دولت کامرون تاکید کرد هرگز به شورشیان و گروههای مسلح اجازه نخواهد داد از خاک این کشور برای بر هم زدن ثبات نیجریه که در همسایگی کامرون قرار گرفته و از ماهها پیش با شورشهای خونین مواجه شده است، استفاده کنند.
رنه امانوئل سادی، وزیر اداره سرزمینی و فرستاده ویژه پل بیا رئیس جمهور کامرون به ابوجا، پس از تسلیم پیام رئیس جمهور کشورش به گودلاک جاناتان رئیس جمهور نیجریه این مطلب را بیان کرد.
طبق بیانیه ای که کاخ ریاست جمهوری نیجریه منتشر کرد، امانوئل سادی به رئیس جمهور نیجریه اطمینان داد که دولت کامرون هرگز اجازه نخواهد داد خاک این کشور به پناهگاهی برای تروریست ها یا پایگاهی برای شورشیان مخالف دولت مرکزی نیجریه تبدیل شود.
طبق این بیانیه، فرستاده ویژه رئیس جمهور کامرون به ابوجا در دیدار با پل بیا تاکید کرد کشورش که در مرکز آفریقا قرار گرفته است، به تعهدات خود مبنی بر همکاری با نیجریه و کمک به این کشور در مبارزه با تمام اشکال تروریسم، افراط گرایی و جنایات فرامرزی پایبند می ماند.
گودلاک جاناتان در دیدار با فرستاده ویژه رئیس جمهور کامرون، خواستار آن شد که کشورهای همسایه در مبارزه با تروریسم با نیجریه بیشتر همکاری کنند. وی تاکید کرد کشورهای منطقه به ویژه همسایگان نیجریه باید گروه افراط گرای بوکو حرام و دیگر باندهای جنایتکار را که در مناطق مرزی فعالیت می کنند، تهدیدی برای امنیت ملی خود بدانند.
رئیس جمهور نیجریه افزود:« مسئله بوکو حرام همچنان نگران کننده است. اگر به این مسئله با جدیت برخورد نشود، می تواند امنیت کشورهای همسایه نیجریه را نیز مختل کند بنابراین ما همکاری حداکثری تمام کشورهای همسایه خود را برای پایان دادن به خشونت های فرقه افراط گرای بوکو حرام خواستار هستیم.»
نیجریه با کشورهای بنین، چاد، نیجریه و کامرون مرز مشترک دارد و مقامات این کشور احتمال می دهند که شورشیان بوکو حرام در برخی از کشورهای همسایه پایگاه داشته باشند.
دوم مارس نظامیان ارتش کامرون با یک گروه از جنگجویان بوکو حرام که از نیجریه فرار کرده بودند، درگیر شدند. در این درگیری ها شش شورشی و یک نظامی ارتش کامرون کشه شدند.
ناوی پیلای کمیسر عالی حقوق بشر سازمان ملل متحد اخیرا اعلام کرد مقامات نیجریه را تشویق کرده است برای مبارزه با شورشیان بوکو حرام تلاشهای خود را با کشورهای همسایه هماهنگ کنند. ناوی پیلای که به تازگی سفری سه روزه به نیجریه انجام داده است،تاکید کرد برای این که مبارزه با بوکو حرام موثر واقع شود، یک رویکرد منطقه ای هماهنگ لازم است بنابراین لازم است که کشورهای منطقه همکاری خود را در این زمینه با نیجریه تقویت کنند.
به گزارش خبرگزاری فرانسه، طبق اعلام سازمان غیردولتی دیده بان حقوق بشر ، مبارزه ارتش نیجریه با بوکو حرام و خشونت هایی که به این گروه نسبت داده شده است، از سال 2009 تا کنون سه هزار و هفتصد کشته بر جا گذاشته است. بوکو حرام هر گونه گفتگو با دولت نیجریه را رد می کند.