حکومت مصر با هماهنگی و همکاری کشورهای عربی حاشیه خلیج فارس، اقدامات امنیتی و دیپلماتیکی را برای کنترل تحرکات جماعت اخوان المسلمین در این کشورها آغاز کرده است.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری فارس در قاهره، حکومت مصر با هماهنگی و همکاری کشورهای عربی حاشیه خلیج فارس، اقدامات امنیتی و دیپلماتیکی گستردهای را برای کنترل تحرکات جماعت اخوان المسلمین در این کشورها آغاز کرده، چراکه آنها را متهم به دست داشتن در حوادث جاری در این کشور میکند.
در این خصوص سرلشکر شفیق، معاون وزیر کشور مصر در اداره امنیت عمومی مصر با اعلام این خبر خاطر نشان کرد که تحرکاتی را برای بازداشت عناصر اخوانی که در خشونتهای اخیر جاری در مصر دست داشتند، آغاز کردهایم.
این درحالی است که در مارس گذشته «هشام برکات» دادستان مصر حکم بازداشت 2 رهبر اخوانی به نامهای «اکرم الشاعر» و «محمد القابوطی» را به اتهام دست داشتن در خشونتهای اخیر جاری در مصر، در عربستان و کویت صادر کرد.
سرلشکر شفیق با اشاره به اینکه کشورهای عربی حاشیه خلیج فارس در این خصوص همکاری بسیار خوبی با قاهره داشتهاند، درباره قطر که به بسیاری از اخوانیها پناه داده گفت: گفتوگوهایی با اینترپل برای دستگیری این افراد انجام شده است.
مطبوعات مصر نیز در این خصوص نوشتند که قاهره درصدد دستگیری اخوانیهایی مانند محمود عزت و یوسف القرضاوی و احمد منصور و محمد غزلان و محمود حسین و طارق الزمر و اشرف بدر است که تماما از سران و رهبران سرشناس اخوان المسلمین شمرده میشوند. اگرچه اینترپل نام افراد مورد نظر حکومت مصر را تاکنون در فهرست افراد تحت تعقیب خود قرار نداده است.
کارشناسان این اقدام دولت کنونی مصر را در چارچوب تلاشهای این کشور جهت از بین بردن تمام تحرکات اخوانیها و قطع تمام حمایتها از این جماعت که آن را جماعتی تروریستی و ممنوع از فعالیت اعلام کرده، ملاحظه میکنند.
این کارشناسان اقدام عربستان سعودی و امارات متحده در فراخواندن سفرای خود از دوحه را اقدامی درست و در راستای سیاستهای قاهره جهت تحت فشار گذاشتن اخوانیها در کشورهای عربی حوزه خلیج فارس ملاحظه میکند.
اما در عین حال کارشناسان این همکاری مصر و کشورهای عربی حاشیه خلیج فارس را جدی ارزیابی نمیکنند و در این خصوص به صدور حکم 3 ماه تا 5 سال حبس برای 30 نفر که در امارات به اتهام عضویت در اخوان المسلمین بازداشت شدند، اشاره میکنند که 20 نفر از آنها دارای تابعیت مصری هستند.
آنها در این خصوص تاکید میکنند که نمیتوان به مواضع ضد اخوانی کشورهای عربی حاشیه خلیج فارس تکیه کرد، چون با وجودی که مصر جماعت اخوان المسلمین را جماعتی تروریستی و ممنوع از فعالیت خواند، اما این کشورها با قاهره به دلایل سیاسی در این امر همراهی نکردند.
همانگونه که بر این باورند، این اقدامات نمیتواند، راه حلی برای پایان دادن به خشونتهای جاری در مصر از جمله اقدامات تروریستی در این کشور باشد.