شبکه الجزیره قطر با بر شمردن هزینه های برگزاری انتخابات و همه پرسی های مصر پس از انقلاب 25 ژانویه، همه این هزینه ها را هدر دادن اموال عمومی و بیهوده خواند.
احمد مرزوق گزارشگر این شبکه گفت: برگزاری هر انتخاباتی به زمینه سازی ها و ملزومات زیادی مانند صندوق رای، تعرفه، جوهر و نیروی انسانی نیاز دارد که در مجموع هزینه های زیادی را برای دولت در بر دارد. از زمان انقلاب مصر در 25 ژانویه چندین انتخابات برگزار شد که هزینه هایی را بر این کشور تحمیل کرد. این در حالی است که مصر اوضاع اقتصادی خوبی ندارد و وضع اقتصادی آن رو به وخامت است.
آمارها نشان می دهد نخستین انتخابات در مصر که برای همه پرسی تغییر قانون اساسی در ماه مارس 2011 صورت گرفت، 500 میلیون پوند هزینه داشت که پس از آن شورای نظامی حاکم آن را کنار زد و تغییراتی را از سوی خود اجرا کرد. انتخابات بعدی، انتخابات مجلس مردمی و شورا بودکه هزینه آن به یک میلیارد پوند رسید که پس از آن هر دو مجلس منحل شدند و هیچ کس به علت هدر دادن اموال عمومی مجازات نشد. پس از آن انتخابات ریاست جمهوری 2012 برگزار شد که هزینه آن هم 500 میلیون پوند بود که در 30 ژوئن سال بعد ارتش رییس جمهور منتخب را کنار زد و بنابر این هزینه های صورت گرفته برای این انتخابات هم به هدر رفت. در سال 2012 همه پرسی قانون اساسی با هزینه یک میلیارد پوندی انجام شد اما در ماه ژوئن این قانون هم زیر پا گذاشته شد ولی کسی به علت هدر دادن اموال عمومی محاکمه نشد. به گفته منابع آگاه هزینه همه پرسی سال 2014 هم در حدود یک میلیارد و صد میلیون پوند تخمین زده شده است. انتخابات ریاست جمهوری نیز قرار است با هزینه 800 میلیون پوندی برگزار شود. اما مشخص نیست که این رقم شامل هزینه نیروی انسانی و دستگاه های امنیتی و هزینه های صورت گرفته توسط مقامات محلی هم می شود یا خیر؟ در آینده نزدیک قرار است انتخابات پارلمانی هم در مصر برگزار شود که هزینه آن یک میلیارد پوند تخمین زده شده است. بنابر این از سال 2011 تاکنون انتخابات و همه پرسی ها در مصر 7 میلیارد پوند هزینه در بر داشته است و این میزان به جز مبالغ هنگفتی است که صرف تبلیغات انتخاباتی می شود. اما سوال اینجاست که با صرف این هزینه های هنگفت آیا مردم مصر به آرزوهای خود در مورد دموکراسی، آزادی و شکوفایی اقتصادی خواهند رسید؟