مسئولان یک نشریه سودانی روز یکشنبه اعلام کردند دستگاه های امنیتی این کشور با جمع آوری تمام نسخه های منتشر شده این روزنامه، مانع از توزیع آن شدند.
سردبیر روزنامه الطیار، که پس از دو سال ممنوعیت انتشار، ماه مارس گذشته از توقیف خارج شده بود، اظهار داشت ماموران سازمان اطلاعات و امنیت ملی سودان 23 هزار نسخه از شماره روز شنبه این نشریه را مصادره
کردند.
به گفته عثمان میرغنی، سردبیر الطیار، ماموران امنیتی سودان دلیل این اقدام را انتشار مطلبی برشمردند که حاکی از واکنش خشم آلود وزیر سرمایه داری از تاخیر در اجرایی شدن گفت و گو های ملی بود.
عمر البشیر، رئیس جمهوری سودان، که از 25 سال پیش تاکنون قدرت را در دست گرفته است، ماه ژانویه گذشته اعلام کرد در پاسخ به اعتراضات مردمی در ماه سپتامبر، گفت و گوهای ملی در کشور صورت گیرد.
در پی این چراغ سبز، چندین تجمع سیاسی بدون سرکوب برگزار شد، اما بازداشت های پیاپی و سانسور رسانه ها روند گفت و گو را متوقف کرد.
سردبیر روزنامه الطیار، در ادامه با تاریک توصیف کردن فضای رسانه ای کشور، نبود آزادی را بزرگترین مشکل کشور دانست.
سردبیر روزنامه التغییر نیز اظهار داشت سازمان ملی اطلاعات و امنیت سودان هفته گذشته مانع از انتشار سه شماره از این روزنامه شد.
بر اساس این گزارش، روزنامه دیگری به نام الصیحه نیز روز یکشنبه و پس ازسه ماه توقیف بار دیگر اجازه انتشار یافت. یکی از نزدیکان عمر البشیر صاحب امتیاز این نشریه است.