دبير كل پيشين اتحاديه عرب در كنفرانسي در بحرين ضمن پافشاري بر تشكيل نظام عربي جديد در منطقه خواستار مقابله با قدرتيابي ايران و تركيه در منطقه شد.
به گزارش خبرگزاري فارس به نقل از پايگاه خبري روزنامه الاهرام، «عمرو موسي» دبير كل پيشين اتحاديه عرب كه اخيرا به بحرين سفر كرده در نشستي به بررسي شرايط منطقه پرداخت و خواستار ايجاد نظام عربي جديد در منطقه شد و اعلام كرد كه هر كدام از كشورهاي عربي بايد طرحي براي ساخت اين نظام داشته باشند.
موسي در كنفرانس «پيشرفتهاي حاصل شده در جهان عرب و خاورميانه» كه در بحرين و به همت «محمد بن مبارك آل خليفه» معاون دوم نخست وزير بحرين برگزار شده بود گفت كه جهان بايد بداند كه منافع كشورهاي عربي نيز بايد در منطقه رعايت شود و با اشاره غير محسوس به طرح آمريكايي اقدام عليه داعش افزود: سال 1914 (جنگ جهاني اول) در سال 2014 تكرار نخواهد شد.
وي همچنين ضمن تأكيد بر توانايي مصر و عربستان در رهبري منطقه خاورميانه گفت: ايران و تركيه به تنهايي يا همراه با هم نميتوانند منطقه را كه اكثر آن را كشورهاي عربي هستند، رهبري كنند.
موسي افزود: ايران در برقراري ارتباط سختگير است در حالي كه تركيه آسانگيرتر است و مصر هر دو اين ويژگي را يكجا دارد به همين دليل بايد شرايط كشورهاي عربي را بهبود ببخشيم و با مطرح كردن فرهنگ و ارزشهايمان با ميل ايران و تركيه براي رهبري منطقه مقابله كنيم.
عمرو موسي كه در دوران انتقال قدرت رياست كميته تدوين قانون اساسي را بر عهده داشت با اشاره به اخوان المسلمين گفت كه حوادث 30 ژوئن (بركناري محمد مرسي از قدرت) در پي ناتواني اخوان المسلمين در حكومتداري و حتي شكست آنها در مسئله تدوين قانون اساسي صورت گرفت.
دبير كل پيشين اتحاديه عرب با اشاره به بحران سوريه نيز خواستار رويكردي جامع تر درباره اين مسئله شد كه عراق را نيز شامل شود و گفت بايد راهكاري براي حل بحران با حضور همه طيفها و گروههاي سوري در چارچوب يك نظام دموكراتيك و نه حس انتقام جويي، صورت بگيرد.
موسي با اشاره به اقدامات اخير داعش آن را محكوم كرد و يادآور شد كه دين اسلام و فرهنگ اعراب با توجه به جنايتهاي داعش مورد تهديد واقع شده است.
وي همچنين مدعي شد كه مشكل در سيستم منطقهاي جديد وجود اختلافهاي متعدد ميان ايران، تركيه و اسرائيل است و گفت: اختلافها با تركيه به دليل اينكه بر اساس مسائل استراتژيك نيست اختلافهاي ريشه داري نيست و مشكلات تكنيكي را ميتوان با گفتمان حل و فصل كرد.
فارس