غیبت عبدالعزیز بوتفیلیقه رئیس جمهور کنونی الجزایر در تبلیغات انتخاباتی اش، که برای بار چهارم نامزد انتخابات ریاست جمهوری شده، در محافل سیاسی این کشور جنجال برانگیز شده است.
شبکه تلویزیونی فرانس24 در گزارشی درباره انتخابات ریاست جمهوری الجزایراعلام کرد رای گیری از الجزایری های مقیم فرانسه صبح روز شنبه آغاز شد. جامعه الجزایری های مقیم فرانسه تا روز پنجشنبه یعنی روز برگزاری انتخابات ریاست جمهوری الجزایر در خود این کشور برای رای دادن زمان دارند. 815 هزار نفر الجزایری های مقیم فرانسه واجد شرایط رای هستند که بزرگترین جامعه الجزایری های مقیم خارج از کشور به حساب می آیند. به دلیل مشکلات تدارکاتی، به جامعه الجزایر مقیم فرانسه چند روز برای رای دادن زمان داده شده است.
دو نامزد از شش نامزد انتخابات ریاست جمهوری الجزایر بیشترین توجه را به خود جلب کرده اند، عبدالعزیز بوتفلیقه که برای بار چهارم احراز سمت رئیس جمهوری کشور نامزد می شود و علی بن فلیس ، متحد و بازوی راست وی در گذشته بوده است، اما الجزایری های مقیم فرانسه از قرار معلوم بیشتر به بوتفلیقه رای دادند.رای دهندگان در توجیه حمایت خود از بوتفلیقه می گفتند رئیس جمهور کنونی صلح و ثبات و آرامش را در کشور برقرار کرده است.
اگرچه ناظران از برگزاری خوب انتخابات ریاست جمهوری الجزایر سخن می گویند، اما علی بن فلیس اعلام کرده است رقیب اصلی او در این انتخابات تقلب و دستکاری در آرای مردمی است. همزمان با رای گیری از الجزایری های مقیم فرانسه برای انتخابات ریاست جمهوری این کشور شماری از تشکل ها و جنبش های اعتراضی در چند صد متری سفارت الجزایر تظاهرات کردند و این انتخابات را نمایشی توصیف کردند. آنها می گفتند هدف از برگزاری این انتخابات فرمایشی، انتخاب بوتفلیقه برای چهارمین بار است.
اما مشکلی که برای این دور انتخابات ریاست جمهوری الجزایر وارد است این است که عبدالعزیز بوتفلیقه در تبلیغات انتخاباتی مربوط به آن ساکت بود و هیچ گونه فعالیتی نداشت.
محمد بن خوروف هماهنگ کننده برنامه های انتخاباتی بوتفلیقه در فرانسه گفت :«اگرچه برخی فکر می کنند بوتفلیقه برای تبلیغات انتخاباتی خود کاری انجام نداده است اما ما اصلا چنین فکری نداریم و بر این باوریم که بخشی از مدیریت تبلیغات انتخابات ریاست جمهوری بوتفلیقه مسئولیت انجام تبلیغات در سطح کشور را برای وی از نظر اطلاع رسانی و سازمان دهی همایش های تبلیغاتی برعهده گرفته است ، از این گذشته ،شخص بوتفلیقه هر روز از نزدیک روند تبلیغات گروهی که این کار را برای وی برعهده گرفته بود دنبال می کرد.
این مقام برنامه تبلیغاتی بوتفلیقه در پاسخ به پرسشی که آیا ممکن است رئیس جمهور در روزهای باقی مانده به برگزاری انتخابات ریاست جمهوری الجزایر درملا عام ظاهر شود و سخنرانی در این خصوص انجام دهد گفت:«مهم این نیست که رئیس جمهوری سخنرانی انجام دهد یا ندهد مهم این است که انتخابات ریاست جمهوری در کمال آرامش و در شرایط بسیار خوبی برگزار شود و تبلیغات انتخاباتی آن در شرایط خوبی انجام گیرد.مهم آن است که در این مدت که تبلیغات انتخابات انتخابی ادامه دارد و روز برگزاری انتخابات ریاست جمهوری بی نظمی های زیادی انجام نگیرد .»
این مسئول انتخاباتی الجزایری افزود با توجه به این شرایط مهم این نیست که رئیس جمهور هر روز دیده شود.
آسیه بکی از مخالفان بوتفلیقه و عضو جنبش برکت(دیگر کافی است) خواستار تحریم انتخابات ریاست جمهوری الجزایر در روز 17آوریل امسال شده است.وی می گوید مردم باید از آنچه که دولت در چارچوب انتخابات ریاست جمهوری تدارک دیده است فاصله گیرند. زیرا در انتخابات دو نفر به مردم الجزایر تحمیل شده است. یعنی اوضاع الجزایر را صرفا باید از زوایه دید این دو نفر که برای این انتخابات به مردم تحمیل شده است دید .
این مخالف سیاسی افزود این حالت قبل از بوتفلیقه نیز یعنی در زمان حواری بومدین و زمان های دیگر نیز وجود داشت.در واقع نظام در الجزایر عوض نشده است و رای دادن به دو نفری که برای این دور از انتخابات ریاست جمهوری الجزایر نیز معرفی شده اند رای دادن به نظام است. خلاصه این نظام نیز این است که کل کشور در اختیار یک گروه اندک قرار گرفته است.
وی درباره شرکت بوتفلیقه در این انتخابات نیز گفت صرف نظر از وضع جسمانی وی که اصلا خوب نیست ، نامزد شدن او برای این انتخابات نامشروع و غیراخلاقی است. وی افزود مسخره آمیز است که در فرانسه بسیاری از هموطنان ما برای شرکت در این انتخابات مسابقه می گذارند و از دموکراسی حرف می زدند. کدام دموکراسی وقتی نامزدهای این انتخاب به دموکراسی باور ندارند. خود بن فلیس همان کسی است که مبتکر طرح ممنوعیت برگزاری تظاهرات در الجزیره پایتخت الجزایر بوده است .ممنوعیت برگزاری تظاهرات در الجزیره نیز به معنای آن است که مردم در پایتخت شهروند کشور نیستند زیرا برگزاری تظاهرات حق هر شهروندی است.