شهروندان كشورهاي ˈسيرالئونˈ و ˈليبرياˈ با حضور در كليساها، براي نجات از خطرات بيماري مرگبار ˈابولاˈ به نيايش و دعا پرداختند.
به گزارش خبرگزاري ˈرويترزˈ، جلسات مناجات و دعا ديروز (يكشنبه) در حالي در كليساهاي اين دو كشور برگزار شد كه مقام هاي بهداشت و درمان درباره حضور در اجتماعات عمومي و احتمال ابتلا به بيماري ابولا، هشدار داده بودند.
بيماري ابولا تا كنون در غرب آفريقا جان حدود يك هزار نفر را گرفته است.
سيرالئون و ليبريا هر دو درگير با موج جديد شيوع بيماري ابولا هستند و وضعيت فوق العاده اعلام كرده اند.
علاوه بر اين دو كشور، ˈگينهˈ و ˈنيجريهˈ با شيوع بيماري ابولا مواجه شده اند .
بيماري ابولا به عنوان يكي از مرگبارترين بيماري هايي كه تا كنون بشر آن را شناخته است، تا 90 درصد از مبتلايان را به كام مرگ مي كشد. اين بيماري در حدود 40 سال قبل در جنگل هاي مركز آفريقا شيوع پيدا كرد.
از مهم ترين علايم ابولا مي توان به خونريزي داخلي و خارجي، اسهال و تهوع اشاره كرد.
سازمان بهداشت جهاني جمعه گذشته اپيدمي اخير ابولا را به عنوان وضعيت فوق العاده بين المللي اعلام كرد.
اين نهاد جهاني اعلام كرد كه به دليل ضعف نظام بهداشت و درمان كشورهاي غرب آفريقا، بزرگ ترين اپيدمي ابولا با يك هزار و 779 مورد ابتلا و 962 مورد مرگ احتمالا طي ماه هاي آتي ادامه خواهد يافت.
سازمان بهداشت جهاني همچنين به منظور مبارزه با شيوع اين بيماري درخواست بودجه و افزايش فوري شمار كاركنان بخش بهداشت و درمان تعدادي از كشورهاي آفريقايي را مطرح كرده است.
تاكنون دارو يا واكسني براي مقابله با بيماري ابولا كشف نشده است.
با سرايت ابولا به نيجريه به عنوان پرجمعيت ترين كشور آفريقا در اواخر ماه ژوييه (مرداد) نگراني درباره شيوع اين بيماري خطرناك افزايش يافت. تا كنون هفت مورد ابتلا به ابولا در نيجريه تاييد شده كه دو نفر از آنان فوت كرده اند.
نيجريه نيز در رابطه با خطر شيوع ابولا وضعيت فوق العاده اعلام كرده است.
به منظور جلوگيري از شيوع اين بيماري، بسياري از كشورها در زمينه غربالگري در ورودي هاي خاك خود و نيز قرنطينه موارد مشكوك به اين بيماري، تدابير سختگيرانه اي اتخاذ كرده اند.