ایجاد کرده است.
این کارشناس مصری گفت :ما با شمارش معکوس انقلاب اجتماعی روبرو هستیم. سوخت اصلی این انقلاب کارگران ، کشاورزان و کارمندان هستند. می توان گفت که از پس از انقلاب 25 ژانویه فقرا در مصر فقیرتر و ثروتمندان ثروتمندتر شدند و این روند در تناقض آشکار با انقلاب مصر بود.
ندی گفت: دولت سابق مصر هیچگونه طرح ملی برای توسعه اقتصادی نداشت. به نظر من اکنون تنها راه خروج از بحران تدوین طرحی ملی برای توسعه اقتصادی و اجتماعی است. اکنون سپرده های مصریها در بانکها بالغ بر بیش از ده تریلیون لیره مصری است. حدود 40 درصد از این مبلغ در سیستم بانکی استفاده می شود و 60 درصد از آن بلااستفاده مانده است و یا در سیستم بانکی جهان مورد استفاده قرار می گیرد. اقتصاد مصر امکانات زیادی در اختیار دارد و به اعتقاد من دولت الببلاوی و دولت فعلی مصر از خوش شانس ترین دولتها در این کشور هستند زیرا منابع مالی عظیمی در اختیار دارند که از زمان ملک فاروق تاکنون بی سابقه است.
دولتهای کنونی در مصر افزون بر منابع عظیم مالی با رضایت و صبر ملت مصر روبروست. دولتهای قبلی چنین فضایی را در اختیار نداشتند.