سازمان ملل متحد درباره کاهش بارش باران در منطقه ساحل آفریقا و پیامدهای آن بر کشورهای منطقه هشدار داد.
کومبا مار گادیو نماینده سازمان ملل متحد در نواکشوت، پایتخت موریتانی، اعلام کرد کاهش بارندگی در منطقه ساحل آفریقا می تواند پیامدهای وخیمی بر طرح های کشاورزی و غذایی کشورهای منطقه داشته باشد و زندگی مردم این کشورها را به شدت تحت تاثیر قرار دهد.
وی تاکید کرد: تقریبا همه کشورهای منطقه ساحل از کمبود بارندگی در زمستان امسال رنج می برند و بیم آن می رود که پیامدهای بارندگی ناکافی در منطقه اجرای طرحهای کشاورزی، غذایی و در مجموع روند توسعه را در منطقه مختل کند.
این مسئول بین المللی تصریح کرد بخش عمده جمعیت مناطق روستایی کشورهای منطقه با کارهایی که به بارندگی وابسته است، امرار معاش می کنند به همین علت راهکاری برای جبران کمبود بارش به منظور دستیابی به روشی برای تولید و مصرف پایدار در منطقه امری ضروری است.
نماینده سازمان ملل متحد در موریتانی که در نشست نمایندگان کشورهای عضو آژانس آفریقایی دیواره بزرگ سبز سخن می گفت، ضمن استقبال از تهیه و اجرای چنین طرح خاطر نشان کرد این طرح با هدف افزایش مقاومت کشورهای منطقه و جوامع محلی در برابر خطرات ناشی از تغییرات شدید و مکرر آب و هوایی به اجرا گذاشته می شود.
به گزارش خبرگزاری فرانسه از نواکشوت، دیواره بزرگ سبز ابتکاری است که با مشارکت کشورهای منطقه ساحل با هدف جلوگیری از پیشروی بیابان در منطقه که یکی از پیامدهای اصلی کمبود بارندگی محسوب می شود، به اجرا گذاشته شده است. در این طرح کشورهای منطقه با حمایت برخی سازمان های بین المللی تلاش می کنند یک نوار سبز به عرض پانزده کیلومتر در حاشیه صحرا در سرتاسر قاره آفریقا ایجاد کنند تا بلکه پیشروی بیابان ها را به سمت مناطق جنوبی قاره متوقف نمایند. این دیواره سبز بزرگ به طور حدود هفت هزار کیلومتر که سنگال را به اتیوپی متصل می کند از یازده کشور منطقه عبور خواهد کرد.
وزرای محیط زیست یازده کشور عضو آژانس آفریقایی دیواره بزرگ سبز روز سه شنبه در نشستی یک روزه در نواکشوت نتایجی را که این نهاد آفریقایی از زمان تاسیس در سال دو هزار و ده تا کنون به دست آورده است، بررسی و نقشه راه فعالیت های آتی آن را نیز ترسیم کردند.
برخی از کارشناسان می گویند قاره آفریقا حدود ششصد و پنجاه هزار کیلومتر مربع از زمین های کشاورزی خود را که به اندازه مساحت فرانسه است، در پنجاه سال گذشته از دست داسته است. از سال های هزار و نهصد و نود، صحرای پهناور آفریقا در برخی مناطق دویست و پنجاه کیلومتر به سمت جنوب پیشروی داشته است.