مفتي مصر در مقالهاي با عنوان "جهان اسلام و غرب در بوته آزمايش موج تندروي قرار دارند" تصريح كرد كه مسئوليت بهبود روابط ميان جهان اسلام و جهان غرب برعهده دو طرف و اساس روابط ميان اين دو طرف همزيستي است.
به گزارش خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، روزنامه "لاليبر" بلژيك كه به زبان فرانسه منتشر ميشود مقاله شوقي علام، مفتي مصر با عنوان "جهان اسلام و غرب در بوته آزمايش موج تندروي قرار داند" را منتشر كرد كه مفتي مصر در اين مقاله عنوان داشت: توافق ميان اسلام و جهان غرب امروز مسالهاي حتمي براي مسلمانان شده است. به ويژه اينكه تاريخ اين روند به قرن نوزدهم بازميگردد كه به جنبش اصلاح اسلامي در دانشگاه الازهر در قاهره شناخته شده است.
وي گفت: دارالافتاء مصر به عنوان موسسه عالي صدور فتواها در درگيري مداوم با مسائل تطبيق اسلام بر جهان جديد است.
مفتي مصر به برخي مسائل در اين زمينه از جمله در خصوص حقوق زنان و آزادي بيان اشاره كرد و گفت: ما اقدام به تقويت فضاهاي مشترك ميان اسلام، مسيحيت، يهوديت و ديگر اديان كرديم و همچنين تاكيد كرديم كه حكم بايد بر پايه عدالت و قانون صادر شود و به آزادي انسان در خصوص شريعت اسلامي پايبند بودهايم و بايد پيشرفت بيشتري در اين زمينه داشته باشيم.
وي با بيان اينكه كشتن غيرنظاميان بيگناه جنايتي عليه بشريت است، گفت: در حالي كه بايد اصول مشترك خود را تقويت كنيم بايد واقعيت وجود اختلافات در ارزشهايمان را نيز بپذيريم. اسلام و غرب مسائل ارزشمندي دارند اما احترام به اختلافات اساس همزيستي است نه درگيري.
شوقي علام خاطرنشان كرد: اطمينان دارم كه ما به اقدامات عملي جهت تبديل اين آرمانها و آرزوها به روابط محترمانه و اعتماد متقابل نياز داريم. براي اينكه در مرحله اول اسلام نقش معتدلي را در جهان امروز بازي كند بايد به اين مساله اعتراف كرد كه علماي مسلمان كه با نام اسلام سخن ميگويند بيشتر مواقع تسليم رسانهها در شرق و غرب براي گمراه كردن افراد با تمركز بر مساله تندروي در ميان مسلمانان ميشوند.
وي تصريح كرد: در حال حاضر زمان آن فرا رسيده كه علماي مسلمين اقدامي اتخاذ كنند و فعاليتهاي كارآمدتري داشته باشند و تمامي رسانهها و نهادهاي غيردولتي و تمامي دولتهاي جهان بايد در ارتباط با علما دقت بيشتري داشته باشند و اين مسالهاي است كه اسلام را ميانهروتر و فراگيرتر نشان ميدهد و در حال حاضر علماي مسلمين در سطح جهان با هدف ايجاد گفتوگو و بهبود روابط ميان اديان مختلف دست به اقدام ميزنند.
مفتي مصر اظهار داشت: مساله دومي كه ما به آن نياز داريم گفتوگو در سطوح مختلف و آغاز صفحه جديد و بهبود روابط است. گفتوگوهاي ما بايد شامل تمامي زمينهها از جمله علمي، فرهنگي، اقتصادي و آموزشي باشد.
وي افزود: مساله سوم اين است كه ما بايد سياست خارجه هماهنگي داشته باشيم و تلاشي هماهنگ ميان طرفها براي برخورد با مشكلات بايد وجود داشته باشد و مسئوليت بهبود روابط ميان جهان اسلام و غرب بر دوش دو طرف است.
ايسنا