آمریکا و قدرت های اروپایی روز شنبه « توقف فوری » درگیری در لیبی را خواستار شدند.
در لیبی نیروهای دولتی عملیاتی را علیه شبه نظامیان افراطی به منظور پس گرفتن طرابلس و بنغازی شروع کردند.
آمریکا، فرانسه، ایتالیا، آلمان و انگلیس در بیانیه ای مشترک تاکید کردند « کسانی که صلح و ثبات و امنیت لیبی را تهدید می کنند مجازات خواهند شد .»
به گزارش خبرگزاری فرانسه از واشنگتن، این پنج کشور که تاکنون بیانیه های مشترک متعددی درباره بحران لیبی صادر کرده اند « خشونت های این کشور را به شدت محکوم کردند و پایان فوری خصومت ها را خواستار شدند .»
آنها با اشاره به اینکه « بحران لیبی راه حل نظامی ندارد » از اینکه طرف های درگیر به درخواست آتش بس عمل نکردند ابراز تاسف کردند.
واشنگتن، پاریس، رم، برلین و لندن همچنین « جنایات گروه تکفیری » انصار الشریعه را محکوم کردند.
آمریکا این گروه را در فهرست سازمان های تررویستی قرار داده است.
کشورهای غربی تاکید کردند « در صورتی که گروه های تروریستی لیبیایی و بین المللی از لیبی به عنوان یک پناهگاه استفاده کنند، مبارزه شدید در لیبی برای آزاد کردن آن ( در سال 2011 ) به شدت تهدید خواهد شد .»
این درگیری های روز جمعه در بنغازی در شرق لیبی به کشته شدن 23 نفر از جمله چهار نفر در انفجاری انتحاری در روز سوم حمله نیروهای دولتی علیه شبه نظامیان اسلام گرا منجر شد. هشت نفر دیگر روز شنبه در درگیری های مسلحانه جدید کشته شدند.
بنغازی یکی از مناطق به شدت نا آرام لیبی است. در این کشور بعد از سرنگونی رژیم معمر قذافی در پایان هشت ماه مناقشه در سال 2011 هرج و مرج حاکم است.
آماری که خبرگزاری فرانسه بر اساس اطلاعات منابع بیمارستان های محلی تهیه کرده است از کشته شدن 66 نفر از روز چهارشنبه بعد از آغاز حمله جدید نیروهای وفادار به ژنرال بازنشسته خلیفه حفتر با پشتیبانی ارتش به گروه های افراطی حکایت دارد.
گروه های افراطی از ماه ژوئیه بنغازی را تحت کنترل در آورده اند.
پنج کشور غربی به علاوه از حملات ژنرال خلیفه حفتر به بنغازی ابراز نگرانی اما به صورت رسمی از محکوم کردن این حملات خودداری کردند.
عبدالله الثنی، نخست وزیر لیبی که جامعه بین الملل او را به رسمیت می شناسد روز شنبه اعلام کرد عملیات علیه شبه نظامیان « غیر قانونی » که به هرج و مرج در این کشور دامن می زنند زیر نظر مقامات این کشور صورت می گیرد و هدف آن آزاد کردن طرابلس و بنغازی است.
لیبی بعد از سقوط رژیم قذافی در اکتبر 2011 در تشکیل ارتش و اعمال حاکمیت خود بر شبه نظامیان به ویژه گروه های اسلام گرا موفق نبوده است.
کابینه الثنی و پارلمان که بعد از انتخابات 25 ژوئن تشکیل شد بعد از سلطه شبه نظامیان بر طرابلس، پایتخت در اواخر اوت به شرق این کشور فرار کردند.
واحد مرکزی خبر