در پی تداوم موج خشونتها در شهرهای طرابلس و بنغازی لیبی، بیش از یازده هزار تن از اتباع مصری این کشور را ترک کردند و در همین حال سازمان ملل درباره احتمال وقوع جنایات جنگی در لیبی هشدار داد.
به گزارش خبرگزاری فارس به نقل از پایگاه خبری بوابه الوسط، اخبار مربوط به تحولات امنیتی لیبی در زیر آمده است:
یک پادگان بزرگ ارتش لیبی در بنغازی به تصرف افراد مسلح درآمد
افراد مسلح کنترل یک پادگان دیگر ارتش لیبی در منطقه ابوعطنی در داخل شهر بنغازی را بدست گرفتند.
تصرف این پادگان که از بزرگترین پادگان های ارتش لیبی در بنغازی محسوب میشود در پی درگیریهایی نه چندان طولانی افراد مسلح توسط سلاحهای سبک و متوسط با سربازانی در داخل پادگان صورت گرفت.
افراد مسلح اواخر ماه گذشته میلادی اعلام کردند که پادگان اصلی نیروهای ویژه ارتش لیبی که حامی ژنرال خلیفه حفتر، فرمانده شورشی هستند تحت کنترل خود گرفتند.
کنترل این پادگان هم در پی درگیریهایی شدید که با استفاده از موشکها و هواپیماها جریان داشت و دستکم 30 کشته برجا گذاشت به تصرف افراد مسلح تندرو درآمد.
درگیری های بنغازی در پی همکاری نیروهای ویژه ارتش لیبی و یگان های نیروهای نظامی لیبی با شبه نظامیان طرفدار خلیفه حفتر علیه گروه های تندرو مسلح در این شهر شدت گرفته است.
مجلس شورای انقلابیون بنغازی با انتشار تصاویری در صفحه خود در شبکه اجتماعی فیس بوک نشان داد که میزان زیادی تسلیحات سنگین از جمله تانک، توپخانه و ضد زره را به غنیمت گرفته اند.
ارتش لیبی تهدید کرد کشتی های عازم بندر بنغازی را بمباران می کند
از سوی دیگر «محمد الحجازی»، سخنگوی فرماندهی کل ارتش ملی لیبی اعلام کرد که بندر بنغازی از دیروز شنبه بسته شده و هر گونه کشتی به آن نزدیک شود هدف گرفته خواهد شد.
وی افزود: بندر بنغازی تحت کنتزل مجلس شورای انقلابیون بنغازی است و احتمالا گروه های مسلح از آنجا برای انتقال سلاح و مهمات استفاده میکنند بنابراین هر کشتی یا جسم متحرکی که در آبهای منطقهای نزدیک بنغازی باشد با هواپیما هدف گرفته می شود.
مجلس شورای انقلابیون بنغازی که شامل چندین گروه تندرو مسلح در این شهر است و با نیروهای ویژه ارتش لیبی و نیروهای حفتر در جنگ به سر می برد در نبود نهادهای قانونی ارتش و پلیس در بنغازی گفته است که بیش تر تاسیسات حیاتی را تحت کنترل خود دارد.
نخست وزیر لیبی خواستار تقویت ارتش این کشور شد
در همین حال «عبدالله الثنی»، نخست وزیر موقت لیبی از نظامیان ارتش لیبی خواستند به اصول و قوانین نظامی پایبند بوده و برای حفاظت از کشور و مرزهای آن به مسئولیت خود عمل کنند.
نخست وزیر لیبی روز جمعه گفته بود که برخی نیروهای ارتش و پلیس لیبی به بهانه اینکه حاضر به جنگ با هموطنان خود نیستند از دستور دولت برای مقابله با گروه های شبه نظامی که کشور را به هم ریخته اند سرباز می زنند.
الثنی شب گذشته طی نطقی به مناسبت هفتاد و چهارمین سالگرد تاسیس ارتش لیبی تحت فرماندهی محمد ادریس السنوسی، پادشاه وقت لیبی بر ضرورت مشارکت نیروهای ارتش با افسران و نیروهای پلیس برای تحکیم ارکان امنیت و ثبات در سراسر این کشور تاکید کرد.
هشدار سازمان ملل درباره وقوع جرایم جنگی در لیبی
هیئت حقوق بشر سازمان ملل در لیبی هم با صدور بیانیه ای ضمن ابراز نگرانی از اوضاع امنیتی و تبعات آن گفت:اوضاع انسانی در دو شهر بزرگ طرابلس و بنغازی با کاهش کمک های غذایی و سوخت و جریان برق وخیم شده و تاسیسات درمانی هم بر اثر خشونت ها به شدت آسیب دیده است.
بر اساس این بیانیه با درگیری بین گروه های شبه نظامی در طرابلس و بنغازی نسبت وقوع جرم هم در این دو شهر بالا رفته و شماری به دست گروه های مسلح ربوده شدند.
در این بیانیه به طرف های درگیر هشدار داد که به خاطر ارتکاب احتمالی جنایات جنگی تحت پیگرد بین المللی قرار می گیرند.
قذاف الدم خواستار اتحاد قبایل لیبی علیه تروریسم شد
احمد قذاف الدم هماهنگ کننده روابط مصر و لیبی هم در گفت وگو با کانال اسکاب کویت تاکید کرد شمار کشته و جرایم طی سه سال گذشته از سرنگونی قذافی بسیار بیش تر از چیزهایی است که طی 42 سال حکومت قذافی روی داد.
قذاف الدم خواستار توقف حمایت برخی کشورهای عربی و غربی از گروههایی شبه نظامی شد که روزانه افراد بی گناه را هم در جریان درگیری ها به خاک و خون می کشند
وی در عین حال گفت: جماعت اخوان المسلمین ید طولایی در لیبی ندارد و رسانه ها درباره حضور اخوانی ها در لیبی بزرگنمایی می کنند.
وی افزود: قبایل بزرگ لیبی که هفتاد درصد جمعیت این کشور را تشکیل می دهند در منطقه ای در اطراف طرابلس سکونت دارند و رهبری جدیدی را برگزیده اند که به زودی معرفی می شود تا در مرحله آتی رهبری لیبی را برعهده بگیرد.
قذاف الدم درباره اینکه تحت پیگرد اینترپل است گفت: دولت پیشین فاسد نامش را در فهرست افراد تحت تعقیب قرار داده بود اما وی علیه این اقدام شکایت کرده و اکنون تحت پیگرد هیچ طرفی نیست و به لیبی بازخواهد گشت.
بیش از یازده هزار تن از اتباع مصری از لیبی به کشورشان بازگشتند
از سوی دیگر حسام کمال وزیر امور مسافربری هوایی در مصر گفت پل هوایی که وزارت امور مسافربری هوایی مصر با همکاری وزارت خارجه این کشور برای انتقال اتباع مصری به کشورشان ایجاد کرده بود صبح امروز یکشنبه پایان یافت.
وی افزود: از طریق ایجاد پل هوایی و از گذرگاه راس جدیر در مرز تونس با لیبی توسط 46 پرواز یازده هزار و هفتصد مصری به کشورشان بازگشتند.
بسیاری از کشورهای عربی و غربی در پی ناامنیها در لیبی اتباع خود را از این کشور خارج کرده و سفارتخانههای خود را به طور موقت تعطیل کردهاند.