منابع رسمی تونس روز شنبه اعلام کردند نشست وزرای امور خارجه کشورهای مغرب عربی برای بررسی اوضاع و تحولات لیبی که قرار بود روز یکشنبه برگزار شود، به علت عدم شفافیت درباره اوضاع این کشور به تعویق افتاد.
نشست اضطراری وزرای امور خارجه مغرب عربی که خبر آن دوشنبه هفته پیش اعلام شد، قرار بود روز دوشنبه با دیدار نمایندگان ویژه چندین کشور در لیبی و سازمانهای بین المللی و منطقه ای از جمله سازمان ملل متحد، اتحادیه عرب، اتحادیه اروپا و فرانسه پیگیری شود اما این نشست نیز به تاریخ نامشخص دیگری به تعویق افتاد.
قرار بود نشست وزرای امور خارجه کشورهای مغرب عربی شامل الجزایر، لیبی، موریتانی، مغرب و تونس، در پایتخت تونس برگزار شود.
مختار شواشی، سخنگوی وزارت امور خارجه تونس،روز شنبه اعلام کرد پس از بررسی های صورت گرفته به این نتیجه رسیدیم که بهتر است این نشست به تاریخ دیگری موکول شود چرا که اوضاع در لیبی به علت بحران وخیم این کشور به هیچ وجه شفاف نیست با این وجود رایزنی های برای فراهم کردن شرایط برگزاری این نشست ادامه دارد.
اوضاع در لیبی بی نهایت آشفته و بی ثبات است چرا که دو دولت در این کشور مدعی قدرت هستند این در حالی است که شبه نظامیان مسلح در مناطق مختلف این کشور فعالیت می کنند. یک ژنرال ناراضی لیبیایی نیز اواسط ماه مه خود را فرمانده ارتش ملی لیبی خواند و عملیات نظامی گسترده ای را برای نجات کشور از گروههای افراط گرای مسلح آغاز کرد اما مقامات طرابلس این اقدام مسلحانه را کودتا برضد قدرت مرکزی توصیف کردند.
انتظار می رود انتخابات پارلمانی لیبی بیست و پنجم ژوئن برگزار شود هر چند اوضاع سیاسی و امنیتی این کشور به هیچ وجه مناسب نیست.
پارلمان آتی لیبی باید جایگزین کنگره سراسری ملی این کشور شود که ژوییه سال دو هزار و دوازده یک سال پس از سرنگونی رژیم معمر قذافی تشکیل شد. پارلمان لیبی عالی ترین مرجع سیاسی و پارلمانی لیبی محسوب می شود
به گزارش خبرگزاری فرانسه از تونس، از زمان سقوط رژیم معمر قذافی در اکتبر سال دو هزار و یازده، لیبی دستخوش بی ثباتی، آشوب و ناامنی است و مقامات دوره انتقالی این کشور قادر نیستند گروههای شبه نظامی مسلح را که قانون خاص خود را در کشور پیاده می کنند، تحت کنترل خود درآورند.