رئیسجمهور فرانسه در گفتگوی اختصاصی با شبکه فرانس ۲۴ ، مداخله نظامی پاریس در نیجریه برای مقابله با گروهک شورشی بوکوحرام را رد کرد.
به گزارش خبرگزاری فارس، «فرانسوی اولاند» رئیسجمهور فرانسه امروز در گفتوگوی اختصاصی با شبکه خبری «فرانس 24» و «TV5 Monde» قاطعانه از عدم مداخله نظامی پاریس در نیجریه خبر داد.
وی در حاشیه نشست فوقالعاده پاریس با محوریت امنیت در نیجریه و کشورهای همسایه آن اعلام کرد: «فرانسه در نیجریه مداخله نخواهد کرد و نقش آن به آموزش، اطلاعات و همکاری در زمینه مبارزه با گروهک بوکوحرام محدود خواهد شد چرا که نیجریه به خودی خود ارتشی کارآمد و آماده دارد.»
اظهارات اولاند در حالی صورت میگیرد که آمریکا روز پنجشنبه گذشته در موضعگیری متضاد با فرانسه از بیکفایتی ارتش نیجریه سخن گفت و از شکست دولت این کشور در ارائه خطمشی به نظامیان برای تعویض تاکتیکهایشان خبر داد.
رئیسجمهور فرانسه در ادامه خاطرنشان کرد: «فرانسه میتواند به ارتش نیجریه اطلاعات ارائه دهد و در امر آموزش نیروها به این کشور کمک کند. ما همچنان مصمم به یافتن دانشآموزان ربوده شده توسط بوکوحرام هستیم و فرانسه سرویسهای اطلاعاتی خود را برای یافتن آنها بسیج کرده است. در حال حاضر اطلاعاتی که مقامات فرانسوی و نیجریه در اختیار دارند، با هم متناقض است. ما معتقدیم که دانشآموزان ربوده شده، پراکنده شدهاند اما همچنان در نیجریه به سر میبرند اما مدرک رسمی در این خصوص در دست نداریم. اگر مدرکی در دست داشتیم پیش از این وارد عمل شده بودیم.»
وی افزود: «در حال حاضر ما به دنبال اطلاعات بیشتر هستیم و این دلیل و هدف نشست امروز ما با محوریت همکاری در زمینه اطلاعاتی و آموزشی، گردآوری اطلاعات و اتخاذ واکنش مناسب و در نهایت یافتن دانشآموزان ربوده شده است.»
اولاند همچنین گفت: «همکاری کامرون و نیجریه برای مقابله مؤثر با گروهک بوکوحرام بسیار ضروری است و نقش فرانسه در این میان ایجاد توافق مناسب میان این دو کشور همسایه است. چنانچه این دو کشور اتفاقنظر نداشته باشند و مشترکا وارد عمل نشوند، گروهک بوکوحرام میتواند پراکنده شده و از مرزها خارج شود. شمال کامرون منطقه ناپایداری است که بوکوحرام میتواند در آن وارد شود. بنابراین نزدیکی و همکاری هر چه بیشتر نیجریه و کامرون از اهمیت بسیار ویژهای برخوردار است.»
اعضای گروهک شورشی بوکوحرام چندی پیش با حمله به یک خوابگاه دانشآموزان دختر در نیجریه، بیش از 200 دانشآموز دختر را ربودند و چند روز بعد یک پیام ویدئویی در اینترنت پخش شد که در آن فردی که ادعا میکرد رئیس این گروه تروریستی است، از عزم این گروه برای فروختن دختران ربوده شده در بازار خبر داد.
انتشار این خبر خشم مردم ابوجا و اعتراض آنها به ناتوانی دولت در آزادسازی گروگانها را موجب شده است.
این در حالیست که دیده بان حقوق بشر سازمان ملل متحد نیز با صدور بیانیهای، «فروش دانش آموزان دختر به عنوان برده» را جنایت علیه بشریت و قابل پیگیری در محاکم بین المللی دانسته است.