مسئولان شرکت ملی نفت لیبی روز شنبه اعلام کردند معترضان، بندر نفتی «بریقه» در شرق این کشور را به تعطیلی کشاندند.
این اقدام معترضان در حالی انجام شد که چند روز پیش، نیروهای دولت لیبی بازگشایی این بندر نفتی مهم را پس از حدود یک سال، جشن گرفتند.
به گزارش خبرگزاری رویترز از طرابلس، «محمد الحراری» سخنگوی شرکت ملی نفت لیبی در این باره گفت در صورتی که اعتراضات نیروهای حفاظت از تاسیسات نفتی دولتی ادامه پیدا کند، شرکت دولتی نفت «سرت» مجبور خواهد شد تولید روزانه 43 هزار بشکه نفت خود را متوقف کند.
حراری افزود هنوز از درخواست نیروهای مسئول حفاظت از تاسیسات نفتی دولتی آگاهی ندارد. وی گفت پیشتر از بندر بریقه به عنوان یک پایانه صادرات نفت استفاده می شد، اما اخیرا این بندر به عنوان تامین کننده نفت مورد نیاز پالایشگاه «زاویه» مورد استفاده قرار گرفته است.
نیروهای دولت لیبی هفته گذشته پس از مذاکرات با معترضان، توانستند به تعطیلی میدان نفتی «الشراره» در جنوب غربی لیبی پایان دهند. بدین ترتیب، این میدان نفتی تولید روزانه 340 هزار بشکه نفت خام خود را از سر گرفت.
گروه های شورشی در لیبی همچنین موافقت کردند به تعطیلی بندرهای «راس لانوف» و «السیدر» در شرق لیبی پایان دهند. این بندرها طی یک سال گذشته هیچ گونه فعالیتی نداشتند.
معترضان در بندر بریقه، اعضای نیروهای حفاظت از تاسیاست نفتی دولتی لیبی هستند. بیشتر این نیروها را جنگجویان شبه نظامی پیشین تشکیل می دهند که به سرنگونی معمر قذافی در سال 2011 کمک کردند.
این نیروها معمولا اقدام به تعطیلی تاسیسات نفتی می کنند که مسئولیت حفاظت از آنها را به عهده دارند.آنها بدین وسیله تلاش می کنند دولت مرکزی لیبی را وادار کنند به خواسته های سیاسی و مالی آنها عمل کند.
لیبی تا ماه ژوئیه سال 2012، روزانه یک میلیون و 400 هزار بشکه نفت تولید می کرد. پس از به وجود آمدن موج اعتراضات گسترده در این کشور، میزان تولید روزانه نفت خام لیبی به 350 هزار بشکه کاهش پیدا کرد.