گذرگاه مرزی راس الجدیر میان تونس و لیبی روز دوشنبه پس از تقریبا یک ماه تنش و اعتراض در جنوب شرقی تونس بازگشایی شد.
زندگی ساکنان مناطق جنوب شرقی تونس تا اندازه زیادی به تجارت غیررسمی با لیبی که در مجاورت این منطقه قرار گرفته، وابسته است.
منابع خبری و شاهدان اعلام کردند بعد از ظهر روز دوشنبه بلافاصله پس
از بازگشایی پاسگاه مرزی راس الجدیر، کامیون هایی از لیبی وارد خاک تونس شدند.
بنا به اعلام مقامات تونس، این گذرگاه مرزی از اوایل ماه مارس طبق تصمیم دولت لیبی بسته شد. وزارت کشور تونس صبح روز دوشنبه با انتشار بیانیه ای اعلام کرد مقامات لیبی قول داده اند این گذرگاه را تا بعد از ظهر امروز دوباره باز کنند.
طبق این بیانیه، قرار است روز سه شنبه دولت های تونس و لیبی درباره اتخاذ برخی تدابیر مرتبط با فعالیت در این گذرگاه مرزی توافق کنند.
در این راستا، قرار است مسئولان وزارت کشور تونس و لیبی در نشستی در پایتخت تونس دیدار و گفتگو کنند.
مقامات طرابلس پیشتر تاکید کرده بودند که بسته شدن این گذرگاه مرزی با موافقت مقامات تونس صورت گرفته و قرار شده است دولت تونس برای تامین امنیت اتباع لیبی که در این اواخر هدف اقدامات خشونت بار قرار گرفته اند، تدابیری اتخاذ نمایند.
اواخر ماه مارس، ساکنان شهر بن قردان که در سی کیلومتری راس الجدیر واقع شده است، در اعتراض به بسته شدن گذرگاه مرزی اعتصاب نامحدودی را آغاز کردند و خواستار آن شدند که سرمایه گذاری بیشتری در این منطقه صورت گیرد.
شعبه محلی اتحادیه قدرتمند یو جی تی تی UGTT در این منطقه مورد حمله و غارت قرار گرفت چرا که تظاهرکنندگان معترض معتقد بودند که این اتحادیه از اعتصاب آن حمایت نمی کند.
زندگی در این منطقه از جنوب شرقی تونس به تجارت رسمی یا غیر رسمی با لیبی وابسته است. راس الجدیر همچنین منطقه ای است که از طریق آن سوخت تولید شده در لیبی قاچاق می شود. قاچاق سوخت نیز در این منطقه کاری پردرآمد است و ساکنان منطقه می گویند بدون این کار قادر به امرار معاش نیستند.
به گزارش خبرگزاری فرانسه از جرجیس، ژانویه سال دو هزار و سیزده بن قردان شاهد درگیری های شدیدی میان نیروهای پلیس و تظاهرکنندگان معترض بود. در آن زمان نیز بسته شدن گذرگاه راس الجدیر زمینه ساز اعتراضات و درگیریهایی شد که یک هفته طول کشید.