دویچه وله در گزارشی نوشت: تحولات در کشورهای عربی اختلافات میان سران اتحادیه عرب را شدت بخشیده است.
به گزارش خبرگزاری فارس، دویچه وله گزارشی را درباره تشدید اختلافات بین سران اتحادیه عرب نوشته است که در ادامه می آید.
نشست اتحادیه عرب در کویت در حالی برگزار میشود که بحران سوریه و نحوه برخورد دولت مصر با اخوان المسلمین از جمله موضوعات محوری آن است. کشورهای عضو اتحادیه بر سر این موضوعات به توافق نظر نرسیدهاند.
نشست سران اتحادیه عرب که صبح سه شنبه در کویت آغاز شد، امروز چهارشنبه نیز ادامه خواهد یافت. این نشست در حالی برگزار میشود که تحولات در کشورهای عربی طی یک سال گذشته اختلافات میان سران اتحادیه عرب را شدت بخشیده است.
محمد مرسی، رئیس جمهور برکنار شده مصر که سال گذشته در ردیف اول این نشست حضور داشت، امسال نه تنها در زندان به سر میبرد، بلکه بحث بر سر اعلام حزب اخوان المسلمین به عنوان گروهی تروریستی شدت گرفته است.
یکی از نکات مورد بحث در نشست سران اتحادیه عرب این است که چه جنبشهای اسلامی را میباید در دسته فعالیتهای تروریستی قرار داد؟
به طور نمونه رهبری جدید در مصر، حزب اخوان المسلمین را گروهی تروریستی میداند.
این حزب در سال ۲۰۱۲ میلادی در انتخابات ریاست جمهوری مصر به قدرت رسید، اما یک سال پس از آن توسط ارتش این کشور سرکوب شد.
عربستان سعودی و امارات متحده عربی با حمایت از دولت جدید مصر، از مخالفت این دولت با اخوان المسلمین پشتیبانی میکنند.
این پشتیبانی حتی پس از اعلام تصمیم دادگاه مصر مبنی بر اعدام بیش از ۵۰۰ تن از هواداران اخوان المسلمین نیز ادامه داشته است.
این در حالی است که تصمیم دادگاه مصر انتقادهای فراوانی را در کشورهای غربی برانگیخته است. گفتنی است در سالهای اخیر، قطر با صرف هزینهای بالغ بر میلیاردها دلار به حمایت خود از اخوان المسلمین ادامه داده است.