در شرایطی که بی ثباتی سیاسی و ناامنی سرتاسر لیبی را فرا گرفته است، محمد عبدالعزیز وزیر امور خارجه این کشور روز سه شنبه بار دیگر در شهر مالابو تاکید کرد مقامات طرابلس مصمم هستند روز چهارشنبه انتخابات پارلمانی در کشور برگزار کنند.
وزیر امور خارجه لیبی روز سه شنبه در پایتخت گینه استوایی در حاشیه نشست مقدماتی که برای فراهم کردن شرایط نشست سران اتحادیه آفریقا برگزار شده بود، در جمع روزنامه نگاران تاکید کرد:« مقامات طرابلس کاملا مصمم هستند که انتخابات پارلمانی در زمان مقرر در کشور برگزار شود و ما امیدوار هستیم که پارلمان جدید لیبی جایگزین کنگره ملی کنونی شود.»
نشست سران اتحادیه آفریقا قرار است روزهای پنجشنبه و جمعه در مالابو، پایتخت گینه استوایی، برگزار شود.
وزیر امور خارجه لیبی تصریح کرد برگزاری به موقع انتخابات پارلمانی در کشور به مردم امید و اطمینان خواهد کرد که روند دموکراسی در کشورشان در مسیر خوبی قرار گرفته است.
کنگره سراسری ملی لیبی که عالی ترین نهاد تصمیم گیری سیاسی و قانونگذاری این کشور محسوب می شود، با انتقادها و اعتراض های زیادی روبرو است زیرا در شرایطی که دوره فعالیت این نهاد فوریه گذشته به پایان رسید، رهبران آن تصمیم گرفتند مدت فعالیت آن را تا دسامبر سال دو هزار و چهارده تمدید کنند. کنگره سراسری ملی لیبی تحت فشارهای و اعتراضات خیابانی تصمیم گرفت انتخابات پارلمانی را در ماه ژوئن برگزار کند.
در عین حال وزیر امور خارجه لیبی از اوضاع امنیتی در برخی از شهرهای کشورش از جمله بنغازی ابراز نگرانی کرد. تامین امنیت انتخابات پارلمانی در شهر بنغازی نگرانی های زیادی در این کشور برانگیخته است.
ژنرال خلیفه حفتر که سرکردگی یک گروه شبه نظامی طرفدار دولت لیبی را بر عهده دارد از چند روز پیش تهاجم گسترده ای را بر ضد گروههای افراط گرای مسلح در بنغازی آغاز کرده است.
وزیر امور خارجه لیبی در پاسخ به سوالی درباره اوضاع امنیتی در بنغازی، تاکید کرد عملیات حفتر مورد تایید دولت یا کنگره ملی لیبی نیست. وی تاکید کرد:« هدف آنها ( حفتر و نیروهای تحت فرمانش) مبارزه با گروههای افراط گرا است اما این کار وظیفه یک گروه شبه نظامی نیست.»
محمد عبدالعزیز در رابطه به ناامنی که مرزهای لیبی را تحت تاثیر قرار داده است، به این مسئله اذعان کرد که انتقال اسلحه میان لیبی و دیگر کشورهای منطقه که از زمان سرنگونی رژیم معمر قذافی دیکتاتور سابق لیبی در اکتبر سال دو هزار و یازده آغاز شد، همچنان ادامه دارد.
وزیر امور خارجه لیبی ادامه داد بیش از بیست میلیون اسلحه در داخل لیبی و در مرزهای این کشور رد و بدل شده است. وی گروههای جنایتکار سازمان یافته را به بهره برداری از خلاء امنیتی موجود در لیبی برای گسترش قاچاق اسلحه متهم کرد.
به گزارش خبرگزاری فرانسه از طرابلس، عبدالعزیز تصریح کرد:« قاچاق اسلحه در داخل و در مرزهای لیبی همچنان ادامه دارد، این یک واقعیت است. لیبی چهار هزار کیلومتر مرز مشترک زمینی و دو هزار کیلومتر مرز مشترک آبی با کشورهای منطقه دارد و به علت نبود امنیت در مرزها، شرایط مناسبی برای توسعه قاچاق اسلحه وجود دارد.»