پزشکان چینی چند هفته است که در خط مقدم جبهه مبارزه با ویروس ابولا در غرب آفریقا قرار دارند ولی بازگشت هزاران کارگر چینی از آفریقا به کشورشان، نگرانی از شیوع این بیماری در داخل چین را افزایش داده است.
به گزارش خبرگزاری آلمان از پکن، به رغم وجود سامانه مراقبت سخت گیرانه، اعضای تیم پزشکی چینی که در بیمارستان «دوستی» در سیرالئون حضور دارند به شکلی فزاینده احساس نگرانی می کنند. این افراد وظیفه درمان حدود 80 فرد مبتلا به ابولا را نزدیک فریتاون پایتخت سیرالئون برعهده دارند.
«لی جین» رئیس تیم پزشکی چینی می گوید بیماران تب و سردرد و حالت تهوع دارند و برخی از آنها دچار خونریزی شده اند.
وی افزود، ما تدابیر پیشگیرانه بسیار خوبی اتخاذ کرده ایم ولی باز هم احساس نگرانی می کنیم.
اعضای این تیم که از بیمارستان نظامی 302 در پکن به سیرالئون اعزام شده اند از نخستین کارکنان بخش پزشکی بودند که دولت چین در ماه سپتامبر آنها را به غرب آفریقا فرستاد تا به مبارزه با بیماری ابولا کمک کنند. چین حدود 200 شهروند خود را به لیبریا و سیرالئون و گینه فرستاده است و قرار است این رقم در هفته های آینده به هفتصد نفر افزایش یابد. همچنین چین متعهده شده است 125 میلیون دلار برای مبارزه با ابولا اختصاص دهد.
مقامات چینی تاکید دارند تا زمانی که شیوع ابولا در غرب آفریقا ادامه دارد به تلاش برای مبارزه با این بیماری در منطقه ادامه خواهند داد.
چین از سال 2009 به بزرگترین شریک تجاری قاره آفریقا تبدیل شده است و ارزش مبادلات تجاری دوطرف از 200 میلیارد دلار در سال فراتر می رود. همچنین چین بیش از 15 میلیارد دلار در آفریقا سرمایه گذاری کرده است. این سرمایه گذاری عمدتا برای بهره برداری از منابع خام است که صنایع چین به شدت به آن نیاز دارند.
از زمان شیوع ابولا، هزاران کارگر و بازرگان چینی کشورهای غرب آفریقا را ترک کرده اند. بین 10 تا 20 هزار جینی در این منطقه کار یا زندگی می کنند و رسانه ها در پکن اعلام کردند اجرای پروژه های بزرگ ساخت و ساز متوقف شده است و شرکت های چینی از کارکنان خود خواسته اند به چین بازگردند. حدود شصت تا هفتاد درصد چینی هایی که در لیبریا بودند این کشور را ترک کرده اند. بازگشت این افراد و همچنین ورود مسافرانی از غرب آفریقا به چین، مقامات چینی را نگران انتقال ویروس ابولا به داخل چین کرده است. کسانی که تب داشته باشند هنگام ورود به چین در قرنطینه نگه داشته می شوند ولی برخی کارشناسان پزشکی به این گونه تدابیر اعتمادی ندارند.
واحد مرکزی خبر