روزنامه الجزايري 'اكسپرسيون' سخنان رهبر حزب 'النهضه' تونس درباره جايگزيني الگوي تونسي براي گروههاي تروريستي مانند داعش را مورد ارزيابي قرار داد.
به گزارش ايرنا، اكسپرسيون كه به زبان فرانسوي در الجزاير منتشر مي شود، در مطلبي با عنوان 'الگوي تونسي، جايگزيني براي گروه دولت اسلامي' نوشت: 'راشد الغنوشي' رهبر حزب النهضه، هفته گذشته پيش از برگزاري انتخابات تونس، در دفاع از عملكرد بحث انگيز حزبش، الگوي گذار دموكراتيك تونس را جايگزين مناسبي براي تندروهايي مانند داعش دانست.
اين روزنامه الجزايري مي نويسد: رهبر النهضه، با طرح الگوي اسلامي تونس به عنوان جايگزيني براي داعش، تأكيد مي كند، 'ما حكومت را حفظ و از سقوط كشور به ورطه كابوس و مصيبت يا تروريسم، جلوگيري كرده ايم'.
غنوشي، همچنين فرداي برگزاري انتخابات تونس طي مصاحبه اي با خبرگزاري
فرانسه، موفقيت تجربه تونس، به ويژه در مبارزه با افراط گرايي و مقابله با داعش و امثال آن را در راستاي منافع جهاني دانست.
وي در حالي بر موضوع جايگزيني الگوي تونسي، تأكيد مي كند كه مخالفان سكولار، النهضه را كه بنا به اظهارات رهبر اين حزب (غنوشي) در صدد ارايه دولت و جامعه اسلامي است، متهم مي كنند.
به نوشته خبرگزاري فرانسه، الغنوشي گفته است كه مي خواهد با الگوي تونسي، اعتدال، اسلام و نادين گرايي، اسلام و دمكراسي، اسلام و آزادي زنان، را به هم پيوند و با افراط گرايي مبارزه كند.
بنا بر اين گزارش، وي تأكيد مي كند كه يكي از مطلوب ترين ابزارهاي مبارزه با تروريسم، ترويج اسلام ميانه رو است، زيرا تروريسم بر پايه توجيه افراطي از اسلام بنا مي شود و به اين دليل النهضه، براي تروريست ها بسيار خطرناك مي نمايد، چرا كه با آن ها در همين عرصه (اسلام) مبارزه مي كند و اطمينان مي دهد كه كشتاري كه آنها به راه مي اندازند، هيچ سنخيتي با جهاد ندارد، بلكه تروريسم و جنايت است.
به نوشته اين منبع خبري، غنوشي در ادامه در پاسخ به انتقادها، قاطعانه از عملكرد حزبش كه با دو حزب سكولار ديگر در قالب 'تروئيكا- اتحاد سه گانه' از دو سال پيش تا ژانويه سال 2014ميلادي در قدرت بود، دفاع و با كنايه به جدا شدن اسلام گرايان از دولت به دنبال كشته شدن دو مخالف چپگرا و در چارچوب گفت وگوهاي دشوار با جناح مخالف براي خروج از بحران سياسي بزرگ، از حفظ حكومت و پيشگيري از سقوط كشور به ورطه كابوس تروريسم سخن مي گويد.
اكسپرسيون در ادامه بازخواني سخنان الغنوشي در مصاحبه با خبرگزاري فرانسه، به نقل از وي مي نويسد: اين كار ساده اي نبود، ما جانفشاني كرديم، حتي براي تونس و دمكراسي، دولت را هم فدا كرديم، دانستيم كه هدف اصلي انقلاب، آزادي است. معجزه اقتصادي نكرديم (اما) عملكرد اقتصادي ما بسيار بهتر از دوران گذشته است و مي توانم بگويم نسبت به عملكرد تكنوكراتهايي كه جايگزين تروئيكا شدند، عالي است.
رهبر النهضه با شعار توسعه و عدالت اجتماعي به عنوان دومين هدف انقلاب تونس، مي افزايد: آن چه كه ما مهم تشخيص داديم، اجماع است و آن عبارت از اين مي باشد كه تونس ديگر با يك حزب قابل اداره نيست، بنابراين، النهضه، پس از برگزاري انتخابات، تشكيل دولت وحدت ملي را پيشنهاد مي كند.
وي مي گويد: تونس، براي توفيق تجربيات دمكراتيك نوظهورش، به دولتي بسيار مقتدر در عرصه كشور نيازمند است، نه چپ و نه راست، نه اسلامگراها عليه سكولارها، بلكه به همه آحاد ملت، نياز دارد.
روزنامه اكسپرسيون، در پايان اين يادداشت به نقل از غنوشي خطاب به رقباي سياسي خود مي نويسد: جامعه تونس را چند دسته نكنيم، مخالفت اسلام گراها با لائيك ها، مسلمانان با كافران، نوگراها با متحجرين گرايش به كتمان معضلات واقعي است.
الغنوشي بازگشت به مباحث مخالفتي با لائيك ها يا كافران را پيش درآمد جنگ داخلي در اين كشور مي داند.
خبرگزاري فرانسه، روز يكشنبه هم زمان با برگزاري انتخابات تونس، با عنوان 'اوباما انتخابات تونس را به عنوان الگويي براي اعراب ستود'، نوشت: رييس جمهوري آمريكا ضمن ستايش از انتخابات تونس كه محوري براي برقراري مردم سالاري در اين كشور تلقي مي شود از آن به عنوان يك گذار سياسي تاريخي ياد كرد.
به گزارش خبرگزاري فرانسه از واشنگتن، اوباما با صدور بيانيه اي ضمن تبريك به مردم تونس، مي گويد كه الگوي تونسي به ما يادآوري مي كند كه گفت وگو، وجود اجماع، تكثرگرايي سياسي و اجتماعات آرام كمك مي كنند تا بستر مردم سالاري ايجاد شود.
تونسي ها روز يكشنبه (چهارم آبان/26اكتبر) براي انتخاب نمايندگان خود در مجلس اين كشور پاي صندوق هاي راي رفتند؛ آمارهاي اوليه از مشاركت 61.8درصدي واجدين شرايط در اين انتخابات حكايت دارد.
بنا بر اعلام منابع خبري تونس، بر اساس نتايج اوليه انتخابات در اين كشور كه روز يكشنبه برگزار شد، حزب 'ندا' با كسب 83 كرسي پيشرو و حزب النهضه با كسب 68 كرسي در رتبه دوم قرار گرفته است.
ندا نام حزبي سياسي است كه 'الباجي قائد السبسي' نخست وزير تونس، پس از انقلاب اين كشور در سال 2012 از تاسيس آن خبر داد.
انتخابات مجلس تونس از اهميت زيادي برخوردار است، چرا كه اعضاي پارلمان اين كشور با اين انتخابات مشخص مي شوند و اين خود مقدمه اي براي تشكيل دولت آينده در تونس است.
تونس كه در سال 1956ميلادي از فرانسه استقلال يافت، كشوري در شمال آفريقا و جنوب درياي مديترانه است كه از غرب با الجزاير و از شرق و جنوب با ليبي هم مرز است.
ايرنا