وزارت خارجه انگليس از سيمون من كه به خاطر طراحي و مشاركت در يك كودتاي ناكام عليه دولت گينه استوايي در آن كشور زنداني بوده و به تازگي به انگليس برگشته است، خواست كه درباره اين موضوع سكوت اختيار كند.
به گزارش ايرنا به نقل از رسانههاي محلي، وزارت خارجه انگليس به اين مامور نيروهاي ويژه انگليسي هشدار داده است درباره اين توطئه سرنگوني سكوت اختيار كند زيرا در غير اين صورت منافع بسياري به خطر خواهد افتاد.
از سيمون من خواسته شده است كه يك زندگي آرام را با خانواده خود در انگليس شروع كند.
هفته پيش سيمون من كه به خاطر توطئه براي سرنگوني دولت گينه استوايي در آفريقاي مركزي به ۳۴سال زندان محكوم شده بود، مورد عفو رياست جمهوري آن كشور نفت خيز قرار گرفت و آزاد شد.
وي در سال ۲۰۰۴به همراه تعداد ديگري از افراد نظامي و غيرنظامي و با حمايت مارك تاچر فرزند مارگارت تاچر قصد سرنگوني دولت گينه استوايي را داشت.
بر اساس گزارش منابع خبري هنگامي كه هواپيماي سيمون من و همراهانش در زيمبابوه به زمين نشست، دستگير شدند. او سه سال در زنداني در زيمبابوه زنداني بود و سپس به گينه استوايي مسترد شد.
روزنامه اينديپندنت روز يكشنبه با انتشار خبر هشدار وزارت خارجه به سيمون من نوشت: او قصد دارد عليه تاچر و الي كاليل يك ميليونر لبناني كه در اين توطئه شريك بودهاند اقداماتي انجام دهد زيرا سيمون من معتقد است اين دو نفر او را تنها گذاشتند و به خانوادهاش در غياب وي كمك نكردند.
سيمون من در دادگاه پذيرفته بود كه اسپانيا، آفريقاي جنوبي و تابو امبكي رييس جمهور پيشين آفريقاي جنوبي از توطئه وي عليه دولت گينه استوا حمايت كرده بودند اما اين عمليات براندازي توسط سازمان سيا، پنتاگون و شركت هاي نفتي آمريكايي طراحي شده بود.
وي گفت: اين مانند يك عمليات رسمي بود. آنها چراغ سبز را دادند و گفتند شما بايد اين كار را بكنيد. آنها به من ۱۵ميليون پوند پول دادند.
اينديپندنت نوشت: دوستان سيمون من گفتهاند كه وزارت خارجه انگليس نيز هيچ اقدامي براي كمك به وي انجام نداد اما اكنون كه وي بازگشته است به او هشدار دادهاند سكوت اختيار كند.
به عقيده كارشناسان، اين اقدام وزارت خارجه انگليس ميتواند نشانهاي از همدستي احتمالي دولت انگليس در انجام كودتا عليه يك دولت رسمي آفريقايي باشد. انگليس سابقهاي طولاني در اجراي توطئه براندازي و كودتا دارد.
اينديپندنت نوشت: وزارت خارجه انگليس به سيمون من گفته است كه اين به نفع همه است كه او ساكت بماند و به زندگياش ادامه دهد.
اين روزنامه انگليسي به نقل از دوستان سيمون من افزود: وزارت خارجه همچنين درصدد تماس با دولت گينه استوايي است تا به آنها نيز هشدار دهد درباره اين موضوع رسيدگي بيشتري نكنند.
جك استراو كه در زمان انجام اين كودتا وزير خارجه انگليس بود در آن سالها تحت فشار پذيرفت كه انگليس از انجام آن باخبر بوده است. سيمون من مي گويد دولتهاي انگليس، آمريكا و اسپانيا همگي از قبل از اين توطئه بااطلاع بوده اند.
اينديپندنت نوشت: سيمون من ميخواهد داستان خود را در قالب يك كتاب منتشر كند يا آن را به يك روزنامه بفروشد.
در همين حال روزنامه تايمز نيز در گزارشي نوشت: سر مارك تاچر فرزند ماگرت تاچر نخست وزير اسبق انگليس براي فرار از تعقيب قضايي در اين پرونده ادعا كرده است كه جاسوس آفريقاي جنوبي بوده است.
تايمز نوشت: تاچر در سال ۲۰۰۴با مقامات اطلاعاتي آفريقاي جنوبي ديدار كرد تا درباره كودتا در گينه استوايي صحبت كنند.
تاچر در مصاحبهاي گفت: به من گفته شد كه من را نامزد كردهاند تا به عنوان يك منبع براي سازمان جاسوسي آفريقاي جنوبي فعاليت كنم.
تايمز نوشت: تاچر چهار روز پس از اينكه قبول كرد جاسوس آفريقاي جنوبي شود توسط دولت آن كشور دستگير شد.
دولت گينه استوايي ميگويد مداركي در اختيار دارد كه نشان ميدهد تاچر و كاليل در اين كودتا دخيل بوده اند.