آوارگانی که از آفریقای مرکزی به کامرون پناه آوردهاند، در شرایطی دشوار و رقتانگیز زندگی میکنند.
به گزارش مونیتورینگ اخبار خارجی واحد مرکزی خبر، مقامات ارشد کمیساریای عالی آوارگان سازمان ملل و برنامه جهانی غذا روز چهارشنبه خواستار کمک فوری به آوارگان جمهوری آفریقای مرکزی که در حال حاضر در کامرون به سر میبرند، شدند.
مسئولان این دو نهاد سازمان ملل متحد با بیان این که در هر هفته، بیش از دو هزار آواره جمهوری آفریقای مرکزی، با گذر از مرزهای این کشور ، به کامرون پناهنده میشوند، اعلام کردند: شمار زیادی از این آوارگان، در طی مسیر با مشکلات کمبود غذا مواجه میشوند که برای آنها در آینده، مشکلات جسمانی جدی درپی خواهد داشت.
آنتونیو گوتیرز، کمیسر عالی سازمان ملل متحد در امور آوارگان، با توجه به بحران موجود در جمهوری آفریقای مرکزی، گفت: میزان کمکهای مالی برای رسیدگی به آوارگان جمهوری آفریقای مرکزی، ناکافی است.
ارتارین کازین، مدیر اجرایی برنامه جهانی غذای سازمان ملل، نیز ضمن اشاره به اینکه در حال حاضر، آوارگان سوری و سودان جنوبی همچنین به کمکهای فوری نیازمند هستند، گفت: به علت کمبود منابع لازم و عدم دسترسی به برخی مناطق در این کشورها، برنامه جهانی غذای سازمان ملل متحد قادر به ارائه خدمات مناسب به این افراد نیست و از اینرو ما از سایر کشورها برای پشتیبانی مالی و عملیاتی از برنامه ارسال مواد غذایی به این افراد، درخواست کمک میکنیم.
به گفته مدیر اجرایی برنامه غذای سازمان ملل، در حال حاضر، بیش از نیمی از جمعیت جمهوری آفریقای مرکزی از مشکل کمبود مواد غذایی رنج میبرند و چنانچه به نیازهای غذایی مردم این کشور رسیدگی نشود، اوضاع در آفریقای مرکزی از این نیز وخیمتر خواهد شد.
حدود یک سوم از کودکانی که به همراه خانواده های خود از جمهوری آفریقای مرکزی به کامرون پناهنده شدهاند، به علت گرسنگی در معرض خطر مرگ قرار دارند. در طول یک سال گذشته، درگیری میان مسیحیان و مسلمانان باعث کشته شدن هزاران نفر در جمهوری آفریقای مرکزی، کشوری با جمعیت حدود چهار میلیون و ششصد هزار نفر، شده است.
تقریباً نیم میلیون کودک براثر این خشونتها از خانه و کاشانههای خود رانده شدهاند. سازمان یونیسف گزارش داد که بسیاری از این کودکان به جنگلها پناه بردهاند تا خود را از شبه نظامیان مسلح، مخفی نگه دارند.
از میان آوارگان جمهوری آفریقای مرکزی که به کشورهای خارجی پناهنده شدهاند، بیش از هشتاد و شش هزار نفر در کامرون، چهارده هزار تن در چاد، بیش از چهارده هزار نفر در جمهوری دمکراتیک کنگو و نزدیک به نه هزار نفر نیز در سایر کشورهای آفریقایی بسر می برند.