نخستوزیر موقت لیبی اعلام کرد در پی ربوده شدن چند دیپلمات از سوی افراد مسلح در طرابلس، دولت لیبی طرحی فوری را برای حفاظت از هیأتهای دیپلماتیک وضع کرده است.
به گزارش فارس، کشمکش بین دولت موقت لیبی با گروه های شبه نظامی که اوضاع این کشور را به هم ریخته و همچنان دست به خشونت می زنند همچنان ادامه دارد. آنچه در زیر آمده خلاصه ای از تازه ترین اخبار مربوط به این تحولات است:
لیبی از طرحی فوری برای حفاظت از هیئتهای دیپلماتیک خارجی خبر داد
عبدالله الثنی نخست وزیر موقت لیبی پس از دیدار با کاردار سفارت تونس در طرابلس اعلام کرد که دولت لیبی طرحی فوری را برای تامین حفاظت هیئت های دیپلماتیک خارجی در این کشور وضع کرده است.
در بیانیه دولت لیبی که شنبه شب منتشر شد آمده است: دولت لیبی همه تلاش خود را برای آزادی دیپلمات تونسی و حفظ جان وی به کار می بندد.
طی هفته های اخیر حملات علیه هیئت های دیپلماتیک در لیبی افزایش یافته که جدیدترین آن ربوده شدن سفیر اردن و همچنین یک دیپلمات و یک کارمند سفارت تونس است که سرنوشت همه آنها نامعلوم است.
وزارت خارجه تونس هم دیروز اعلام کرد که یک گروه تندرو وابسته به تروریست های زندانی در تونس عامل ربودن کارکنان سفارتش در طرابلس هستند که می خواهند دیپلمات ها را با ترویست های زندانی مبادله کنند.
«سعید اسود»، سخنگوی وزارت امور خارجه لیبی هم در گفت وگو با شبکه العربیه تاکید کرد هیئت های دیپلماتیک خارجی در این کشور در امنیت هستند.
وی افزود: لیبی به تامین امنیت هیئت های دیپلماتیک خارجی پایبند است و تدابیر امنیتی بیشتری برای تامین امنیت دیپلمات های خارجی در لیبی اتخاذ شده است.
اسود با اشاره به حملات اخیر به چند دیپلمات و سفیر خارجی در طرابلس گفت: ما نگرانی افکار عمومی و هیئت های دیپلماتیک خارجی را درک می کنیم، اما تاکید می کنیم دولت لیبی همه توان خود را برای اطمینان دادن به هیئت های دیپلماتیک به کار می گیرد و تدابیر امنیتی لازم را برای تامین حفاظت آنها اتخاذ می کند.
درگیری بین دو گروه شبه نظامی در سرت لیبی
درگیری بین دو گروه مسلح در مرکز شهر سرت لیبی یک کشته و چهار زخمی برجا گذاشت.
دولت لیبی فاقد قدرت لازم برای اعمال سیاست هایش است و با وجود اینکه 3 سال از سرنگونی رژیم قذافی گذشته است، گروه های مسلح این کشور (انقلابیون سابق) قدرتمندتر از گذشته شده اند و درگیری و خشونت همچنان آرامش مردم را سلب کرده است.
شورای محلی طرابلس: هیچ تشکیلات مسلحانهای حق ورود به طرابلس را ندارد
شورای محلی طرابلس لبنان هم اعلام کرد که با ورود هر گونه تشکیلات مسلحانه یا شبه نظامی به پایتخت به هر بهانه ای مخالف است.
سادات بدری، رئیس شورای محلی طرابلس شنبه شب در بیانیه ای تاکید کرد: مردم طرابلس می توانند این شهر را از هر گونه خطرات امنیتی حفظ کنند و اجازه ورود تشکیلات مسلحانه به بهانه حفظ امنیت را نمی دهند.
این بیانیه افزود: طرابلس پایتخت لیبی و مقر دولت،کنگره و نهادهای دیپلماتیک است و مردم آن اجازه نمی دهند که به بهانه اختلافات سیاسی و یا منافع مالی تشکیلات مسلحانه وارد این شهر شوند.
این بیانیه افزود: ناامنی های اخیر در طرابلس از سوی برخی طرف های سیاسی برای سرنگونی نظام حاکم هدایت می شود تا از طریق فتنه انگیزی انقلاب را نابود کنند؛ برای بازگشت آرامش و امنیت به طرابلس سرویس اطلاعاتی و امنیتی لیبی باید به طور جدی کار کنند.
البدری افزود: بر اساس دستور کنگره ملی لیبی انقلابیون و شوراهای نظامی این کشور باید طرابلس را ترک کرده و به حفاظت از شهرهای خود مشغول شوند.
به رغم دستور کنگره ملی لیبی برخی گروه های شبه نظامی به بهانه تامین امنیت طرابلس همچنان این شهر را ترک نمی کنند در حالی که خود موجب ناامنی و نارضایتی شدید مردم آن شده اند.
انتخابات شوراهای شهر در بنغازی و 14 شهر دیگر لیبی
مردم لیبی دیروز در پانزده شهر این کشور برای انتخاب اعضای شوراهای محلی به پای صندوق های رای رفتند.
قرار است انتخاب 41 عضو دیگر شورای شهر طی سه هفته آتی در شهرهای دیگر لیبی برگزار شود.
انتخابات شورای شهر بنغازی، مهد قیام مردم لیبی هم دیروز شنبه برگزار شد.
در این انتخابات 74 نامزد برای کسب 9 کرسی با یکدیگر رقابت کردند. هفت کرسی به مردان و 2 کرسی به زنان و انقلابیون معلول اختصاص یافته است. تعداد کسانی که واجد شرایط رای دادن در این شهر هستند به هفتاد هزار نفر می رسد.
این انتخابات از بیش از پنجاه سال پیش در نوع خود اولین انتخابات به شمار می رود و نتایج آن روز سه شنبه اعلام می شود.
انتخابات شوراهای شهر در لیبی از این لحاظ اهمیت دارد که شهروندان این کشور می خواهند با روی کار آمدن این شوراها نظام تمرکززدایی تثبیت و سهم عادلانه تری از ثروت نفتی این کشور عایدشان شود.