سلیمان زیغدور، متفکر اسلامی و تحلیلگر الجزایری تبار ساکن فرانسه،می گوید بودجه ای که دولت مرکزی نیجریه به مناطق شمال این کشور؛ یعنی مناطقی که بوکو حرام در آن فعال است اختصاص می دهد، به اندازه بودجه برگزاری یک همایش اقتصادی دو روزه نیز نیست.
شبکه پنجم تلویزیون فرانسه در گزارشی درباره ربوده شدن بیش از 200دختر دبیرستانی در چهاردهم آوریل گذشته توسط گروه بوکوحرام اعلام کرد چند روز از این ماجرا گذشت که تازه مقامات نیجریه برای آزادی آنها به تکاپو افتادند. این در حالی است که بسیاری از شخصیت های مهم زن جهان از میشل اوباما همسر رئیس جمهور آمریکا گرفته تا ملاله یوسف زای پاکستانی در شبکه های اجتماعی به جنبش همبستگی موسوم به«دختران ما را به ما بازگردانید» پیوسته اند.
در همین راستا در سراسر جهان نیز تظاهرات و گردهمایی های اعتراضی در حمایت از آزاد سازی این دختران برگزار شده است.
ملاله یوسف زی مدافع نوجوان حقوق بشر پاکستانی در این باره می گوید هنگامی که من فهمیدم این دختران نیجریه ربوده شده اند حس کردم خواهران خودم ربوده شده اند.این فعال حقوق بشر پاکستانی که خودش قربانی بنیادگرایی اسلامی شده است در همین باره افزود ما نباید دست روی دست بگذاریم . باید سریع اقدام کنیم.
برخی سازمان های غیردولتی فعال درامور بشردوستانه و حقوق بشری در نیجریه می گویند اگر این دختران ربوده شده آزاد نشود آموزش دختران در این کشور به مخاطره خواهد افتاد زیرا در این حالت والدین دیگر جرات نمی کنند دختران خود را به مدرسه بفرستند.
سلیمان زیغدور، متفکر اسلامی و تحلیلگر الجزایری تبار ساکن فرانسه، در این باره می گوید اقدام این گروه تروریستی اسلامگرا با توجه به آنکه در میان دختر دبیرستانی کم و سن سال صورت گرفته است اقدامی بسیار زشت است.زشت تر آن است که این گروه تهدید کرده است آنها را خواهد فروخت.
این کارشناس در ادامه سخنان خود به موضوع مخالفت این گروه با آموزش و به ویژه مخالفت با آموزش برای زنان پرداخت و اعلام کرد بوکو از کلمه انگلیسی بوک(کتاب) و کلمه عربی حرام (ممنوع بودن ) می آید.بوکو همچنین الفبای لاتین زبان هوسه یا هوسایی در منطقه شمال نیجریه نیز است .الفبای دیگر زبان هوسه الفبای عربی است . در نتیجه کلمه بوکو برای مدارس به سبک غربی؛ مدارس دوران استعماری ، خارجی و مسیحی به کار برده می شودو همه اینها بر اساس بینش و تعالیم این گروه حرام است و نباید مورد استفاده قرار گیرد.
وی افزود جبنش بوکوحرام به معنای واقعی کلمه نیز جنبش به حساب نمی آید زیرا عملکرد و عقاید این گروه با همه گروههای و جنبش های افراطی اسلامگرا فرق می کند. گروه بوکو حرام به عنوان یک فرقه با اعمال و رفتارهای حاکی از غیب گویی و سحر و جادو عمل می کند که همه اینها در دین اسلام نکوهیده است.
به همین علت رهبر این گروه لباس نظامی چریک بر تن می کند و فکر می کند نیروهایش ضد گلوله هستند و خلاصه آنکه رهبر و اعضای این گروه دچار تخیلات عجیب و غریبی از غیب گویی هستند که آنها تبدیل به یک فرقه کرده است .
این کارشناس جهان اسلام در ادامه سخنان خود به کندی تکاپو و تلاش ها به ویژه در خود نیجریه برای آزادی این دختران ربوده شده پرداخت و اعلام کرد دولت نیجریه اصلا نگران حادثه به وجود آمده نبود. زیرا نیروهای ارتش درشمال نیجریه که نیروهای گروه بوکو حرام فعال هستند به عنوان یک نیروی مزدور فعالیت می کنند.
این کارشناس دربار انفعال دولت نیجریه در این ماجرا نیز گفت روز گذشته یک همایش اقتصادی جهان در این کشور به کار خود پایان داد. مقامات آبوجا برای تامین امنیت این همایش شش هزار سرباز و نیروی امنیتی را به حالت بسیج در آورده بودند و بودجه اختصاصی به این همایش که دو روز بیشتر هم نبود به اندازه بودجه ای است که به کل منطقه ای محل فعالیت بوکوحرام اختصاص داده می شود. در همین راستا است که آمریکا مجبور به دخالت شد.
این کارشناس در بخش دیگر از سخنان خود به موضوع ربوده شدن نوجوانان در سراسر جهان پرداخت و اعلام کرد هر سال بین 20 تا 30 هزار نفر انسان در جهان ربوده می شوند. بیشتر آدم ربایی ها در کلمبیا،مکزیک،افغانستان،سومالی و پاکستان صورت می گیرد.
فاجعه دیگری که در این خصوص وجود دارد سربازان کودک هستند.هم اکنون در جهان حدود 300 هزار سرباز کودک وجود دارد که گاهی اوقات سن آنها از شش سال بیشتر نیست. شورشیان مخالف بشار اسد در سوریه از سربازان کودک علیه حکومت رژیم وی استفاده می کنند. در افغانستان؛ کلمبیا و شماری از کشورهای آفریقا نیز همچنان از سربازان کودک استفاده می کنند. از همین رو جامعه بین الملل باید باتوجه به وخامت این مسئله با آن به مبارزه بپردازد.