سفر دورهای معاون وزیر خارجه عربستان به آفریقا، تاکید الجزایر بر ادامه تلاش برای آزادی دیپلماتهای ربودهشده این کشور در مالی و عملیات نظامی بزرگ ارتش سودان در مناطق تحت کنترل شورشیان از جمله اخبار تحولات آفریقاست.
به گزارش فارس اخبار تازه ترین تحولات سیاسی مربوط به چند کشور آفریقایی در زیر آمده است:
سفر معاون وزیر خارجه عربستان به سنگال و تاکید دو کشور بر گسترش روابط فیمابین
شاهزاده عبدالعزیز بن عبدالله بن عبدالعزیز، معاون وزیر خارجه عربستان که در سفری رسمی به سنگال رفته است با ماکی سال رئیس جمهور این کشور دیدار و گفت وگو کرد.
خبرگزاری عربستان سعودی اعلام کرد که معاون وزیر خارجه این کشور بامصطفی نیاس، رئیس مجلس ملی و امینه توری ما نخست وزیر و مانکر انگای، وزیر خارجه سنگال هم دیدار کرده است.
در این دیدارها روابط دوجانبه بین عربستان و سنگال و دیدگاه ها درباره مسائل مورد اهتمام دو طرف مورد بررسی قرار گرفت.
شاهزاده عبدالعزیز بن عبدالله در سفر دوره ای خود به چند کشور آفریقایی روزهای شنبه و یکشنبه در موریتانی بود و از یکشنبه شب به سنگال رفت.
مانکر انگای، وزیر خارجه سنگال هم پس از دیدار با این مقام سعودی گفت: سهم سنگال از سرمایه گذاری های صندوق توسعه عربستان در کشورهای غرب آفریقا به 40 درصد می رسد.
وی افزود: این سرمایه گذاری عربستان صرف بخش توسعه اجتماعی و اقتصادی در سنگال می شود.
معاون وزیر خارجه عربستان هم هدف از سفرش به سنگال را تحکیم روابط دوجانبه خواند و گفت: دو کشور از روابطی برخوردارند که از گذشته ای طولانی آغاز شده است.
ارتش سودان 5 منطقه کردفان جنوبی را از تسلط شورشیان خارج کرد
ارتش سودان اعلام کرد پنج منطقه را در دامنه کوه های شرق این کشور در ایالت کردفان جنوبی از کنترل شورشیان خارج کرده است.
سرهنگ الصوارمی خالد سعد سخنگوی ارتش سودان در بیانیه ای اعلام کرد: این مناطق در چارچوب عملیات ارتش با عنوان «تابستان سرنوشت ساز آزاد شد.
وی افزود: در این عملیات مناطق الظلطایا، سرف، فلاتا، تندمن و تاجلبو به تصرف نیروهای ارتش سودان درآمد و یک معدن طلا در مناطق تصرف شده وجود دارد.
سخنگوی ارتش سودان گفت که در این حمله تلفات و خسارات سنگینی به شورشیان وارد شد و نیروهای دولتی نیز در این عملیات تلفات و زخمی هایی داشته اند ولی به تعداد آنها اشاره نکرد.
ارتش سودان چهارشنبه هفته گذشته نیز از تصرف 12 منطقه در کوه های شرقی ایالت کردفان جنوبی خبر داده بود.
این در حالی است که مذاکرات مستقیم بین دولت سودان و جنبش خلق برای آزادی سودان- شاخه شمال به منظور پایان دادن به اختلافات در ایالت های نیل آبی و کردفان جنوبی همچنان در آدیس آبابا، پایتخت اتیوپی ادامه دارد.
توافق الجزایر و مالی در مبارزه با تروریسم و ادامه تلاش برای آزادی دیپلمات های الجزایری ربوده شده در گائو
الجزایر و مالی دیروز دوشنبه توافق کردند علیه تروریسم در منطقه ساحل مبارزه کنند و دو کشور همچنین گفتوگوی فراگیر میان طرف های درگیر در مالی را خواستار شدند.
در پایان دومین نشست کمیته مشترک راهبردی الجزایر-مالی، دو طرف در بیانیه مشترکی اعلام کردند: دو کشور همسایه تصمیم گرفته اند جبهه متحدی علیه تروریسم، قاچاق مواد مخدر و جنایات سازمان یافته تشکیل دهند.
بر اساس این بیانیه دو طرف همچنین بار دیگر بر تلاش برای آزادی دیپلمات های الجزایری عضو کنسولگری الجزایر در گائو که از پنجم آوریل سال 2012 به گروگان گرفته شده اند، تاکید کردند.
الجزایر که با مالی مرز مشترک طولانی دارد برای تامین امنیت مرزهای خود و مقابله با ورود فعالان تکفیری از مالی به الجزایر در بحران مالی میانجیگری می کند.
در بیانیه الجزایر و مالی آمده است: مالی از الجزایر می خواهد میانجیگری خود را به منظور فراهم آوردن شرایطی که در بهترین شرایط و مهلت، گفتوگوی فراگیر میان طرفین درگیر در مالی را ممکن سازد.
سازمان ملل ده ها شهروند مسلمان را از پایتخت آفریقای مرکزی خارج کرد
مقامات جمهوری آفریقای مرکزی اعلام کردند: 93 شهروند مسلمان توسط سازمان ملل متحد از بانگی، پایتخت این کشور به بامباری، شهری مسیحی نشین در مرکز این کشور انتقال یافتند.
این منابع اعلام کردند: این شهروندان مسلمان آفریقای مرکزی برای نجات از خشونت ها و آزار و اذیت های گروه شبه نظامی آنتی بالاکا، از پایتخت جمهوری آفریقای مرکزی تخلیه شدند.
الحاج آباکار بن عثمان، رئیس پلیس بامباری اعلام کرد: 93 نفر آواره ای که کمیساریای عالی سازمان ملل متحد مسئولیت آنها را به عهده گرفته است، روز یکشنبه سفری 300 کیلومتری از بانگی تا بامباری را آغاز کردند و روز دوشنبه به بامباری رسیدند.
اعتراضات در میدان های نفتی لیبی، این کشور را به کاهش بودجه خود تا یک سوم کشانده است
به گزارش رویترز، محمد عبدالله، رئیس کمیسیون بودجه در پارلمان لیبی گفت: به علت کاهش درآمدهای نفتی لیبی که ناشی از اقدام شورشیان در تعطیل کردن اسکله ها و میدان های نفتی اصلی این کشور در 9 ماه اخیر است، این کشور باید بودجه خود را به میزان یک سوم کاهش دهد و سرمایه گذاری در بخش تاسیسات زیربنایی را متوقف کند.
اعتراض انقلابیون سابق در میدان ها و اسکله های نفتی لیبی از ماه ژوئیه تاکنون موجب کاهش تولید نفت این کشور از یک میلیون و چهارصد هزار بشکه در روز به 200 هزار بشکه در روز شده و تاثیری منفی بر تنها منبع درآمد بودجه لیبی گذاشته است.
دولت مرکزی ضعیف لیبی هم برای خلع سلاح این شبه نظامیان که در سرنگونی رژیم معمر قذافی در سال 2011 نقش داشتند واکنون به دنبال امتیازگیری هستند،توانایی ندارد.
گامبیا گذرگاه های مرزی خود با سنگال را بست
یک عضو آژانس ملی اطلاعات گامبیا که خواست نامش فاش نشود، گفت: « یحیی جامه، رئیس حمهور گامبیا دستور بسته شدن گذرگاه های مرزی این کشور با تنها همسایه خود را در سه منطقه صادر کرده است.
گامبیا غیر از دسترسی به اقیانوس اطلس با سنگال هم مرز است و گذرگاه اصلی حمل و نقل بین شمال و جنوب سنگال است.