پايگاه اطلاع رساني روزنامه فرانسوي "لو موند" نوشت : شوراي امنيت سازمان ملل متحد روز دوشنبه نسبت به بروز بحران بشري در شرق کنگو دمکراتيک ، ابراز نگراني کرد.
به گزارش گروه اخبار صوتي و تصويري ايرنا ، لو موند روز سه شنبه نوشت : "توماس ماير- هارتينگ" نماينده دائم اتريش در سازمان ملل که در ماه جاري ميلادي (نوامبر ) رياست شوراي امنيت سازمان ملل متحد را بر عهده دارد، در گفتگو با مطبوعات از نگراني عميق 15 عضو اين شورا از بحران بشري و نيز تاثير فعاليت هاي نظامي بر غيرنظاميان ساکن شرق کنگو دموکراتيک، خبر داد.
وي افزود : اعضا، تصميم اخير ماموران سازمان ملل در کنگو را براي متوقف ساختن همکاري ها با برخي از يگان هاي ارتش اين کشور که در نقض شديد حقوق بشر در منطقه دست دارند ، تاييد کردند.
اين گزارش حاکي است : شوراي امنيت همچنين زماني را به شنيدن گزارش " السگون اوباسانجو " رئيس جمهور قبلي نيجريه و فرستاده ويژه سازمان ملل در منطقه "درياچه بزرگ" در آفريقا ، در مورد وضعيت منطقه اختصاص داد.
اين روزنامه فرانسوي نوشت : سازمان ملل از ارتش کنگو در اجراي عمليات عليه شورشيان "هوتو" در شرق کنگو حمايت مي کند اما اين راهبرد که از ماه مارس آغاز شده است در پي افشاي کشتار غير نظاميان که به يگان هاي ارتش نسبت داده مي شود ، با مخالفت رو به رو شده است.
اين گزارش افزود : سازمان هاي خيريه بين المللي و کنگويي ، تعليق عمليات موسوم به "کيميا (صلح) 2 " را خواستارند .
ارتش کنگو قرار است اين عمليات را با هدف تعقيب شورشيان در استان هاي "کي وو" شمالي و جنوبي، در شرق اين کشور به انجام رساند.
اين گزارش با اشاره به پشتيباني ماموران سازمان ملل مستقر در کنگو از ارتش اين کشور ، افزود : اخيرا بحث ها بر سر هزينه اي که اين عمليات به غيرنظاميان تحميل مي کند ، بالا گرفته و جرم و جنايت ، چپاول ، آتش سوزي ، تجاوز و نيز کشتار غير نظاميان در جريان اين عمليات ، به شدت محکوم مي شود.
اين گزارش افزود : برغم شرايط ايجاد شده ، اوباسانجو معتقد است که عمليات کيميا 2 مي تواند يک موفقيت محسوب شود چرا که در استان کي وو جنوبي اين عمليات با حمايت گسترده مردم رو به رو شده و ساکنان منطقه خود اذعان دارند که اين عمليات به تضعيف شورشيان منجر شده است.
وي همچنين با تاکيد بر لزوم تلاش براي کاهش عواقب انساني اين عمليات و نيز لزوم حمايت از غيرنظاميان ، ادامه حمايت از ارتش کنگو را براي رها کردن مناطق شرقي اين کشور از دست شورشيان، حايز اهميت دانست.
پيش از اين "فيليپ آلستون" يکي از کارشناسان سازمان ملل متحد با بيان لزوم ايجاد تغيير در راهبرد سازمان ملل ، عمليات کيمياي 2 را به دليل عواقب آن "فاجعه بار " عنوان کرده بود اما کمي پس از آن "آلن داس" نماينده سازمان ملل در کنگو دمکراتيک با اعلام مخالفتش با تعليق اين عمليات عنوان کرد که حمايت از همه مردم در منطقه وسيع استان هاي "کي وو" با هشت ميليون جمعيت، همه جا و همه وقت، ممکن نيست.