پویش اینترنتی حمایت از دختران دانش آموز در نیجریه به عامل نگرانی مردم این کشور تبدیل شده است.
به نوشته روزنامه لوفیگارو چاپ پاریس ، ربوده شدن دویست و بیست و سه دختر دانش آموز در چهاردهم ماه آوریل در نیجریه توسط اسلام گرایان بوکوحرام در ابتدا مورد توجه رسانه ها قرار نگرفت.
در واقع در آن زمان رسانه ها همگی به غرق شدن کشتی در کره جنوبی و عملیات جستجوی پرواز MH 370 مالزی توجه داشتند.
تا اینکه پویش حمایت از دختران دانش آموز در اینترنت به راه افتاد و در نهایت جامعه بین الملل مجبور شد واکنش نشان دهد.
این پویش در شبکه های اجتماعی که در روزهای نخستن تنها چند صد نفر از لاگوس و ابوجا پایتخت نیجریه در آن فعالیت داشتنند طی چند روز به پدیده ای جهانی تبدیل شد.
در ابتدا این پویش تنها تاثیرات اندکی بر جامعه بین المللی و دولت نیجریه داشت اما در نهایت مردم و خانواده های قربانیان با یک شعار واحد در شبکه های اجتماعی حضور گسترده یافتند. همه این افراد شعار« دختران ما را بازگردانید» را به نمایش گذاشتند.
این شعار در اتبدا توسط اوبیاگلی ازکوسلی معاون سابق مدیر بخش آفریقا در بانک جهانی در سخنرانی در بیست و سوم ماه آوریل در بندر هارکورت در نیجریه مطرح و به سرعت در اینترنت منتشر شد.
این از اول ماه مه حدود دو میلیون بار توییت شد.
کابران اینترنت و همچنین شخصیت های مشهور به طور ناگهانی در مورد ربوده شدن دختران توسط بوکو حرام ابراز نگرانی کردند.
از کریس براون خواننده رپ تا هیلاری کلینتون وزیر امور خارجه سابق آمریکا همگی پیام « دختران ما را برگردانید» را در اینترنت به نمایش گذاشتند.
حتی میشل اوباما همسر رییس جمهور آمریکا به این کمپین حمایت از دختران دانش آموز پیوست و عکس خود را با پلاکارد « دختران ما را برگردانید» منتشر کرد.
هدف این پویش تنها آگاهی بخشی نیست بلکه آنها قصد دارند توجه رسانه ها و جامعه بین الملل را به این رویداد که تاکنون در برابر آن سکوت شده است، جلب کند.
دو هفته پس از ربوده شدن دختران دانش آموز پویش حمایت از آنها در شبکه های اجتماعی به اندازه ای بود که رسانه ها تنها خبر آن را منتشر می کردند اما به سرعت سیاستمداران جهان را برای واکنش بسیج کرد.
این مدت چهار کشور به دولت نیجریه پیشنهاد کمک دادند.
در حال حاضر گروهی از کارشناسان آمریکایی برای کمک به عملیات جستجو در نیجریه به سر می برند. انگلیس هم دیپلمات های خود را به نیجریه اعزام کرد.
فرانسوا اولاند رییس جمهور فرانسه هم وعده داد فرانسه برای کمک به شکار بوکوحرام و یافتن گروگان ها هرچه در توان دارد انجام خواهد داد.
حتی چین هم متعهد شده است دستگاه های اطلاعاتی خود را در اختیار نیجریه قرار دهد.
دولت نیجریه که به شرکت از سوی مردم این کشور مورد انتقاد قرار گرفته است در نهایت اعلام کرد به افرادی که اطلاعاتی برای یافتن دختران دانش آموز در اختیار آنان قرار دهد دویست و پانزده هزار یورو پرداخت خواهد کرد اما به نظر می رسد این اقدامات کافی نیست زیرا دویست و بیست و سه دختر دانش آموز همچنان در اختیار بوکو حرام هستند.
اگرچه به نظر می رسد چنین پویشی موجب پیشرفت هایی در این پرونده شده است اما برخی احساساتی که به طور ناگهانی از سوی غرب بروز داده شد و نتایج فاجعه باری که می تواند بر دموکراسی نیجریه داشته باشند را محکوم می کنند.
جوموک بالوگون از بنیانگذاران پایگاه اطلاع رسانی و بحث مشارکتی آفریقا فشار بر جامعه بین الملل تنها روند مداخله نظامی در نیجریه به ویژه توسط آمریکا را تسریع می کند.
به همین دلیل این پشتیبانی مجازی به تدریج به عامل نگرانی بسیاری از مردم نیجریه تبدیل می شود که از اعزام مشاوران نظامی و هواپیماهای بدون سرنشین به این کشور می ترسند.